Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Romai katolikusok ezt hogy...

Romai katolikusok ezt hogy kezelik?

Figyelt kérdés
Én romai katolikus vagyok, és legjobb baratnom pedig hit gyulekezetes. mindketten eleg komolyan gondoljuk a vallasunkat.. amugy 14 évesek vagyunk.. és o azt mondja h szerinte a katolikus vallas fura, o sohasem lenne az. viszont egy csomoszor hivott már, hogy egyszer menjek el a gyulijukbe, mert hogy az csak beszelgetes, és ok katolikusokat, meg mindenkit szivesen fogadnak. de nem tudom, hogy a katolikus vallasnak mi a velemenye a hit gyulekezetrol? én biztos hogy katolikus maradok, de ha egy evben egyszer mondjuk elkiserem a bnomet, akkor az bun? vagy mi a velemenye errol a katolikus vallasnak? elore iss koszonom

2014. aug. 3. 11:04
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem vagyok se Katolikus se Hitgyűlis, Baptista vagyok.

Nem értek egyet a Katolikus egyház tanításával,és úgy szintén nem értek egyet a Hitgyülekezet tanításával sem de ettől függetlenül elmentem mindkét helyre mert érdekelnek a vallások.

Az ember csak úgy tud véleményt alkotni valamiről ha saját maga belenéz annak a valaminek a belső világába.. Csak akkor dönthetsz helyesen ha látod és érzed,hogy miről van szó.

Elmondok neked egy érdekes megfigyelést ami a Hitgyülekezetben történt.

Sándor prédikált,már nem emlékszem biztosan,hogy mi volt a prédikáció témája de arra emlékszem,hogy gazdagságról és szegénységről volt szó.

Sándor a következő képen fejezte ki magát a vége felé.

"ISTEN TEHÁT NEM AZT AKARJA,HOGY SZEGÉNY LÉGY ÉS NÉLKÜLÖZZ,HANEM AZT AKARJA,HOGY BŐSÉGBEN LEGYEN RÉSZED.."

Ezek a szavak megmaradtak az emlékezetembe,belevésődtek az emlékezetembe.

Ma most rádbízom döntsd el te.

Jézus azt prédikálta,hogy add el mindenedet oszd szét a szegények közt és kövess engem.

Ma most akkor ki mond igazat,Jézus vagy Sándor?

Hogy mi Isten akarata azt a Bibliából tudjuk meg és nem Sándortól.

Persze a fülnek jól esik azt hallani,hogy Isten azt akarja,hogy bőségben élj de...nem ez Isten akarata.

Az volt az utolsó alkalom,hogy elmentem a gyülekezetbe,amire szükségem volt,hogy megismerjem az akkor bőven elég volt,hogy véleményt tudjak alkotni a Hitgyülekezetéről.

Menj el és ismerd meg te magad,én is csak ezt tudom ajánlani. :)

2014. aug. 4. 18:28
 22/29 anonim ***** válasza:

Szerintem abból semmi bajod nem lehet, hogy egyszer elmész.

Barátnőd, vedd közös programnak, az is csak egy vallás.

2014. aug. 4. 19:48
 23/29 anonim válasza:
100%
Vigyázz, nehogy beleess a csapdába. Először persze h nem gond, h katolikus vagy, míg egy párszor elmész, aztán fokozatosan meggyőznek arról, hogy a katolikus vallás nem jó, csak az övék. A katolikus vallás véleménye az, hogy ez egy szekta, amely a katolikusok bibliáját használja, eléggé sarkítva, meg kiszedve belőle részeket. A tévében csak a szép részét mutatják a dolgoknak, de keringenek a neten olyan videók, ahol a tisztelt Németh Sándor átkozza az egész világot, politikusokkal, meg katolikusokkal együtt, keress rá, még valahol megvan. Meg ha te esetleg be is lépnél ( mert behálóznak, ha nem vagy elég erős, ha ellenállsz, meg átkoznak + a nőnek sem engedik meg, hogy veled barátkozzon!!! ez tuti!!!) el kellene hagynod a családodat, ha ők katolikusok maradnának, és semmilyen kapcsolatot nem tarthatnál velük, mert elmennek érted, és nyomon követik az életedet, egészen addig, amíg bele nem betegedsz. Nem egy ember lett már öngyilkos a HIT GY. miatt, hidd el, elég sokat hallottam ezekről a dolgokról,szerintem ne kezdj velük, mondd, hogy te katolikus vagy, és az a te vallásod. Kérdezd meg a barátnődet, hogy elmenne-e veled egy katolikus misére. (tutira nem)Mi jogon mondja, hogy a te vallásod fura, ha nem ismeri. Ja , a katolikusok bálványimádásáról meg annyit, hogy a szenteket, meg Szűz Máriát nem imádjuk, meg a képeket, szobrokat sem, hanem azokat TISZTELJÜK, akiket ábrázolnak. Szűz Mária nem Isten, nem kell imádni. Összekötő kapocs Isten- Jézus- és az emberek között lsd: "Ha értünk Mária Fiát kérleli, kérését Szent fia meg nem vetheti..." (kat. ének) Aki nem látja tisztán, inkább ne irogasson. Te meg: NEHOGY ELMENJ!!! SOHA!! SOHA!!! SOHA!!!
2014. aug. 4. 20:23
 24/29 anonim ***** válasza:

Nyilván nem lehet csak úgy meggyőzni valakit, ha már meggyőztek valakit abba a másik fél is beleegyezett.

Ez valami ördögi kör :D

Ott van egy barátnőd a hit gyüliseknél, akkor a barátnőd a nem normális, majd ha tegyük fel ahogy az utolsó hozzászóló írta "meggyőznek" akkor már mások szemben te is hülye leszel.

Na de mindegy..

2014. aug. 4. 21:04
 25/29 anonim ***** válasza:

Az általános iskolai osztályomban egy Jehova Tanúja lánynak egy hitgyülis volt a legjobb barátnője. Ha nagy ritkán szóbakerült a vallás, akkor oltári viták kerekedhettek köztük, mert sok mindenről gyökeresen más a véleményük, de attól még jó barátnők voltak.

Kérd meg a barátnődet, hogy ő is menjen el veled katolikus misére. Ha nemet mond, ami igen valószínű, akkor te is mondd meg neki, hogy nem tartasz vele HGY-s istentiszteletre, kinek a maga vallása ugye, de azért szereted őt, mint legjobb barátnődet, és tiszteletben tartod a vallásást, tartsa ő is tiszteletben a tiédet. Attól még lehettek barátnők. Ha elmegy veled, akkor te is részt vehetsz vele egy HGY-s összejövetelen.

Amúgy nem tartom valószínűnek, hogy beleegyezik, mert a HGY-sek nagyon komolyan veszik a dolgaikat, amikor a nagyszüleim Izraelben voltak, hogy lássák a bibliai helyeket, egy velük lévő HGY-s házaspár nem volt hajlandó még turistaként sem bemenni a régi templomokba, mert nem az ő felekezetük templomai voltak.

2014. aug. 7. 15:12
 26/29 anonim válasza:

Római katolikus vagyok. Nincs bajom más vallásokkal, amelyek szintén bíznak Istenben, és szeretik őt, sőt gyönyörű dícsőítő énekeket zengenek neki...

De nem tudok elmenni szó nélkül amellett, hogy mi katolikus "arról vagyunk híresek", hogy imádjuk Máriát!! Végtelenül tiszteljük őt, hiszen a Megváltót hozta a világra! Más vallás nem tiszteli eléggé, sőt egyes vallások tudomást sem vesznek róla... Ez szégyen. Egy az Isten, egy a hit. Csak másképp nyilvánul meg itt-ott.

2015. febr. 27. 21:43
 27/29 anonim ***** válasza:
Szerintem igen, én nem mennék, még kíváncsiságból sem.
2017. febr. 5. 01:43
 28/29 anonim ***** válasza:
Reformátusként inkább lennék bálványimádó katolikusvagy ortodox mint hitgyulekezetes. Ha 2 rossz közül kéne válasszak akkor az egyik apostoli jogfolytonosságú egyházat választanám. Illetve az ortodox vallást választanám mert ott legalább nincsenek szobrok csak ikonok. Meg az ortodoxoknál nincs Ave Mária meg rózsafüzér meg nibcs akkora Mária tisztelet. Valahogy az ortodox közelebb áll hozzám mint a katolikus, a keresztvetésüket is jobban tudom, sokszor a katolikus templomban ortodoxul vetek keresztet. A hitgyulekezet egy pogány vallás. Káromoljak a Szentlelket. Rajtuk csak szórakozni lehet a youtube hogyan vergődnek
2021. szept. 29. 21:39
 29/29 fxmaster ***** válasza:
Nem tudom hogy fog e mukodni a dolog ha te is gyakorlo megeled a hited akor nem hiszem nekem is volt egy baratnom hitgyulis es voltam par alkalomkor es szapultak a katolikus egyhazat na meg az a szentszellemes dologon kiakadtam szegenyekel hogy eltudja hitetni hogy az az Urtol van.Ha hiszel az egyhaz tanitasaban es hiszed hogy Jezus Krisztus alapitotta akor el kell fogadjon hogy te katolikus vagy es anak is maradsz de figyelmeztetlek en is irtam akoriban egy papnak hogy bun e ha elmegyek nehanyszor a gyulekezetben es azt valaszolta nem bun de ha tamadjak a katolikus egyhazat akor azt ajanlota hogy ne menyek tobbet.
2021. szept. 30. 11:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!