Azt hogy milyen evangéliumot olvasnak vasárnap és ünnepnapokon a templomban azt honnan lehet tudni? (Máté, Márk, Lukács, János evangélium? )
nem vagyok egy nagy templomba járó, de amikor voltam, még mindenhol láttam táblát a padsorok mellett, amire rövidítéssel ki volt írva, hogy éppen ma mi van soron.
meg az énekek is ki voltak rakva, hogy azt is előre meg tud keresni és ne akkor lapozgassál amikor a pap mondja.
Most készülök Bibliát venni! :) De még nem határoztam,valószínűleg régies nyelvezetűt vennék, gondolom nehezebb olvasni, viszont gyorsan hozzá lehet szokni. És valahogy úgy érzem az állna hozzám közelebb.
A templombajárás mostanában nálam gyakoribb. De valahogy nem ülök le, mindig csak hátul állok, pedig van hely gazdagon. Állva talán nem kalandozok el....,nem tudom miert van ez így Nálam. Viszont sok mindent észrevettem már. Most éppen az próbáltam figyelni, hogy milyen kereszt van a pap kezében, vagy mi van rajta? De hátulról sokat nem láttam! :) Előrébb kell mennem úgy érzem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!