Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért zavar sok embert, ha én...

Miért zavar sok embert, ha én nem zsidó-keresztény, hanem csak keresztény vagyok?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy az Ószövetségre magasról teszek. Hiszen, mint tudjuk, Jézus tanításainak semmi közük a zsidó hithez, sokkal közelebb állnak pl az esszénus kereszténységhez vagy a későbbi manichaeizmushoz. És pl a korai keresztény iratokből ez egyértelműen kiderül (ezért sincsenek benne a Bibliában, mert nem illenek az Ótestamentumhoz).

2014. aug. 25. 17:12
1 2 3
 11/26 asech ***** válasza:
6%

Én teljesen egyetértek veled, szerencsére egyre többen vannak, akik nem hagyják magukat megtéveszteni és meghallják Jézus igazi szavát.

A háborgókkal pedig ne foglalkozz, ők még nagyon tudatlanok.

2014. aug. 25. 19:26
 12/26 A kérdező kommentje:

Épphogy csak beleolvasok az Újszövetségbe:

"4. Ő benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága;

5. És a világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be azt."

Ha ez nem manichaeista, akkor nem tudom, hogy mi.

"17. Mert a törvény Mózes által adatott, a kegyelem pedig és az igazság Jézus Krisztus által lett."

Tehát az igazság Mózes által nem adatott.

"18. Az Istent soha senki nem látta; az egyszülött Fiú, a ki az Atya kebelében van, az jelentette ki őt."

Az Ószövetség szerint viszont sokan "látták". Hogy is van ez?

"26. Felele nékik János, mondván: Én vízzel keresztelek; de köztetek van, a kit ti nem ismertek."

Kis történelemlecke: Kik kereszteltek folyóban Jézus előtt? Az esszénusok! Tehát amikor Jézus megkeresztelkedik a Jordánban Keresztelő Szent János által, ő is esszénus lesz. Ez puszta történelem.

2014. aug. 25. 19:47
 13/26 anonim ***** válasza:
82%
A kérdésedből csak az derült ki, hogy semmit nem tudsz a saját vallásodról.
2014. aug. 25. 19:56
 14/26 anonim ***** válasza:
89%

Kérdezö, az a baj, hogy magasan teszel.....

így aztán sajnos nem érted hogy Jézusnak igen is nagy köze van a zsidó hithez, mert az izraelita /zsidó/ Dávid király utódjaként született.

Jézus Krisztus betartotta a zsidó törvényt.

Az Ó szövetségben Jézusról sok jövendölés szól, amely beteljesedett az elsö században, amelyik teljesedik ma, és amelyik fog a jövöben teljesedni.

Itt a politikát meg a filozófiát illik kihagyni :)

2014. aug. 26. 09:07
 15/26 A kérdező kommentje:
Már nem azért, de pont a zsidók nem fogadják el Jézust messiásként, szóval ők állítják, hogy azok a próféciák nem rá vonatkoznak.
2014. aug. 26. 14:52
 16/26 anonim ***** válasza:

Zsidók nem fogadják el Jézust. Keresztények, zsidók nem fogadják el Mohamedet. Muszlimok, keresztények, zsidók nem fogadják el Baháolláht...

Legfőbb ok, amiért nem lehet egyszerűen csak kitépni a Bibliából az Ószövetséget, az a Teremtés könyve. Bűnbeesés nélkül nincs értelme Jézus keresztáldozatának.

"semmi közük a zsidó hithez, sokkal közelebb állnak pl az esszénus kereszténységhez"

Esszénusok az ókori zsidó vallás egyik fő szektája/irányzata volt a farizeusok és a szadduceusok mellett.

2014. aug. 27. 01:36
 17/26 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezö

Nincs értelme kitépni az Ószövetséget. Anélkül nem lenne az Új szövetség sem.

Ha anyukád nem esett volna teherbe apukáddal, sohsasem születtél volna meg :)

Az Ó szövetség leírja hogy mi volt Jehova Isten szándéka az Földdel és az emberiséggel.

Nem ilyen nyomorult élet, amiben kínodik az emberiség.

Szándéka figyeld meg kérlek mi volt: az egész Föld mint egy gyönyörü park, ahol egészséges, elégedett emberek laknak, akiknek kellemes munkájuk van, akik nem harcolnak egymást között...és örök élet.

De ki kellett elöbb állni a próbát. Még a mosógépet is kipróbálják mielött piacra dobják. Életfontosságú a Teremtö iránti engedelmesség. Ha engedelmes az ember, akkor is hatalmas szabadságnak örvendez.

No most ugye tudod hogy végzödött az egész. Az Ószövetség leírja mihez vezetnek bizonyos eljárások. Az ember nem ússza meg büntetlenül, ha roszat tesz. Föleg az Ószövetség leírja, hogy Jehova Isten nem hagyta cserben az embert. Már az Édenben gondoskodott a megváltóról az Adám és Éva utódai számára.

Igéretét Ábrahámnak adta, hogy az ö "magvából" kerül ki a megváltó, és megáldatnak benne a Föld ÖSSZES nemzetei.

Az Újszövetség pedig leírja, hogyan teljesedett ez be.

Az Ó és Újszövetség jövendölései alapján megtudjuk hogyan fog teljesülni a jövöben.

Senki más, Jézus Krisztuson kívül nem tette le a váltságáldozatot. Csakis Ö van elismerve, nélküle NINCS megmentés

2014. aug. 27. 07:23
 18/26 anonim ***** válasza:

és még elnézést kedves kérdezö,

a 16-os kommentjéhez is igazítottam a feleletemet :)

2014. aug. 27. 07:26
 19/26 anonim ***** válasza:
nohát, hamarább küldöm a szöveget, még egyszer kiigazítom, hogy érthetöbb legyen, a 16-osnak, egyetértek a nézetével, csak még egy kicsit akartam kibövíteni ...talán már leírtam mindent ami akartam :)
2014. aug. 27. 07:30
 20/26 A kérdező kommentje:

Épp ez a lényeg, hogy megtéveszt titeket az Ószövetség. Jézus sosem mondta, hogy az ember kollektív bűnös lenne. Manichaeizmusnak is van teremtéstörténete és Jézus tanításai inkább ahhoz kapcsolódnak. Persze ezt ti nem tudhatjátok, mert nem ismeritek se a manichaeizmust, sem Jézus azon tanításait, amelyek nincsenek benne a Bibliában.

Úgy látom az egyszerű történelemmel sem vagytok tisztában, hiszen mielőtt a zsidók elfoglalták volna Kánaánt és lemészárolták volna az ott élő kánaániták többségét (hiszen "Isten" feljogosította őket erre), az ott élő lakosok teljesen kifejlett vallásossággal bírtak, amit a túlélők megtartottak. Minden bizonnyal Jézus és az esszénusok is ezt követték és nem vették fel az újonnan jött júdaizmust. Sőt, az esszénusok nyíltan támadták a zsidók főpapjait, erkölcstelenséggel és korrupcióval vádolva őket. Tudjuk azt is róluk, hogy semmiféle „áldozatot" nem mutattak be és liturgiájukba volt iktatva a vízzel való keresztelés valamint a kenyér és bor vétele. Ez a mozzanat megtalálható Melkizédeknél Salem (a zsidók területfoglalása után Jeruzsálem) királyánál és főpapjánál is, amikor a zsidóság még csak hírből sem létezett.

"20. A hová útnyitóul bement érettünk Jézus, a ki örökké való főpap lett Melkisédek rendje szerint." (Zsid, 6,20)

2014. aug. 27. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!