Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bibliából ezeket a, , fejezete...

Bibliából ezeket a, , fejezeteket" hol találom?

Figyelt kérdés

Úgy értem hogy mettől meddig tartanak (oldalszám)

Teremtéstörténet, Káin és Ábel, A vízözön, Bábel tornya, József története, Mózes, Jónás, A tékozló fiú, Az irgalmas szamaritánus, Passió.

2014. júl. 31. 16:41
 1/8 anonim ***** válasza:

Oldalszámmal ne fárassz minket addig, amíg nem mondod meg, melyik kiadás. Amúgy a könyveket megtalálod a tartalomjegyzék alapján, a fejezetek meg sorban vannak.

Teremtéstörténet: Teremtés (Mózes első) könyve, 1. fejezet. Valamilyen szempontból a 2. fejezet is az.

Káin és Ábel: Teremtés könyve 4. fejezet.

A vízözön: Teremtés könyve, 6.-tól a 9. fejezetig.

Bábel tornya: Teremtés könyve, 11. fejezet 1. sortól (vagy verstől) a 9.-ig.

József története: Teremtés könyve a 38. fejezettől az 50. fejezetig.

Mózes: Mózes maradék négy könyve (Kivonulás, Számok, Leviták, Második törvénykönyv). De szerintem ha a Kivonulás könyvének első felét elolvasod, az elég.

Jónás: Ez konkrétan Jónás könyve.

A tékozló fiú: Lukács evangéliuma, 15. fejezet, a 11.-től a 32. sorig.

Az irgalmas szamaritánus: Lukács evangéliuma, 10. fejezet, a 30.-tól a 35. sorig, de akkor már érdemes a 25.-től a 37. sorig olvasni.

Passió: Máté evangéliuma, a 26. fejezet 14. sorától a 27. fejezet 66. soráig; Márk evangéliuma a 14. fejezet 1. sorától a 15. fejezet 47. soráig; Lukács evangéliuma a 22. fejezet 14. sorától a 23. fejezet 56. soráig; végül János evangéliuma a 18. fejezet 1. sorától a 19. fejezet 42. soráig. (A János félét ajánlom, az a legmenőbb.)

2014. júl. 31. 17:22
 2/8 anonim ***** válasza:
Ez egy tudományos kérdés???
2014. júl. 31. 17:36
 3/8 anonim ***** válasza:

Egy könyvről kérdez rá, hogy hol vannak benne bizonyos részek. Szerintem ez tudományosan vizsgálható, és egzaktul meghatározható. Mi a gond?

(Amúgy valószínűbb, hogy házi feladat kérdés, mivel körülbelül olyan szintű, minthogy mennyi 15*36… Mondjuk ehhez hasonlókat szintén lehet itt látni.)

2014. júl. 31. 17:39
 4/8 anonim ***** válasza:

Ott a vallás rovat, tessék ott feltenni ilyen kérdéseket.

Vagy ott a hf. rovat.

2014. júl. 31. 17:42
 5/8 anonim ***** válasza:

"Ha csak ennyi hozzáfűzni valód van, azt két kattintással jelezheted"

De akkor legközelebb is rossz helyre rakod a kérdésed - én pedig mindig reménykedem, hogy normális emberrel van dolgom, aki odafigyel a másikra is.

2014. júl. 31. 17:54
 6/8 anonim ***** válasza:

Mit ártott ő neked?

Amúgy meg ez a kérdés tényleg vizsgálható tudományosan, lásd a fentebbi megjegyzésem.

2014. júl. 31. 17:56
 7/8 anonim ***** válasza:

Vannak emberek, akik jobbítani szeretnének a világon - másokat nem zavar a szemét (rossz helyen lévő, esetleg értékes dolog).

Csak arra kérlek, hogy ha már jobbítani nem akarsz - HAGYD BÉKÉN azokat, akik igen.

Köszönöm.

2014. júl. 31. 18:31
 8/8 A kérdező kommentje:
Igaz, nem figyeltem annyira oda a kategóriára, de gondoltam ez is jó lehet. Bocsánat, ha roz lett végül, de ne offoljatok!!! És főképp ne veszekedjetek!!! Elsőnek köszi!
2014. aug. 1. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!