Ateisták! Miért gondoljatok azt, hogy nincs isten?
Mert teljesen úgy hangzik, mint egy gyermekmese, nincs benne semmi logika, és a földön többezer vallás létezik többezer istenképpel...nem szeretném hosszan taglalni, aki gondolkodik, tudja, aki nem, úgysem érti meg
és az utolsó kommentedre: volt már halálközeli élményem és mégcsak eszembe sem jutott semmifeléle isten....egyetlen dolog futott végig az agyamon és a lelkemen: hogy én anya akarok lenni és addig nem halhatok meg, míg ez nem teljesült!
17/18-asnak!
Bár minden hívő így gondolkodna mint te !
Nagyon tévúton haladtok. Bizonyíték: a Biblia, ott minden benne van. Meg alapból kell hinned. Habár ha ateista családba születtél, akkor nehéz lesz hinned, hiszen ott reggeltol estig csak az mehetett h : "Nincs Isten.." Kár, sajnálom az ilyeneket. és nincs igazatok.... már bocsi.
Amúgy Isten mindig is volt, mindig is van és mindig is lesz. Ezt nagyon nehéz felfogni, sőt! Nem is lehet felfogni. Csak hinni kell benne. A mi agyunk nem képes felfogni azt, hogy vminek nincsen kezdete, vagy vége. Mi úgy vagyunk "beprogramozva", hogy valami elkezdődik, és pár év, nap, hónap... után vége lesz. Azt, hogy valami végtelen, nem tudjuk felfogni, ezért kell benne hinni. Ezért nem szabad ennyire "emberien" gondolkoznunk.
Ha nem tértek meg önszántatokbol mielőbb, aból nem lesz semmi jó..
.... Jézus mondta: Ha ti megtagadtok engem, akkor majd én is megtagadlak titeket.
(nem szószerint idéztem)
Nekem ez a véleményem.
Én úgy tudom, hogy a Bibliát több száz éven át állították össze.
Szerintem aki vallásos mást keres, mint aki nem. A hívők boldogságot keresnek, a nem hívők igazságot.
A kereszténység egy bizonyos kultúrkörben értelmezhető, az evolúció viszont az egész világon, globális válaszokat képes adni. Az élőlények testi felépítése jobban magyarázható a "véletlen" evolúcióval, mint a szándékos teremtés eredményeként.
Én egyébként nem vagyok ateista, de a kereszténységet azért sem tartom megfelelőnek, mert túlságosan emberközpontú, és megfeledkezik arról, hogy a természet tartja fenn az embereket is. A természet valóban emberfeletti, valóban nagyobb hatalma van, mint nekünk, s valóban van olyan viselkedés, amely "neki tetsző", tehát jobban illeszkedik működésébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!