Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Az Iszlám Állam...

Keresztények! Az Iszlám Állam brutalitása alapján ítélitek meg a muszlim vallást?

Figyelt kérdés
A kérdésem inkább keresztényeket érint, de hithű muszlimok válasza is nagyon érdekel. Az Iszlám Állam hirtelen a köztudatba robbanásának okán kérdezem, mivel egy ilyen brutális szervezet, mint az ISIS,amely még az élvonalbeli dzsihadistákat is elhatárolódásra kényszeríti, negatív képet festhet az iszlámról. Aki felületes ismeri az iszlámot, nyilván gyakran ezt látja benne, de ez a kereszténységre is igaz. Ezt tanítja a Korán, vagy ez egy eltorzított szemléletmód. Pat Robertson a 700 as club múltkori adásában épp ezt ecsetelte, hogy ez az iszlám igazi arca. Inkább hagy ne mondjak véleményt arról a cirkuszról, amit ők leadnak eme 700 as club néven mégis érdekel, hogy az átlagkeresztények szemében, vagy akár egy ateistáéban az ilyen brutális radikalisták miatt az iszlám valami öldöklős, fejnyisszantós, gyerekeket és nőket gyilkoló vallás e?
2014. aug. 28. 10:48
1 2
 11/18 Dózsabimbó ***** válasza:

Nem vagyok keresztény, de én az Iszlám Állam tevékenysége alapján ítélem meg az iszlámot, mert hogy ténylegesen ők ténykednek úgy ahogy elő van nekik írva.

Amúgy a keresztényeknek meg a júdaistáknak is kellene viselkedniük az előírásaik alapján. Lsd: középkor meg ókor.

2014. aug. 28. 18:41
 12/18 Dózsabimbó ***** válasza:
... is ÍGY kellene viselkedniük ...
2014. aug. 28. 18:42
 13/18 anonim ***** válasza:
Ez történik,mikor egy rakat alul iskolázott,primitív,agymosott suttyót felfegyverzel és a világra szabadítasz.A keresztes háborúkat látod most,csak más az nép,az egyenruha,a vallás és a fegyvertechnológia.
2014. aug. 29. 09:53
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
Aki védi az iszlámot, az ugye el is olvasta a Korán hogyan kell kivégezni a hitetleneket részét is, akik nem akarnak áttérni az egy igaz hitre? Vagy nem tudom, hogy a nők eltaposása is belefér még?
2014. aug. 29. 10:52
 15/18 anonim ***** válasza:
a terrorizmusnak nincs vallása. ezeknek az embereknek közük sincs a muszlimokhoz. allah ugyanse írta elő nekik, hogy az ő nevében öldököljenek. egyébként az isis tagjai nemcsak keresztényeket, hanem ugyanúgy muszlimokat is gyilkolnak.
2014. szept. 7. 01:12
 16/18 anonim ***** válasza:
Önmagában nem az IÁ alapján ítélem meg őket, de tény, hogy finoman szólva nem függetlenek az iszlámtól. Tisztában vagyok vele, hogy az átlag muzulmán nem őrült terrorista, hanem jámbor hívő, de ettől még áll a kérdés, hogy miért csak az iszlámmal van ennyi gondja a világnak. Érdekes módon a keresztény ágazatok között nincs olyan radikális vonal, ami nyilvános kivégzéseket hajt végre más vallásúakon. Ahogy a buddhizmusban sincs. A hinduizmust nem ismerem, de tudtommal ott se. A muzulmánok állandóan jönnek azzal, hogy "ne ez alapján ítéljetek meg minket, az iszlám a béke vallása", de mégis benne van a szent könyvükben, hogy a hitetleneket el kell pusztítani. Ez van, ez a vallás alapjaiban véve agresszív és elnyomó. Úgyhogy nem, nem gondolom azt, hogy a "béke vallása" lenne. Bár soha ne született volna meg Mohamed.
2015. márc. 23. 10:21
 17/18 Nányi91 válasza:

Nagyon bizonytalan vagyok. Bár nem ismerem a muszlim hitet, de mindig védtem, mikor általában szidták. Gondoltam, h pont az ilyen fanatikusok miatt, mint pl az ISIS, ítélik el annyian az egész vallást.

Csakhogy rengeteg helyen azt olvasom, h ők nem fanatikusok, egyszerűen betű szerint követik a koránt. Csakhogy azt nekem nincs időm végigolvasni. Azok közül valaki, akik szerint a muszlim egy alapvetően erőszakos és kegyetlen vallás adnának linket ezekhez az állításaikhoz a KORÁNBÓL? Úgy értem a korán 1 konkrét részéhez KONKRÉT hivatkozást, ahol azt írják, hogy pl. fegyverrel téríts, a hitetlenek élete nem számít v bármi ilyesmi?

2015. ápr. 11. 15:07
 18/18 anonim ***** válasza:

"A keresztényeknél szerinted nincsen radikális vonal"?

Attól függ, mit értesz radikális alatt. Keresztény terroristaszervezetről én nem tudok.

" A történelem során rengetegháború volt a keresztények istenfélése miatt."

Ez így van, csak a hangsúly azon van, hogy az a középkor volt, ez meg a jelenkor. Az iszlámmal az a baj, hogy nem történt meg náluk az, ami a keresztény világban a Felvilágosodás volt, nekik nem volt francia forradalmuk, nem indult olyan mozgalom, aminek nyomán megkérdőjelezték volna a vallási dogmáikat.

2015. ápr. 11. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!