Miért nem tudják elfogadni az ateisták, hogy vannak hívők, akik így érzik jól magukat?
Például ez is egy pont ilyen kérdés:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Ha valaki hisz Istenben, az az ő dolga, minek kell erről vitatkozni, vagy másokat lebeszélni.
Sőt, ami számomra a legfelháborítóbb, milyen jogon hülyézik le a hívőket? Fordítva is szokott ilyen lenni? Hívő hülyéz le ateistát?
Tisztelet a kivételnek mindkét oldalon!
Kedves Kérdező!
Szerintem felejtsd el őket!
Egyszerűen nem tetszel nekik, ezért csak azért is szívatni fognak.
Legjobb ha nem is törődsz velük.
L
"Ezzel szemben például a vallás nem okoz kárt"
"De ettől nem kell általánosságban veszekedned a hívőkkel, ez szerintem a hívők többségére nem igaz."
http://www.youtube.com/watch?v=_lKrA76RdqU
http://www.youtube.com/watch?v=GXA7GA9yntc
Vajon hány ateistát hurcolnak meg Amerikában?
Nem találom azt a kérdést amit be akartam linkelni. Na mindegy, egy hasonló kérdés volt, és a hívő ember szó szerint így leírta, hogy idióta ateisták ne válaszoljanak. És amikor válaszoltak, elkezdte őket szidni, meg hogy ők milyen hülyék, és hogy majd Isten ezért megbünteti őket.
Az én álláspontom a következő: Mindenki abban hisz amiben akar. De viszont, és most a kérdésedre a válasz, hogy miért kell lebeszélni stb.stb. Hány olyan embert láttál az utcán, aki odament hozzád vagy valakihez, hogy hééé te, ne higyj Istenben mert...
És akkor most mondd meg, hányszor ment oda hozzád vagy máshoz egy illető, aki elhadoválta hogy higyj Istenben mert blablabla? Ki az aki kopog az ajtón, és elkezdi regélni hogy Isten blablabla? Mert nem az ateista. Hanem a hívő. Tehát ilyen szempontból az ateistáknak van igazuk, hogy miért is kell a másikat rátukmálni a saját igazukra? Szerintem ez a felháborító. Amikor megállítanak az utcán és be akarja mesélni nekem hogy Isten így, meg Isten úgy. De olyannal én még nem találkoztam, aki megállított és le akart volna beszélni Istenről.
Tehát a lényeg röviden és ismételten, felőlem mindenki abban hisz amiben akar, de azt tegye személyesen, ne hívogasson, ne állítson meg az utcán, ne kopogjon az ajtón, a maga igazáról való meggyőződés reményében. Igazából ennyi.
16:27
Egy lófütyköst értetted meg, csak annyit írtál rá hogy a kettő nem ugyanaz, persze hogy nem ugyanaz, ettől hasonlat.
"Persze ha valaki drogozni kezd, öngyilkos akar lenni, le akar valakit lőni stb., akkor még jó, hogy beleszólok az életébe, mert egyértelműen és a társadalmi normák szerint kárt okoz ezzel magának, vagy ami még fontosabb a társadalomnak." Na látod, hangot adtál neki hogy nem tetszik az ő -fogalmazzunk úgy- hobbijuk. Nem fogadod el, hogy ők azt választották. Pedig az ő testük, azt csinálnak vele amit akarnak, senkinek nem okoznak kárt, még a droggal sem(nem tudom hogy sikerült belefantáziálnod az érvagdosásba a fegyveres gyilkosságot), legfeljebb maguknak de minden joguk megvan hozzá.
Szóval ezzel akartam válaszolni a kérdésre, hogy összefoglalva szeretik az emberek kimondani a véleményüket, mintahogy te is álszent módon kérdésnek álcázva csak a véleményedet akarod elfogadtatni mással. (avagy ne vitázzon senki szerinted erről). És mivel ez az oldal lehetőséget ad erre, miért is ne.
"Ezzel szemben például a vallás nem okoz kárt" Csak annyira mint a drogok. Nálad lehet hogy nem okoz kárt, de vannak akiknél igen. Hogy csak valami enyhébbet említsek, volt már olyan kérdés az oldalon egy lánytól, hogy bűntudata van a szex miatt...
"A kutyáknak nincs megfelelő értelmi képességük és tudatuk, hogy felfogják ezt a kérdést. " Aha ezt nem is tudtam.
De szóval az egész emberiség szerte a világon, mindenki vallásos, függetlenül akármitől, nincs olyan ember akire rálehetne mondani hogy nem vallásos. Ne hülyéskedj már.
Attól hogy te hívő fejjel úgy gondolod csak tagadni lehet hogy nincs isten meg csak hinni lehet hogy nem létezik, egy ateista nem így gondolja. De ezt már nem magyarázom el, több száz éves érv amit olyan magabiztosan puffogtatsz és te írod másokra hogy primitív.
A stílusomat meg miért kell minősítened, miért nem tudod elfogadni, van mondandóm csak közé csúszik néha egy mai füllel trágárnak hangzó szócska, senkinek nem esik ettől bántódása, játszod itt a békepárti mintahívőt és ennyitől ilyeneket írsz, mivel tartod akkor magad különbnek akárkinél?
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
na persze...a hívők ugyanolyan kötekedők tudnak lenni
Köszi az eddigi válaszokat!
17:53: A szcientológia, a Jehova tanúi, meg a nagyon bigott keresztények a szélsőség. Én általánosságban gondolkodtam a hívőkről. Amerikában fogalmam sincs mi megy, nem nagyon tapasztaltam (csak az erről szóló South Park részt láttam).
18:12: Ez viszont teljesen jogos, ebbe nem gondoltam bele. Erről az oldalról hoztam a tapasztalataimat, de mostmár nem akarom feltenni úgy a kérdést, hogy miért nem tudják egymást békén hagyni a felek.
18:33: Jogos, de én fenntartom, hogy több ateista szólt le hívőt, mint fordítva (itt ezen az oldalon). A világról, Magyarországról nincs általános tapasztalatom.
18:31: Talán tényleg neked van igazad, bevallom, elsőre félreértettem a hasonlatodat. Igen az emberek, főleg itt Magyarországon, nagyon szeretnek beledumálni egymás életébe, megjegyzem mind ateista, mind keresztény oldalról. Talán nem is az volt a bajom, hogy egymással vitatkoznak a felek, hanem az az arrogáns, lekezelő bunkó stílus mindkét részről.
Elismerem, hogy a vallásnak is vannak árnyoldalai, bár azt a lányt, aki ennyire szószerint és törvényszerint értelmezi a Bibliát kényelemesebb lenne (legalábbis számomra) besorolni a túl bigott keresztényekhez.
Én úgy gondolom, hogy nem az a lényeg, hogy ne dolgozzunk vasárnap, vagy ne szexeljünk házasság előtt stb., hanem hogy ne legyünk munkamániások, legyen időnk a családra és a hitre is (még akkor is ha nem vasárnap, hanem szombaton van rá időnk), ne feküdjünk le fűvel-fával, ne csaljunk, ne lopjunk, ne öljünk és ne hazudjunk. És ne akarjunk másokat megtéríteni:).
Én a vallást olyan értelemben használtam, hogy mindenki hívő. Mindenki csak hisz valamiben, nem tudhatja senki sem az igazságot erről a kérdésről, csak tudni vélheti. És ezt fenntartom most is.
Szerintem az ateisták azt hiszik, hogy tudják, hogy nincs Isten:).
A stílusodat meg kénytelen vagyok elfogadni, jobbat úgyse nagyon tudok csinálni. Nálad speciel különbnek tartom magamat, mert nem én kezdtem ilyen hangnemben beszélni veled, hanem Te velem.
"A stílusodat meg kénytelen vagyok elfogadni, jobbat úgyse nagyon tudok csinálni. Nálad speciel különbnek tartom magamat, mert nem én kezdtem ilyen hangnemben beszélni veled, hanem Te velem." Pont ezelőtt a mondat előtt ecsetelted hogy mindenki csak hisz valamiben, akár mi is legyen az, de rögtön ezután úgy írod hogy különbnek tartod magad. Úgy lett volna helyes hogy azt hiszed különb vagy:)
Annyival lerendeztél hogy "a 2 nem ugyanaz"(ami nem egy szép gesztus szerintem hogy meg se próbálod alátámasztani amit kijelentesz) azért nem méltattalak annyira hogy normális hangnemben írjak.
"Elismerem, hogy a vallásnak is vannak árnyoldalai, bár azt a lányt, aki ennyire szószerint és törvényszerint értelmezi a Bibliát kényelemesebb lenne (legalábbis számomra) besorolni a túl bigott keresztényekhez." Erről van szó, az egész vallás csak a kényelemről szól....
Jó embert pedig anélkül is lehet faragni valakiből, hogy nem tuszkolunk a fejébe semmi természetfeletti logikátlanságot amiből ráadásul még kár is származhat, árnyoldalai is lehetnek.
"Úgy lett volna helyes hogy azt hiszed különb vagy:)"
Ezt a labdát le kellett csapni:)! Jogos amúgy!
Szerintem azért károsabb, ha valaki az ereit vagdossa, mintha hisz Istenben. Mondjuk ha számomra ismeretlen személy, akkor nem nagyon érdekel a sorsa (liberalizmus rulez), úgyhogy felőlem akár öngyilkos is lehet.
Ha viszont családtag vagy barát, akkor megpróbálom lebeszélni róla. Nekem vannak keresztény barátaim, és nem látom rajtuk, hogy káros lenne számukra a vallás.
"Jó embert pedig anélkül is lehet faragni valakiből, hogy nem tuszkolunk a fejébe semmi természetfeletti logikátlanságot amiből ráadásul még kár is származhat, árnyoldalai is lehetnek."
Persze, nem minden hívő jó ember, és az ateisták között is vannak jó emberek. Nem tudom magasabb-e az arány vagy nem, nem olvastam erről statisztikát.
Nem tudom pontosan mire gondolsz, neked hol tuszkolták a fejedbe a vallást? Suliban ma már nincs kötelező hittan, a médiából meg kötve hiszem:).
Én fenntartom, hogy azt HISZEM, úgy érzem, hogy egy adott személy életében a vallás többet segít, mint használ.
De a lényeg, hogy ne nézzük le a másikat, akár atesita, akár hívő!
"Ha viszont családtag vagy barát, akkor megpróbálom lebeszélni róla. Nekem vannak keresztény barátaim, és nem látom rajtuk, hogy káros lenne számukra a vallás."
Én LÁTTAM. xD
Osztálytársam eléggé mély vallásos, és a családja is. (16-17 éves). Egyszer egy másik osztálytárs lehúzta róla a nadrágot(gatyástól). Olyan csöpp izéje volt mint egy nudli. Aki lehúzta neki a nadrágját fél órán át megdöbbenten cikizte, hogy hogy lehet neki ilyen kicsi... jó kis műsör volt, még azóta is kuncogok ha eszembe jut ahogy a hívő srác ráordít már a vége felé hogy DE NEM AZ A LÉNYEG HOGY MEKKORA HANEM HOGY JÁTÉKOS LEGYEN xD
Tehát hogy értsed is ez miért a vallás ártalma, a srác nem paráználkodik, azaz nem szexel és nem is hokizik, ezért kicsi neki(amit nem használunk elsorvad). Megkapta jutalmát érte amiért betartja isten szabályait...:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!