Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Az Iszlám Állam...

Keresztények! Az Iszlám Állam brutalitása alapján ítélitek meg a muszlim vallást?

Figyelt kérdés
A kérdésem inkább keresztényeket érint, de hithű muszlimok válasza is nagyon érdekel. Az Iszlám Állam hirtelen a köztudatba robbanásának okán kérdezem, mivel egy ilyen brutális szervezet, mint az ISIS,amely még az élvonalbeli dzsihadistákat is elhatárolódásra kényszeríti, negatív képet festhet az iszlámról. Aki felületes ismeri az iszlámot, nyilván gyakran ezt látja benne, de ez a kereszténységre is igaz. Ezt tanítja a Korán, vagy ez egy eltorzított szemléletmód. Pat Robertson a 700 as club múltkori adásában épp ezt ecsetelte, hogy ez az iszlám igazi arca. Inkább hagy ne mondjak véleményt arról a cirkuszról, amit ők leadnak eme 700 as club néven mégis érdekel, hogy az átlagkeresztények szemében, vagy akár egy ateistáéban az ilyen brutális radikalisták miatt az iszlám valami öldöklős, fejnyisszantós, gyerekeket és nőket gyilkoló vallás e?
2014. aug. 28. 10:48
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Nem vagyok vallásos, de szerintem ez a jelenség bármelyik vallásnál előjöhet nem csak az Iszlámnál. Szerintem az alap közel-keleti helyzet termelte ki ezt az ISIS nevű szörnyet. Találkoztam már tényleg békés, értelmes, muszlimmal, nyilván nem mindenki ilyen. De érdekes és kissé nehezen magyarázható dolognak tartom, hogy az ISIS-ért harcolók többsége európai születésű muszlim, akiknek szüleik integrálódtak az európai társadalmakba.
2014. aug. 28. 11:02
 2/18 anonim ***** válasza:
Nem a muszlim vallást kell elítélni hanem azokat a gyáva sz*rdarabokat akik másokat gyilkolnak mert nekik szent meggyőződésük hogy mindenkinek abban kell hinni mint nekik. Nem a vallás tehet róla hogy ilyenek vannak minden vallásnak megvannak az őrültjei.
2014. aug. 28. 11:03
 3/18 A kérdező kommentje:
Teljes mértékben egyetértek, de vannak felekezetek, amelyek (ezalatt értem az Izrael párti, vagy afelé orientálódó gyülekezeteket, szektákat) végre egy kalap alá vehetik a muszlim vallást, és a Közel-kelet eseményeit a Nyugatnak olyan színben tálalhatják, hogy az az egyénekben, főleg keresztényekben mélységes ellenszenvet keltsen.
2014. aug. 28. 11:14
 4/18 anonim ***** válasza:

Na, ezért kéne az igaz vallást keresni, ha már mindenáron vallásos akar lenni valaki!És a vallásról tanulni, azt normálisan értelmezni.Én nem olvastam olyat a Bibliában, hogy öldösni kell azokat, akik másban hisznek!

Sajnos vannak állatnak sem nevezhető véglények, akik bármit képesek felhasználni annak érdekében, hogy uralkodjanak, vagy gyilkoljanak.Nagyon sokan pont a vallás köpönyege alatt űzik alantas céljaikat.Ha nem léteznének vallások, az ilyenek akkor is megtalálnák a módját a pusztításnak!

2014. aug. 28. 11:24
 5/18 anonim ***** válasza:
Bármennyire is tiltakozol, az iszlám ezt tanítja, ahogy Mohamed az ő prófétájuk az erőszakos térítést. És ha nem térnek meg az ő allahjukhoz, akkor nyugodtan megölhető a hitetlen. Ez a tanításuk lényege a más vallások felé. Ábrahám és Sára sara, hogy nem bíztak eléggé Isten ígéretében és és Ábrahám felcsinálta Hágárt, akinek az fia az iszlám szülő atyja, Ismael.
2014. aug. 28. 11:24
 6/18 anonim ***** válasza:
Az ilyesmi nemcsak a keresztényekben, de minden értelmes emberben viszolygást kelt!
2014. aug. 28. 11:25
 7/18 A kérdező kommentje:
5 ös fejtsd ki kérlek, mi alapján mondod ezt, Korán melyik szúráiban vannak ezek lejegyezve. Ezek szerint a mérsékelt muszlimok nem hithű muszlimok? Anno a keresztények is öltek az istenük nevében, de ez mindvégig inkább a hatalomról szól és egyszerű politika. A vallási meggyőződés sokszor csak mellékes.
2014. aug. 28. 11:32
 8/18 anonim ***** válasza:
Mellesleg értelmes ember nem foglalkozik azzal, hogy a másik miben hisz.Tudod, élni és élni hagyni...Van, akinek ez baromira nem megy, mert csak úgy képes élni a nyomorult, ha ha "uralkodik".Mert ugyan mi másért akarna téríteni?Talán a merő jó szándék vezeti?
2014. aug. 28. 11:36
 9/18 megfelelő ***** válasza:

Egyszerűbb, ha inkább beleolvasol a Koránba magad és mindjárt pontosabb képet kapsz róla, hogy kit, miért, és hogyan kell megölni:-)

[link]

2014. aug. 28. 12:24
 10/18 anonim ***** válasza:

Az ISIS egy radikális szervezet, kb annyira hiteles, mint amerikában a baptist church a keresztényeknél.

A keresztényeknél szerinted nincsen radikális vonal? A történelem során rengetegháború volt a keresztények istenfélése miatt.

2014. aug. 28. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!