Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények, miért pont a...

Keresztények, miért pont a 666 az Ördög száma?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy a Biblia írja, de lehetne más szám is. Nem értem miért pont ez...

2014. aug. 20. 13:09
 1/10 yuda ***** válasza:
76%

Jelenések könyve 13.18-ban szerepel ez a szám.

Az antikrisztusi idő adásvételének 3 feltétele közül ez az egyik.

- fenevad (nem ördög, ahogy írtad)bélyege, vagy jele a jobb kézen, vagy homlokon

- vagy neve

- vagy nevének száma

...és a nevének száma a 666.

Nagyon érdekes, amikor egy fordító programmal rákerestem, fonetikusan ezt írta ki a 666-ra:

"khxsz"

A görög ábécé 22., 14. és egy elavult (az 5.és 6. közötti) betűje, amelyeket számokként is használnak.

Valójában azért írtam be, mert ezt még soha senkitől nem hallottam, nem olvastam és még az is lehet nem vezet sehová, de érdekes.

Nekem egyből az volt az ötletem, -hangsúlyozom nem kijelentésem- hogy mi van akkor, ha mint az ószövetségi JHVH névnél, itt is hasonlóan felbukkan egy ffi, akinek ez lesz a neve, vagy leírva, kiejtve talán más.

Oké, ez találgatás, de még nem hallottam senkitől és hátha valakit megihlet és tovább gondolja.

2014. aug. 20. 14:36
 2/10 anonim ***** válasza:
14%
Mert a biblia azt irja. A vallasosoknak nem kell ennel tobb magyarazat. Lehetett volna 832 is.
2014. aug. 20. 14:36
 3/10 anonim ***** válasza:
16%
Mindenképp olyan szám kellett, aminek jegyei nem különböznek, hogy bármelyik keresztény meg tudja jegyezni (ne legyen túl bonyolult), hogy pont a 6-os a kiválasztott, hát, a könyvírónak az tetszett.
2014. aug. 20. 15:59
 4/10 anonim ***** válasza:
25%

hatszász

hatvan

hat

Ezek külön hogy vannak kiejtve?

Ugyanúgy?

2014. aug. 20. 19:00
 5/10 anonim ***** válasza:
2014. aug. 20. 19:15
 6/10 anonim ***** válasza:
33%
A 7-es Isten száma. A 666 azt is szimbolizálja, hogy akármennyi 6-ost teszünk egymás mögé sohasem lesz 7.
2014. aug. 20. 20:56
 7/10 openyoureye ***** válasza:
42%
Azért, mert ha 666-hoz(Sátán) hozzáadsz 7-et(Isten) az 673. Ezen számjegyek összege 16, majd ezeket is összeadva 7 jön ki. 7 az Isten száma. Így látható, hogy Isten se nem kevesebb se nem több sátánnal, vele együtt és nélküle is ugyan olyan Isteni marad mint a száma =7.
2014. aug. 21. 18:35
 8/10 openyoureye ***** válasza:

Egyébként itt is olvasható pár érdekes dolog:

[link]

2014. aug. 21. 18:58
 9/10 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Röviden: a Szentírásban bizonyos számoknak jelképes értelmük van. Például a hetes szám gyakran az Isten szerinti teljességet vagy tökéletességet jelképezi. Isten teremtési hete hét „napot”, vagyis hét hosszabb időtartamot foglal magában, mely alatt Isten a földi teremtéssel kapcsolatos szándékát teljes mértékben megvalósítja (1Mózes 1:3—2:3). Isten „szavai” olyanok, mint az ezüst, mely „hétszeresen”, vagyis tökéletesen megtisztított (Zsoltárok 12:6; Példabeszédek 30:5, 6). A leprás Naámánnak hétszer kellett megmártóznia a Jordánban, hogy teljesen meggyógyuljon (2Királyok 5:10, 14).

A hat eggyel kevesebb a hétnél. Mennyire találó jelképe így ez a szám annak, ha valami tökéletlen, illetve hiányos Isten szemében! (1Krónikák 20:6, 7). Ráadásul itt a hat egymás után háromszor fordul elő, 666, hogy nyomatékosítsa a tökéletlenséget. Ezt a megállapítást támasztja alá az is, hogy a 666 „emberi szám”.

„Emberi szám” szókapcsolat nem utalhat egyetlen emberre, hiszen Sátán, és nem ember gyakorol hatalmat a vadállat felett (Lukács 4:5, 6; 1János 5:19; Jelenések 13:2, 18). Az, hogy a vadállatnak ’emberi száma’, vagyis jele van, inkább azt sugallja, hogy emberi, nem pedig szellemteremtményekre vagy démonokra jellemző vonásai vannak.

A vadállat múltja, az a tény, hogy ’emberi száma’ van, és maga a 666-os szám is mind arra az egyértelmű következtetésre utal, hogy Jehova szemében a teljes hiányosságot és kudarcot jelenti.

Kérlek a jobb megértés érdekében, ha akarod, keresd ki az idézett verseket a Bibliádból :)

2014. aug. 22. 10:56
 10/10 anonim ***** válasza:

Sátáni háromság.

A tökéletességnek az ellentéte is lehet, akár!

De lehet akár értelmezni úgy is,hogy a Légiót jelképezi tehát a sokat...ki tudhatja pontosan.

Biztos van valami magyarázata csakhát még nem adatott meg,meg nekünk,hogy tudjuk vagy lehet,hogy nem is annyira fontos a számnak a háttere hanem csk maga a szám a lényeg és csak ennyit kell figyelembe venni...nem tudom.

2014. okt. 23. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!