Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hányan vagyunk keresztyének...

Hányan vagyunk keresztyének (reformátusok), baptisták és hitgyülisek az oldalon?

Figyelt kérdés
Csak érdekel, elég, ha annyit írsz, hogy "én"

2014. szept. 3. 21:21
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
21%

A katolikusok, nos azok nem keresztyének. Ez van. Szembe kell nézni a ténnyel.

Akiket ÉN keresztyéneknek tartok: reformátusok, evangélikusok, baptisták. Ez a három biztos. Lehet, hogy vannak még, de most nem jut az eszembe.

A JT-k, adventisták, mormonok, hitgyülisek NEM keresztyén gyülekezetek.

Ezzel nem sérteni akarlak benneteket, de ez az igazság.

Nem azt mondom, hogy pl. a refkóknak nincs hibájuk, de szerintem az a hiba(ha egyáltalán az, ezt csak ISten tudja - itt a predesztinációra gondolok) nem üdvkérdés, nem sérti Jézus istenségét, a halál utáni állapotot, stb.

Ha kell nektek valami ok, hogy miért nem keresztyén gyülik, amiket említettem:

1. kat. - tisztítótűz(bár ez még szinte semmi), halottakhoz/Máriához/szentekhez való imádkozás, bűnök bocsánata a pap által, stb.

2. JT, adv. - nem ismerik el Jézus istenségét, tagadják a halál utáni életet(mint testen kívülit), stb.

3. a mormonok valami prófétát követnek, nem Jézust, szinte őt istenítik

Én amúgy református hívő vagyok, nemrég tértem meg.

Ezúton szeretném hirdetni mindenkinek, hogy Jézus megbocsát mindenkinek, aki hittel kiönti neki a szívét, és megbánja bűneit, és kéri az Ő vezetését.

Ha van valami kérdésed, nyugodtan írj/atok.

2014. szept. 4. 15:39
 12/32 anonim ***** válasza:

Ó, egy lelkes kezdő testvér. :)

Az adventisták elismerik Jézus istenségét, de ők is Mihállyal azonosítják, ahogy a jehovisták, mivel közös az ősük ezeknek és hidd el nekem, hogy egy begyöpösödött, a gyülekezetében vagy egyházában VALAKINEK számító ember, amilyen Péter is, nem fog kérni a te igazságodból. Ők szombat imádok, a jehovisták pedig egy kitalált névért vannak oda, meg azokért, akik csak úgy közölték önhatalmúlag, hogy kiválasztottak.

Üdv a klubban.

2014. szept. 4. 16:50
 13/32 kzs ***** válasza:
81%

@ 11-es válaszoló

Óóóó, miért is nem keresztény gyülekezet a Hit Gyüli?

Nem azt hirdeti, amit Jézus és a korai kereszténység nagy képviselői (Pál, Péter, Jakab, János és Júdás) tanítottak? Nem tanulmányozza kellőképpen az Ószövetség nagy prófétáinak és más képviselőinek a tanítását?

Egyáltalában véve szerinted nem a Bibliát hirdeti?

Akkor mit, kö-nyör-göm !!

Figyelj, nem bántottál meg, nem erről van szó. De ne írj már hülyeségeket!

------------

@ 5-ös válaszoló

Figyelj, a Hit Gyüli NEM zsidó, mivel nem a Tórát, nem a Mózesi törvényeket hirdeti.

A zsidóság túlnyomó része azon az állásponton van, hogy a Krisztusi áldozat teljesült, és hogy Törvény által igazulunk meg.

Na, a Hit Gyülinek ezzel szemben szilárd meggyőződése, hogy a Krisztusi engesztelő áldozat MÁR megtörtént, és hogy kegyelem által váltatunk meg, hogy kizárólag Krisztusba vetett hitünk által van megigazulásunk, és Általa üdvösségünk.

Úgyhogy a Hit Gyüli INKÁBB keresztény, mint zsidó egyház.

2014. szept. 4. 17:49
 14/32 kzs ***** válasza:
71%

Megint én vagyok.

Helyesbítek, az előbb siettem, kihagytam valamit.

Szóval, az előbbi válaszomban (13-as) ezt írtam:

"A zsidóság túlnyomó része azon az állásponton van, hogy a Krisztusi áldozat teljesült"

EHELYETT:

"A zsidóság túlnyomó része azon az állásponton van, hogy a Krisztusi áldozat MÉG NEM teljesült"

Bocsi.

2014. szept. 4. 18:00
 15/32 anonim ***** válasza:
Én nem.Abban is szerepel az "én".:)
2014. szept. 4. 19:20
 16/32 A kérdező kommentje:
én a 13-assal maximálisan egyetértek.
2014. szept. 4. 21:53
 17/32 anonim ***** válasza:
én
2014. szept. 5. 11:37
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

"A katolikusok, nos azok nem keresztyének. Ez van. Szembe kell nézni a ténnyel."

Hát, szörnyű... Most akkor végem lesz. :))

2014. szept. 5. 12:45
 19/32 jonyka01 ***** válasza:
48%

Egyszerű átsuhanás, s valóban a katolikusok tényleg nem kereszTYÉNEK, ők kereszTÉNYEK.

A protestáns egyházakat hívjuk kereszTYénnek, ezek pedig a református és az evangélikus. Ide tartozik még a hagymányos baptista, ezekből manapság több van, ők sem kereszTYÉNEK.

KereszTÉNY vallásnak számít a katólikus és az ortodox, azaz a tanítványok által alapított két ágazat. A 16. században jöttek létre a protestáns egyházak, azaz a református és evangélikus (pontosabban ez a kettő fordított sorrendben).

A hitgyüli egyikhez sem tartozik, attól, hogy valaki hirtelen feltalálja a spanyol viaszt (a vallást), nem lesz keresztény vagy keresztyén.

2014. szept. 5. 15:09
 20/32 kzs ***** válasza:

@ Előbbi

Nem tudom, mit akarsz ebből kihámozni.

Keresztény vagy keresztyén, nem mindegy?

2014. szept. 5. 19:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!