Ateisták! Miért gondoljatok azt, hogy nincs isten?
Én ugyan ateista családba születtem, de már megtértem. Hogy miért nem hittem amíg meg nem tértem? Mert semmi szükségem nem volt Istenre, mindent megkaptam nélküle is, amit én úgy gondoltam hogy kell, nem ismertem olyat, amit én ne tudtam volna elintézni, megszerezni. Viszont a Biblia sok mindent tiltott, amit én akartam. Mértéktelen alkohol fogyasztást, másnap fájt a fejem mint állat, de kit érdekelt, csomó pénzbe került, ki bánta, szexuális kapcsolatot lányokkal az esküvő nyűgje nélkül, stb. Akkor miért tértem meg? Ezt itt nem kérdezték.
2010. jan. 12. 19:46
Ezek szerint itt sokan a bibliában a hisznek.
Egy könyv tele ellentmondásokkal amit nem tudjuk ki mikor miért hol mettől meddig írt meg.
Az ilyeneket meg, hogy "sajnálom azokat akik nem hisznek istenben" szövegeket hanyagoljuk...
2010. jan. 12. 20:12
Szerintem egyértelmű,de az igazi okok számomra:
,,Isten" nem érzékelhető,tudományos értelemben nem leírható,50ezer vallás van a Földön,mind a maga igazát hirdeti,a történelemben megannyi szörnyűség fűződik a keresztény egyházhoz (pl. vallásháborúk,gyermekek hadjárata,búcsú cédula,tűz-víz próbák),napjaink botrányai,amiket ,,isten szolgái" követnek el (gyermekek megrontása, bántalmazás,prostitúció,pénzlenyúlás idősektől).De nem csak a keresztények,hanem iszlamisták (öngyilkos merénylők) tettei.Ha minden vallásnak lenne istene a Földön,nem lenne hely az égben.A vallás a világ legnagyobb üzlete,globális manipuláció.
2010. jan. 12. 20:51
Nem tudom, mégis mire volna bizonyíték a Biblia? Már elnézést, de azt emberek állították össze, nem a mennyországból jött faxon.
2010. jan. 13. 16:59
25/34 A kérdező kommentje:
Isten sugallata .Ezzel meg van oldva minden !:)
Nem. A megoldás abból jön, hogy a Biblia évezredeken keresztül emberek sokaságának változtatta meg a korábbi meggyőződésével teljesen ellentétesen a világnézetét, és ezért a meggyőződésért nagyon sokan készek voltak inkább meghalni, mint Jézust megtagadni. Most vagy hülyék voltak, vagy valami olyat tudtak, amit te nem.
2010. jan. 17. 12:21
27/34 anonim válasza:
A bibliát 2-300 évvel jézus halála után kezdték irogatni.(no ez már sejtet valamit ) Nevezzük inkább nagyon korai népmese gyüjteménynek. (még egy ilyen véres vallás nem volt a világon mint a katolicizmus...nem taglalom nézz utána)Az ember egy olyan faj,amely nem tud létezni egy "nálánal nagyobb hatalommal bíró"nélkül.Ezért teremtett magának. Félelemből,számításból lelki megnyugvás miatt,hogy legyen kire fogni az eseményeket...stb.Természetesen vannak a mai tudomány által megmagyarázhatatlan dolgok,de ezek nem isteni eredetűek!!Ezekre az idő múlásával meg fogjuk kapni a válaszokat.
2010. jan. 19. 08:13
28/34 anonim válasza:
Miért hinnék benne?Tökéletes magyarázat van a létezésünkre nélküle is,plusz mint ahogy mások is írták már,ha lenne,nm hagyná hogy ilyen ocsmány világban éljünk,ami csak a pénzről szól és naponta sok száz kisgyerek hal éhen és betegségekben....ha pedig mégis van,akkor szégyellje magát nagyon mélyen!
2010. jan. 19. 11:18
29/34 A kérdező kommentje:
Igen! ne is ügy vagyok vele,de ne agodj a fanatikus hívők erre is találnak magyarázatot a bibliába .
30/34 A kérdező kommentje:
Helyes bitném ,nem százan halnak meg éhén és szegénységbe a kisgyerekek hanem több mint 100 000-en. De a " hívők "szerint majd amit kapnak a mennyországba az majd kárpótolni fogjak őket, Csak akkor nem értem hogy miért nem mennek ok is Afrikába éhezni ?
Érdekes !
Kapcsolódó kérdések: