Romai katolikusok ezt hogy kezelik?
Szia!
Nem vagyok se Katolikus se Hitgyűlis, Baptista vagyok.
Nem értek egyet a Katolikus egyház tanításával,és úgy szintén nem értek egyet a Hitgyülekezet tanításával sem de ettől függetlenül elmentem mindkét helyre mert érdekelnek a vallások.
Az ember csak úgy tud véleményt alkotni valamiről ha saját maga belenéz annak a valaminek a belső világába.. Csak akkor dönthetsz helyesen ha látod és érzed,hogy miről van szó.
Elmondok neked egy érdekes megfigyelést ami a Hitgyülekezetben történt.
Sándor prédikált,már nem emlékszem biztosan,hogy mi volt a prédikáció témája de arra emlékszem,hogy gazdagságról és szegénységről volt szó.
Sándor a következő képen fejezte ki magát a vége felé.
"ISTEN TEHÁT NEM AZT AKARJA,HOGY SZEGÉNY LÉGY ÉS NÉLKÜLÖZZ,HANEM AZT AKARJA,HOGY BŐSÉGBEN LEGYEN RÉSZED.."
Ezek a szavak megmaradtak az emlékezetembe,belevésődtek az emlékezetembe.
Ma most rádbízom döntsd el te.
Jézus azt prédikálta,hogy add el mindenedet oszd szét a szegények közt és kövess engem.
Ma most akkor ki mond igazat,Jézus vagy Sándor?
Hogy mi Isten akarata azt a Bibliából tudjuk meg és nem Sándortól.
Persze a fülnek jól esik azt hallani,hogy Isten azt akarja,hogy bőségben élj de...nem ez Isten akarata.
Az volt az utolsó alkalom,hogy elmentem a gyülekezetbe,amire szükségem volt,hogy megismerjem az akkor bőven elég volt,hogy véleményt tudjak alkotni a Hitgyülekezetéről.
Menj el és ismerd meg te magad,én is csak ezt tudom ajánlani. :)
Szerintem abból semmi bajod nem lehet, hogy egyszer elmész.
Barátnőd, vedd közös programnak, az is csak egy vallás.
Nyilván nem lehet csak úgy meggyőzni valakit, ha már meggyőztek valakit abba a másik fél is beleegyezett.
Ez valami ördögi kör :D
Ott van egy barátnőd a hit gyüliseknél, akkor a barátnőd a nem normális, majd ha tegyük fel ahogy az utolsó hozzászóló írta "meggyőznek" akkor már mások szemben te is hülye leszel.
Na de mindegy..
Az általános iskolai osztályomban egy Jehova Tanúja lánynak egy hitgyülis volt a legjobb barátnője. Ha nagy ritkán szóbakerült a vallás, akkor oltári viták kerekedhettek köztük, mert sok mindenről gyökeresen más a véleményük, de attól még jó barátnők voltak.
Kérd meg a barátnődet, hogy ő is menjen el veled katolikus misére. Ha nemet mond, ami igen valószínű, akkor te is mondd meg neki, hogy nem tartasz vele HGY-s istentiszteletre, kinek a maga vallása ugye, de azért szereted őt, mint legjobb barátnődet, és tiszteletben tartod a vallásást, tartsa ő is tiszteletben a tiédet. Attól még lehettek barátnők. Ha elmegy veled, akkor te is részt vehetsz vele egy HGY-s összejövetelen.
Amúgy nem tartom valószínűnek, hogy beleegyezik, mert a HGY-sek nagyon komolyan veszik a dolgaikat, amikor a nagyszüleim Izraelben voltak, hogy lássák a bibliai helyeket, egy velük lévő HGY-s házaspár nem volt hajlandó még turistaként sem bemenni a régi templomokba, mert nem az ő felekezetük templomai voltak.
Római katolikus vagyok. Nincs bajom más vallásokkal, amelyek szintén bíznak Istenben, és szeretik őt, sőt gyönyörű dícsőítő énekeket zengenek neki...
De nem tudok elmenni szó nélkül amellett, hogy mi katolikus "arról vagyunk híresek", hogy imádjuk Máriát!! Végtelenül tiszteljük őt, hiszen a Megváltót hozta a világra! Más vallás nem tiszteli eléggé, sőt egyes vallások tudomást sem vesznek róla... Ez szégyen. Egy az Isten, egy a hit. Csak másképp nyilvánul meg itt-ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!