"Mit tanít valójában a Biblia" mi jut eszetekbe egy ilyen könyv cím alapján? Hogyan értelmezitek ezt a könyv címet?
Az író személyes értelmezése.
Teológusok hosszasan gondolkodnak, ötletlenek, tanulmányozzák a Bibliát, hogy azt totálisan kifordítsák, elsimítsák a hibáit, elfogadhatóbbá tegyék az erkölcstelen tanait, megmagyarázzák a logika és tudományos hibáit, stb.
Ha valóban tudni akarod mit tanít a Biblia, vedd elő és kezd el olvasni az elejétől. Ne azoknak az embereknek a szavaira adj, akik kiragadnak belőle részleteket, olvasd el saját magad az egészet és világos képet fogsz kapni róla.
Engem ez a cím taszít, azért, mert olyan előérzetet kelt, hogy az író a számba karja adni, hogy én hogyan értelmezzem a Bibliát, erre pedig semmi szükség.Mintha az ő szubjektív álláspontja lenne az abszolút igazság, és ha valaki másképp gondolja, annak rossz a véleménye.
Mindez a "valójában" szó miatt.Ha úgy lenne megfogalmazva, hogy "Mit tanít szerintem a Biblia", az már sokkal pozitívabb dolgokat sejtet.
Szia!
Mit tanít valójában a Biblia=megmondom, hogy mit gondolj=mások gondolatának a gondolása=öntudatlanság.
T. Kerdezo!
Ez a cim azt jelenti, hogy meg kell vizsgalni, mit tanit valojaban a Biblia nehany ma elfogadott nezetet illetoen. Aki oszinten keresi Istent, az elfogadja a Bibliat, mint az altala Ihletett konyvet. Par pelda, amit a Biblia nem tanit, ellentetben a ma elfogadott tanitasokkal. Ilyen a "haromsagtan, a lelek halhatatlansaga, a tuzes pokol...stb." Erre hivja fel a konyv a figyelmet. Termeszetesen minden felvetett kerdesre Bibliai valaszt ad. Nem sajat magyarazatot, hanem Bibliai valaszt. Hogy ne jojjenek egyesek megint azzal, hogy mi a tanitasunkat a "sajat hamisitott Bibliankbol" tanitjuk. Vegyuk elo a Karoli forditasu Bibliat, ott ugyan azt talalod leirva. Csak meg kell vizsgalni ennyi az egesz. Udv: Judit!
Ezeket a kiadványokat nem teológusok írják, hanem pár önjelölt ember, akiknek nulla az ismerete.
Legegyszerűbb példa a hazugságra: azt állítják, hogy eredetiből van fordítva a Bibliájuk, ami nem igaz, mert egy már lefordítottból írták át ők is. A valódi szövegben egyetlen egyszer sem szerepel a jehova szó.
A címről azonnal Jeh*va tanúinak eretnekségei jutnak eszembe..
Csak egy picit néztem bele a könyv egyik alfejezetébe, melynek címe: "Istennek tetsző imádat". Ahogy beleolvastam a mondandóba azonnal manipulálásba ütköztem. Mert az egyik alkérdésben teljesen természetesen felcseréli Istent Jehovára: "Hogyan tudhatod meg, hogy mi a helyes módja Jeh*va imádatának?" Ezt alátámasztva a Máté 4:10-et idézi, amelyben a szervezet az Úr és Isten címeket kicserélte szintén Jeh*vára, pedig eredetileg a parancsban semmilyen Istennév nem szerepelt ott, hanem csak címek. Így szól: Máté 4:10 Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak neki szolgálj.
Ezekből persze az együgyű hiszékeny bepalizott emberek nem vonnak le semmilyen negatív következtetést a szervezetükre vonatkozóan, hanem továbbra is buzgón propagálják a hamis vallásuk kártékony mellébeszéléseit. Pedig ez az ószövetségi parancs teljesen összhangban ugyanazt állítja mint amit Jézus is állított magáról, hogy a Fiút ugyanúgy kell tisztelni (ezzel összhangban imádni is) mint az Atyát.
Köszönöm a válaszokat.Direkt nem akartam írni a szerzőt,de most elárulom.Ez egy Jehova tanúi kiadvány ezzel a könyvel járnak házról házra és ebből tanítanak.
Nekem ez a cím azt sugalja ,hogy a Biblia valójában nem az igazat tanítja,hogy valójában mit is tanít a Biblia majd a segéd könyv elmagyarázza.És így ezáltal egy teljesen más Evangéliumot kapnak,más út, más szellem,más Krisztus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!