Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak itt VOLT Jehova Tanúi?...

Vannak itt VOLT Jehova Tanúi? Ha igen, te mikor/hogyan jöttél el onnan? Visszamennél, ha tehetnéd?

Figyelt kérdés
2014. aug. 6. 08:56
1 2
 1/11 anonim válasza:
Ha elvàlsz a párodtól akkor kizárnak, még csak rád se néznek.
2014. aug. 6. 10:10
 2/11 nagylzs ***** válasza:
Nem szabad ránézni? Ez vicces lehet. :-) El tudok képzelni olyan helyzeteket amikor muszáj nekik is beszélni egy kiközösítettel. Ha például a kiközösített emberből rendőr lesz, és igazoltat az utcán akkor muszáj igazolványt adni neki stb. Vicces helyzet lehet.
2014. aug. 6. 15:34
 3/11 anonim ***** válasza:
Az első hazudik!
2014. aug. 7. 21:40
 4/11 anonim válasza:
Nem az első válaszoló nem hazudik. Ha egy harmadik személy miatt kell elválni akkor tényleg kizár a társaság. Az túlzás hogy nem néznek rá de beszélgetésbe tényleg nem mennek bele.
2014. aug. 8. 15:18
 5/11 anonim ***** válasza:
Akkor viszont szexuális erkölcstelenségről van szó, az teljesen más dolog, nem mindegy hogy hokedli, vagy nokedli.
2014. aug. 8. 15:56
 6/11 anonim ***** válasza:
Az egész családom Jt, én viszont tavaly tavasszal írtam meg az elkülönülő levelemet. Azért tettem így, mert már kamaszkorom óta tudtam, hogy meleg vagyok és mostanra találtam meg azt az embert, akivel le tudnám élni az életemet. :) Elkülönülésem után végeztem egy kis kutatást a Jt tanokról és azt a konklúziót vontam le, hogy hazugságokkal tömték a fejem gyerekkorom óta... Azóta megkeresztelkedtem, mint református keresztyén. :) Soha, de soha nem mennék vissza a Jt-k közé. Sajnálom őket, mert önmaguk a börtön maguknak.
2014. aug. 9. 12:14
 7/11 anonim ***** válasza:
Igen gyorsan át keresztelkedtél, hogy gyakorolhasd meleg szokásaidat egy olyan egyháznál ahol ez nem erkölcstelen! Gratulálok! Te aztán megtaláltad az igazságot!
2014. aug. 14. 11:48
 8/11 anonim ***** válasza:

Nem csak ők szó szerint betartják amit a Biblia ír!

Ha nem tudnád Isten előtt utálatos dolog a férfiakkal háló férfiak!

Ez egyértelműen le van írva a Bibliában!

A reformátusok melyik Bibliát olvassák ??

2014. aug. 14. 11:50
 9/11 anonim ***** válasza:

Utolsó: nem osztottam neked lapot... A kérdező válaszára válaszoltam, nem úgy, mint te, aki idejössz és - szokásotokhoz híven - beleütöd az orrod más dolgába, bíráskodsz az embertársa(i)d felett és hozzászólsz valamihez, amihez semmi közöd!

Itt a gyakorin úgy működnek a dolgok, hogy ha rád (is) vonatkozik a fenti kérdés, akkor idekaparsz valami konstruktívat, ha pedig nem, akkor bekussolsz és visszatakarodsz az Őrtornyod mögé színezgetni! :)

UI: Nem beszélve arról, hogy neked elvileg meg van tiltva, hogy hozzám szólj, amiért otthagytam a szektátokat; úgyhogy holnap nyomás a vénekhez, mert ez gyenge szellemi állapotra utal! :)

2014. aug. 16. 19:32
 10/11 nagylzs ***** válasza:

> Nem csak ők szó szerint betartják amit a Biblia ír!

A bibliában szavak és mondatok vannak. Jelentést az ember ad neki amikor értelmezi. Sokféle módon lehet értelmezni. Ezért a "szó szerinti betartás" lehetetlen. Betartani nem lehet szintaktikusan, csak szemantikusan.

> Ha nem tudnád Isten előtt utálatos dolog a férfiakkal háló férfiak!

Ha van Isten, akkor egész biztosan nem utál senkit. Az utálat, a gyűlölet a szeretet ellentéte. Ha valaki hibázik, Isten akkor is szeretettel tekint rá. Ez persze csak az én véleményem. Lehet hogy a te Isten képed olyan, amibe belefér a bosszúállás, a gyűlölködés.

> Ez egyértelműen le van írva a Bibliában!

A bibliában szinte semmi nem egyértelmű.

> A reformátusok melyik Bibliát olvassák ??

Hát látod, ez a legkevésbé sem számít. A nagy különbségek az értelmezésben vannak, nem a puszta szavakban.

2014. aug. 16. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!