Ha az őrtorony szerint Illést csak másik helyre vitte Isten a Földön, akkor hol van Énokh?
A tanú bemagolt válasza itt található: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__6..
"Semmiképpen sem mehetett fel Illés a mennybe, hiszen Jézus volt az első, aki égi halhatatlan életre támadt fel, Ő volt a "zsenge" a halottak közül. Ezt maga Jézus, de a Bibliaírók is elismerik."
Bár ez a tanú, ahogy a többi sem foglalkozik azzal, hogy Illés csöppet sem volt halott, és Jézus azt mondta, hogy ő az első, aki FELTÁMADOTTKÉNT (a gyengébbek kedvéért ez azt jelenti, hogy meghalt és feltámadt) ő az első, aki mennybe megy, hogy helyet készítsen nekünk.
Énokh-ról ezt írja a Biblia:
És mivel Énokh Istennel járt vala; eltűnék, mert Isten magához vevé. I. Móz. 5:24. Pál apostol hozzá fűzi: Hit által vitetett fel Énokh, hogy ne lásson halált, és nem találtaték meg, mert az Isten felvitte őt. Mert felvitetése előtt bizonyságot nyert afelől, hogy kedves volt Istennek. Zsid. 11:5.
Hogy ne lásson halált. Ezt legszívesebben pirossal áthúznám, hogy elég feltűnő legyen.
Tehát egyik próféta sem ízlelte meg a halált, őket elragadta Isten. Illésről így írja:
2,11 Amikor azután beszélgetve továbbmentek, hirtelen egy tüzes harci kocsi jelent meg tüzes lovakkal, és elválasztotta őket egymástól. Így ment föl Illés forgószélben az égbe.
No, én sehol sem látom, hogy bármelyikük is meghalt volna, így Jézus igazat szólt, amikor azt mondta, hogy ő az első, aki megdicsőülve a mennybe kerül.
A megdicsőülés folyamata szintén a gyengébbek kedvéért:
első hozzávaló egy ember. Nem lehet angyal, állat, semmiféle démon, hanem ember. A Biblia azt ígéri, hogy vagy feltámadáskor kapnak a hívek új testet, vagy ha még élnek Jézus visszajövetelekor, akkor egy szempillantás alatt elváltozunk és az égben találkozunk mesterünkkel.
Akik viszont nincsenek beírva az élet könyvébe, azok nem kapnak új testet, hanem az ő "jutalmuk" az örök kárhozat, a külső sötétségben, ahol lészen sírás és fogcsikorgatás. A pokol és a halál a tűz tavába vettetik, így már a halál sem marad megváltásnak, hanem az örök gyötrelem.
A Biblia leírja világosan. Akkor az őrtoronyban hol az értelem?
Kedves kérdezö,
ugye van Bibliád?
Megkapod a feleletet a kérdésedre, hogy vajon a mennyben van-e Illés és Énokh esetleg Mózes?
Hiszel ugye Jézus Krisztusna
Nos nem feszítem tovább a szálat kérlek keresd ki a Bibliádban a János 3:13-at
Ha esetleg nem akaródzik keresni :) akkor kiírom, összehasonlíthatod a saját Bibliáddal
Jézus szavai
Szóval János 3:13: "és SENKI sem ment fel a mennybe, hanem ha az aki a mennyböl szállott alá, az embernek Fia, aki a mennyben van" /Károli/
Tehát senki Krisztus elött nem ment fel a mennybe, :) ezt mondta Krisztus Urunk
Igy van,Ok fent harfaznak,a xy csillagkepben.
Igaz ,hogy ott nincsen levego,ezert nem tudom,hogyan lelegeznek ha elnek.
Ha meg szellemszemelyek lettek,akkor a testveremnek igaza van.
Jezus volt az elso aki,testbol szellemszemely lett.
A felkentekhez sem tartozhat,mert ok Jezus halala utan lettek kivalasztva.
Mivel emberek voltak,es ok is az Adami bunben voltak,nekik is meg kellett halniuk,hogy az Isten szavai igazak legyenek.
Vagyis,hogy a bun zsoldja a halal.
Mivel Ok igazsagosak voltak Isten szemeben,ezert kivette oket a letbol,nem a rendes korulmenyek kozott haltak meg.
Nem elhetnek sehol,ott vannak ahol az osszes tobbi bunos ember kerul.Jehova emlekezeteben.
Annyi kulonbseggel,hogy oket Isten megkimelte a halaltol.
A feltamadaskor itt fognak elni a foldon.
"Jezus volt az elso aki,testbol szellemszemely lett. "
Ja, ezért mondta a feltámadása után ezt:
Lk 24,39
Lássátok meg az én kezeimet és lábaimat, hogy én magam vagyok: tapogassatok meg engem, és lássatok; mert a léleknek nincs húsa és csontja, a mint látjátok, hogy nékem van!
"Vagyis,hogy a bun zsoldja a halal. "
Ezt annyiszor szájbarágósan leírtam már, olvasd már el egyszer figyelmesebben Pál szavait, nem a fizikai halálról, hanem az újjászületésről beszél, a Krisztusban való újjászületésről, még most, ebben az életben.
"Mi nem világos abban, hogy két embert élve ragadott el, akik nem haltak meg?
Mi nem világos abban, hogy Jézus az első, aki megdicsőült testben ment a mennybe?"
Mivel a lélek NEM halhatatlan, nem ragadhatta el őket sem Isten "élve"!
Jézus pedig "szellemben" támadt fel, nem "megdicsőült testben", mert ugyanis az előbbit egyértelműen írja, de az utóbbit sehol sem.
"Ja, ezért mondta a feltámadása után ezt:
Lk 24,39
Lássátok meg az én kezeimet és lábaimat, hogy én magam vagyok: tapogassatok meg engem, és lássatok; mert a léleknek nincs húsa és csontja, a mint látjátok, hogy nékem van!"
Azt mondta-e Jézus itt, hogy "fizikai testben támadtam fel, ezért láttok engem most hústestben", vagy arról egy szót sem szólt itt, hogyan támadt fel?! Egyértelmű, hogy egy nem bibliai tan kényszerít úgymond "belehallani" olyan mesét, amit Jézus NEM mondott. Jézus azt bizonygatta ahogy Ő akkor előttük állt, az valódi hústest volt, hiszen ha szellemi formában lett volna, nem láthatták volna feltámadt állapotban. Szükséges volt hát fizikai testben megjelennie, csakúgy mint a Héber Iratok beszámolója szerint hajdanán az angyalok. De ezzel még véletlenül sem azt állítja - szóba sem kerül -, hogy Ő testben támadt fel előtte! Ez csak egy hamis következtetés mindannak ellenére, hogy világosan írja a Biblia, miszerint Jézus szellemben támadt fel.
Itt az 5-ös válaszom, valamint más Tanúk is pontos választ adnak a kérdésedre:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..
"Mert a bűn zsoldja a halál, az ajándék pedig, amelyet az Isten ad, örök élet Krisztus Jézus, a mi Urunk által."
Pál itt a valóságos fizikai halálról beszél, arról, ami a bűn BÜNTETÉSE (a 'bűn zsoldja'), amit logikusan szembe is állít az örök élettel, nem véletlenül.
Előtte Pál ezt is írja: "Mert aki meghalt, azt felmentették a bűne alól."
Tehát a halál a bűn büntetése és ha meghal valaki, eltöröltetik a bűne!
Igen, ezért jön az a kitalált tan, hogy Isten eltűntette a testét, csiribí csiribá. Gondolkoztál azon, hogy mi a fenének kellett elgörgetni a követ a sírról? Nem, kedves, a szöveg egyértelmű, Jézus határozottan kijelentette a tanítványoknak, hogy feltámadása testben történt, akik megjelenése után kétséget kizáróan tapasztalhattak is.
A bűn zsoldja halállal kapcsolatban segítségnek:
4. Eltemettettünk azért ő vele együtt a keresztség által a halálba: hogy miképen feltámasztatott Krisztus a halálból az Atyának dicsősége által, azonképen mi is új életben járjunk.
6. Tudván azt, hogy a mi ó emberünk ő vele megfeszíttetett, hogy megerőtelenüljön a bűnnek teste, hogy ezután ne szolgáljunk a bűnnek:
7. Mert a ki meghalt, felszabadult a bűn alól.
8. Hogyha pedig meghaltunk Krisztussal, hiszszük, hogy élünk is ő vele.
Tehát nem kiragadni, hanem tessen megpróbálni nem birka módjára, hanem értelemmel értelmezni.
Kedves 54-es..
tudod mi a különbség a 24-es és a Te feleleted között?
Te kétségbeesetten lebirkázod azokat, akik nem ragadják ki csupán néhány mondatát a Bibliának. Mond kérlek miért félsz annyira?
Hiszen az igazság az igazság, és Jézus szavai szerint az örök életet jelenti.
Olvastad valamikor ezen szavait Jézusnak? :
János 3:13: "és SENKI nem ment fel a mennybe, hanemha az, aki a mennyböl szállott alá, az embernek Fia...."
Nefélj kérlek elolvasni ezt a verset a Bibliádban...azt hiszem Jézus Krisztust nem fogod birkának nevezni, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!