Szerintetek jó dolog az, hogy úgy érzem Allahban hiszek, és iszlám vallású szeretnék lenni?
És hány milliárd embert végeztek ki a kereszténység nevében?Inkvizíció,keresztes háborúk,boszorkányégetések,meddig folytassam?A holokausztot meg a világháborúkat sem muszlimok csinálták.Elég az Ószövetséget,az állítólag Isten parancsára elkövetett népirtásokat megnézni.A kisbabákat,betegeket,időseket is lemészárolták.Sőt megölték az állatokat,lerombolták az épületeket,elpusztítottak mindent.Ehhez képest a Koránban le van írva,hogy a legszigorúbban tilos megölni olyat,aki nem fog rád közvetlenül fegyvert.Tilos továbbá kiirtani az állatokat,növényeket,lerombolni épületeket.Na akkor melyik is a rosszabb?
Nem fanatikusabb vallás,mint a kereszténység.Amióta muszlim vagyok,csodálatos embereket ismertem meg.Mikor először mentem a mecsetbe,mindenki óva intett.Férjem úgy képzelte el,hogy ott gyorstalpaló tanfolyamon kiképeznek öngyilkos merénylőnek.Más meg azt mondta,nem fognak hazaengedni többet.Persze mindez nagyon távol van a valóságtól.Azóta a férjem is járt már a mecsetben és nagyon tetszett neki.
Az előttem szóló elmondta a lényeget, csak annyit teszek hozzá, hogy nulla tudással ítélsz el dolgokat, és eszed ágában sincs utánanézni.
Én nem vagyok vallásos, de azt elítélem, ha zsigerből rossznak kiáltod ki, mert nem fér bele a te látószögedbe.
Betegség, tudatlanság a neved!
Ki az az ostoba aki azt állítja, hogy a holokauszt vagy a második világháború a keresztények műve???
Pláne hogy a kereszténység nem semmi köze a katolikusok eszement mészárlásához, de ezt is tanítják talán az iskolában, nem kéne óra alatt aludni!
Az Ószövetségünk, ami javarészt a korán és az ő beteg prófétája táptalaja számunkra megszűnt Jézus óta, aki mindent tilt, amivel vádolva vagyunk!
MA gyilkolják allah nevében a keresztényeket, nem évezredekkel ezelőtt, ma, amikor azt merítek állítani, hogy az iszlám a béke vallása! Az Újszövetségben hol olvastok ehhez hasonlókat?
"Ha hitetlenekkel találjátok szembe
magatokat, fejet leszegve küzdjetek [vagy: vágjátok el a
nyakukat], míg öldöklést nem rendeztek közöttük; majd
fűzzétek szíjra a bandát. S azután vagy kegyelem [a
megtérőknek], vagy eladás, amíg a háború le nem tette
terheit Azokat, akik Allah útján hulltak el, sosem viszi ő
téves úton. Ő vezeti őket, szívükbe békét hoz, és a
Paradicsomba viszi majd be őket, amelyet megismertet
velük." (47:4–6)
Mohamed idejében más volt a helyzet.A mai muszlimok elhatárolódnak minden terrorcselekménytől,legalábbis az igaziak ès már ugyanúgy nem használják a mindennapokban az olyan ájákat,amit idéztél,mint a keresztények a "fogat fogért"elvet.
Ha a Korán szerinted az Ószövetségből ered,akkor ezzel azt mondod,hogy maga a Biblia is agresszióra bíztatja az embereket.Ugyanis a keresztények szerint a Biblia MINDEN része hiteles és jó."A teljes Írás Istentől ihletett és hasznos",tehát ezek szerint az Ószövetség is.
Szia :) A KORAN azt ırja mınden emberı leny Egy Isten hıttel születık es kesöbb a szüleı teszık zsıdova,keresztennye..kıt mıve?
szerıntem nagyon jo dolog az ha Allah-ban hıszel ,maga az Allah szo azt jelenti Egy Istan,vagyıs az EGY IGAZ ISTEN. A különbseg a keresztenyseg es az iszlam között lenyegeben az hogy az iszlam azt mondja nincs mas İsten csak az EGY İSTEN vagyıs Allah,de a keresztenysegben Jezust mınt isten fıat tartjak szamon,tehat tarsıtanak Isten melle egy gyermeket. Mıvel Isten nem függ senkıtöl nem nemz, es nem nemzetett tehat az Ö tökeletessegehez nem fer az hogy gyereke legyen, erted ugye amıt akarok mondanı ezzel? Jezust a Koran ıs elısmerı profetakent,küldöttkent ha ugy tetszık de nem Isten fıakent ahogy Marıa-rol ıs van leıras a Koran-ban mınt akı a szentlelektöl fogan gyermeket,de nem ıstenı tulajdonsagokkal biro leny tehat hozza sem kell imadkozni csak magahoz İstenhez. Monoteista vallas az iszlam. Olvasgasd interneten a magyar muszzlimok egyhazanak oldalaıt es abbol rengeteg dologra valaszt kaphatsz,nem linkelem be mert a moderatorok ram szoltak hogy oldalakat ne linkeljek be de igy leirom hogy wewewe pont iszlam pont com oldalt beirod es ott valaszokat talalhatsz a gondolataıdra. Szep napot neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!