Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szellemi vezetőt, vagy valaki...

Szellemi vezetőt, vagy valaki olyan tanítót keresek (lehetőleg buddhistát), aki segítene a lelki fejlődésemben, hogy Istennek tetsző életet éljek és eljuthassak a nirvanaba. Hol találhatnék ilyet?

Figyelt kérdés
2008. aug. 7. 18:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Igen, a mahájána buddhizmus csinált istent Buddhából és a Bódhiszattvából, mivel a közép-ázsiai népeknek szükségük volt valami felsőbb erőre, és a hínajána egyszerű szemlélete nekik nem volt megfelelő.
2008. szept. 11. 16:45
 12/14 anonim válasza:
Magyarországon lehet kapni Láma Ole Nidahl könyveit, olvass el egyet ha érdekel a gyémánt útról. szerintem ha követed buddha tanításait, akkor az lehet Istennek tetsző élet is. De a buddhiszmus szerint ahhoz hogy megvilágosodj nagyon sokat kell meditálnod, és gyakorolnod, segítened másokon.. stb. Ehhez lehet hogy több életre is szükséged van, de mindenki eljut a nirvanaba, mert alapvetően mindenkinek, és mindennek buddha természete van. (még otthon az aranyhalnak is) ha elmész egy szanghába, akkor ott biztos tudsz segítséget kérni, teli lesz olyan emberekkel, akik szívesen elmagyarázzák neked a dolgokat és segítenek neked. Nézz utána a dolgoknak, és egyre jobban fog érdekelni!
2010. aug. 15. 22:13
 13/14 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok jó? :DD
2010. aug. 16. 13:56
 14/14 anonim ***** válasza:

meditalj.hu

srichinmoycentre.org/magyar

meg mindenféle sri chinmoy oldal

2013. nov. 13. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!