Miért jó Istenben hinni? Imádkozással segít megoldást találni a szerelemben?
Nem én hittem Istenben, hanem ő hitt énbennem. A hit nem egyenlő a hiszékenységgel, hogy nem létező dologban bízunk, hanem a megtapasztalt szeretetét elfogadni és reménykedni a vele való örök közösségben.
Isten segít, ha az jó neked és hiszel benne. De ha egy személy nem megfelelő számodra, akkor azt nem adja meg a hívőknek. Ha úgy látja jónak, hogy valakinek jobb egyedül, mint például Pál esetében is ez történt, akkor az úgy tökéletes.
Isten nem egy ima-automata, hogy bedobod az elhadart követelésed, alul pedig kijön a teljesített kérés. Ha valaki megtért, akkor a Szentlélek segít megértetni, hogy mit miért nem szabad(na), hogy minek mi az értelme, de a hívő pontosan tudja, hogy Isten mindent a mi javunkra tesz. Még akkor is, ha abban a pillanatban ez nem látszik.
Ha hiszel benne, akkor azt is elfogadod jónak, ha semmiféle megoldást nem nyújt. Ha tudod, és hiszed, hogy a problémáidat magadnak kell megoldanod, akkor meg is fogod oldani.
Ez a hit lényege. De az nem működik, hogy nem hiszel, vagy bizonytalan vagy, de a másik esetet kívánod. Tehát mindenképpen döntened kell. Az is egy döntés, ha nem vállalod fel, és sodródsz az árral.
6. vagyok
Bocsánat, ha rosszul fogalmaztam. A csodát arra értettem, hogy remélem lesz lehetőségem megtapasztalni az igaz szerelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!