Miért nem tudják elfogadni az ateisták, hogy vannak hívők, akik így érzik jól magukat?
Például ez is egy pont ilyen kérdés:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Ha valaki hisz Istenben, az az ő dolga, minek kell erről vitatkozni, vagy másokat lebeszélni.
Sőt, ami számomra a legfelháborítóbb, milyen jogon hülyézik le a hívőket? Fordítva is szokott ilyen lenni? Hívő hülyéz le ateistát?
Tisztelet a kivételnek mindkét oldalon!
16:06 első: Igen, ilyen kérdéseket látta már dögivel. De, hogy hívő hülyézett le ateistát (mondjuk olyan stílusban mint az utánad író), olyat még nem nagyon.
De ha időd engedni majd, másolj be egyet!
16:06: második: Nyomi vallásosok nélkül is értettem volna a mondatot, 2. példa a kérdésemre. Igen, vannak extrém szekták (pl. Jehova), bár még tőlük sem hallottam olyan stílusú megjegyzést, mint tőled.
De a Jehovák elenyésző része a vallásosoknak.
16:00
Buta vagy mint a segem, direkt nem érted a példát, akkor minek nyitsz kérdést ha nem engeded hogy válaszoljanak mert nem is akarod megérteni?
"Abban, hogy nincs Isten, abban is csak hinni lehet. " Szóval a világon nincs is olyan szerinted aki nem vallásos, még a kutyák is vallásosak kvázi mert csak hihetni lehet hogy nincs isten. pff
na gyűjtsed a példákat hogy "gonosz ateisták letámadnak téged" mert ilyen gyenge elméjű vagy.
Mert egy hatalmas baromságot írtál, öcsém azért! Megérteni megértettem, de attól még hülyeség.
Persze ha valaki drogozni kezd, öngyilkos akar lenni, le akar valakit lőni stb., akkor még jó, hogy beleszólok az életébe, mert egyértelműen és a társadalmi normák szerint kárt okoz ezzel magának, vagy ami még fontosabb a társadalomnak.
Ezzel szemben például a vallás nem okoz kárt, maximum az egyház néhány kijelentésével, vagy Jehova tanúi. A keresztes háború (aminek mellesleg politkai okai voltak, a vallás csak ürügye volt) kedvéért úgy fogalmaztam direkt, hogy hívők. Nem feltétlenül kell kereszténynek tekinteni őket.
De valószínűsíthető, hogy egy hívő kisebb eséllyel okoz kárt, kisebb eséllyel gyilkol, rabol, lop vagy csal. Ugyanis a büntetéstől való félelmen túl még maga a vallás is erre készteti.
De persze, ennyi erővel bele lehet dumálni mindenki életébe, hogy miért ilyen zenét hallgatsz, miért ilyen ruhát hordasz, miért ilyen filmeket nézel (például mikor egyesek azzal oltogatnak másokat, hogy miért nézik a Barátok Köztöt).
Szerintem ez a primitívség netovábbja!
A kutyáknak nincs megfelelő értelmi képességük és tudatuk, hogy felfogják ezt a kérdést.
Igen, Te abban hiszel, hogy nincs Isten. Nem tudhatod, hogy van-e vagy nincs. Csak hihetsz benne.
Én se tudhatom, hogy hülye vagy, mert lehethogy csak direkt írsz baromságokat.
Azt tudhatod, hogy gömbölyű a Föld, hogy működik a számítógéped, hogy ha valamit elengedsz, akkor az leesik stb.
De ahogy a kérdésben írtam, nem akarlak meggyőzni a hitről!
Csak arról, hogy ne sértegesd és hülyézd le az ateistákat!
Ennyi szeretnék és nem többet!
Én téged nem az ateizmusod miatt hülyéztelek le, hanem a primitív "stílusod" matt!
Némelyik vallás káros. Kárt okozhat a társadalomban, s ezzel kárt okozhat egyes emberekben. Pontosabban nem is a vallás a hibás, hanem általában inkább az egyház, ami terjeszti, gondozza, "védi" azt.
S általában aki vallásos, az támogatja az egyházat is, én meg ezzel nem értek egyet. Egy vallásnak miért van szüksége egyházra? Nem kéne, hogy legyen.
Amúgy igen, fordítva még gyakrabb is. Ne tudd meg hány jehovista, keresztény, stb. hordott már engem le azért, mer tén nem hiszek az ő istenükben. Sőt, ki is rekesztenek, és elítélnek ez alapján. Ez olyan mint a fasizmus kb. Noh, én pont ezért szoktam veszekedni a hívőkkel.
Nem veszik észre, hogy a vallásuk emberi kapcsolatokat tehet tönkre, csak azért mert intoleranciára tanítja őket, még akkor is ha maga a vallás alappillére kimondja, hogy legyünk toleránsak. Nem azok.
16:53: Én nem akarom azt, hogy ne legyenek ateisták, én csak azt akarom, hogy mindkét oldal hagyja békén a másikat!
Nem akarok megtéríteni senkit, és azt se, hogy engem térítsenek meg!
16:53 (2): Én hívő vagyok, de nem érzem szükségét az egyháznak, rengeteg olyan dolgot csinálnak, amivel nem értek egyet (pl. eutanázia tiltása). Bár szerintem ezzel a hívők túlnyomó része nem ért egyet, mármint hogy nem tiltanák az eutanáziát.
Akik téged lehordták vagy kirekesztenek (főleg a jehovistákat) én is elítélem. Én ebből az oldalból indultam ki, és itt sokkal többször sértegettek ateisták keresztényeket, mint fordítva (akárcsak ebben a kérdésben is). De ettől nem kell általánosságban veszekedned a hívőkkel, ez szerintem a hívők többségére nem igaz.
Én nem érzem, hogy intoleranciára tanít, engem biztosan nem.
De mondom én csak annyit szeretnék, hogy: Élni, és élni hagyni!
Akkor ha neked lenne igazad előző előtti válaszoló, akkor egy olyan kérdést tettem volna fel, hogy:
"Ateisták, miért nem hisztek Istenben? Szerintem hinnetek kéne."
De én ilyet egy szóval sem állítok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!