Megvan valakinek az 1988/09/15-ös Őrtorony?
Ilyen Őrtorony nem létezik,
egyébként jw.org.
Ami a nevüket illeti: Oholá Szamária, Oholibá pedig Jeruzsálem.
Isten haragja kiöntésének következő szemléltetése két szellemi paráznaságban vétkes jelképes asszony ítéletének végrehajtása által történt. Az egyikük Oholá: Izrael tíz-törzs királysága Szamáriával mint fővárossal. Ő volt „az idősebb”, mivel Izrael törzseinek többségéből állt, köztük azokból, akik Jákób legidősebb fiaitól, Rubentől és Simeontól származtak. Húga, Oholibá: Júda két-törzs királysága Jeruzsálemmel, mint fővárossal. Oholá azt jelenti: „Az ő sátra”. Oholibá viszont: „Az én sátram benne van”, ami találó, mivel Isten sátora vagy temploma Júdában volt (Ezékiel 23:1–4).
Oholá (Izrael) akkor szünt meg létezni, amikor az asszírok megbuktatták i. e. 740-ben. Vajon ő mit követett el? (Olvasd fel Ezékiel 23:5–7.) Oholá hűtlenül politikai szövetségekben kereste a biztonságát; ennek következtében átvette szövetségesei hamis imádatát, úgyhogy ’bemocskolta magát szennyes bálványaikkal’. Figyelmeztetésnek tekintve Oholá szellemi paráznaságát, őrizkednünk kell a világi kötelékektől, amelyek megronthatják hitünket (Jakab 4:4; 1János 2:15–17).
Oholibá (Júda) még bűnösebb életmódot folytatott, mint a nővére, ezért nemzeti katasztrófát szenvedett i. e. 607-ben babiloniai kezek által. Gyermekei vagy kard által estek el, vagy fogságba vitték őket, ő maga pedig utálatossá lett a nemzetek között. A kereszténység Oholához és Oholibához hasonlóan szellemi paráznaságot követett el, olyasmit, ami bűn annak az Istennek a szemében, akit állításuk szerint imádnak. A protestantizmus sokféle felekezetével beszennyezte magát a világ kereskedelmi és politikai hatalmaival jobban, mint idősebb nővére, a római katolicizmus. Jehova ezért gondoskodik arról, hogy az egész kereszténység elpusztuljon. Akkor az emberek megtudják, hogy ő a Szuverén Úr, Jehova. Ez megerősít minket abban az elhatározásunkban, hogy kerülünk minden világi kapcsolatot, ha eszünkben tartjuk, hogy a kereszténység szövetségesei nemsokára ellene fordulnak és végrehajtják rajta Isten ítéletét, mint a hamis vallás világbirodalmának, a „Nagy-Babilon”-nak fő részén (Ezékiel 23:8–49; Jelenések 17:1–6, 15–18).
Ja és nem jó őrtorony dátumot írtál, mert 20 évvel ezelőtt, nem volt 15.ei szám csak elsejei.
Egy ember a sok közül
"Ja és nem jó őrtorony dátumot írtál, mert 20 évvel ezelőtt, nem volt 15.ei szám csak elsejei."
Ez a válasz érkezett:
én az angolt néztem, és abban ezt a számozást találtam. a magyart máshogy adták ki még akkoriban, ezért tér el a számozása :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!