Tudom lehet nem ide tartozik, de kellene egy kis segítség. Fogalmazást kellene írni: Mit üzen a Biblia a mai olvasóknak? Maximum egy oldalas kell, hogy legyen nem kérek senkitől, hogy ennyit írjon. Valami ki indulási lehetőséget kérhetek?
Szerintem irhatnal arrol, hogy Neked mit uzen.
Ha nekem kellene, valami olyasmit irnek, hogy a keresztyen embernek minden napra, minden helyzetre utmutatast, segitseget nyujt, de mindenki szamara hasznos olvasmany, attol fuggetlenul, hogy hisz-e Istenben vagy sem.
A Biblia üzenetének áttekintése
1. Jehova megteremti Ádámot és Évát, és a Paradicsomba helyezi őket. Örök életre van lehetőségük. Sátán rágalmazza Isten nevét, és kétségbe vonja az uralkodáshoz való jogát. Ádám és Éva csatlakozik Sátánhoz a lázadásban, emiatt bűnösökké válnak és meg kell halniuk. A bűnt és a halált az utódaikra is átörökítik.
2. Jehova kimondja a lázadók felett az ítéletet, és megígéri, hogy jön majd egy Szabadító, a Mag, aki összezúzza Sátánt, és jóváteszi a lázadás és a bűn összes következményét.
3. Jehova ígéretet tesz Ábrahámnak és Dávidnak, hogy a Mag, vagyis a Messiás ősatyjai lesznek, aki Királyként fog uralkodni örökké.
4. Jehova arra ihlet prófétákat, hogy megjövendöljék, hogy a Messiás eltörli a bűnt és a halált. Társuralkodókkal együtt Isten Királyságának a Királyaként fog uralkodni. Ez a Királyság véget vet a háborúknak, a betegségeknek, sőt a halálnak is.
5. Jehova a földre küldi a Fiát, és a Messiásként azonosítja Jézust. Jézus Isten Királyságáról prédikál, és feláldozza az életét. Jehova ezután szellemszemélyként feltámasztja őt.
6. Jehova az égben trónra emeli a Fiát mint Királyt, ami jelzi, hogy megkezdődtek ennek a világrendszernek az utolsó napjai. Jézus vezetésével a földi követői világszerte prédikálnak Isten Királyságáról.
7. Jehova vezetését követve a Fia kiterjeszti a Királyság-uralmat a földre. A Királyság megsemmisít minden gonosz kormányzatot, elhozza a Paradicsomot, a hűséges embereket pedig tökéletességre emeli. Jehovának az uralkodáshoz való joga igazolva lesz, és a neve örökre meg lesz szentelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!