Romai katolikusok ezt hogy kezelik?
Kedves tizes:
ha olvasnátok a Bibliát, akkor tudnátok, hogy Istenhez kell imádkozni és csak egy közbenjáró van, az pedig Jézus Krisztus. Azért vagytok bálványimádók és erről szerintem nem a hívek tehetnek, hanem az egyház, aki a hazugságba kergeti az Isten kereső embereket és ott is tartja őket, mert a "szentek" kifejezés minden esetben élő emberekre vonatkoztatja a Biblia, azt is írja, hogy ne menjetek a hagyomány után, márpedig ez az egyház a hagyományairól híres (tudtad, hogy a nagyboldogasszony kifejezés abszolút pogány eredetű???) és Mária teste halott, ha a mennyben van (amit csak Isten tudhat, ember nem!), akkor sincs arra mód, hogy kapcsolatba lépjen az élőkkel, nem is hallja őket, ezt Jézus mondta el a szegény Lázár példázatban!
Bűnösök, mert hazugságot tanítanak nektek, ti pedig vétkesek vagytok, mert nem olvassátok, nem is kutatjátok Isten szavát, mintha nektek elég lenne az, amit hallotok vasárnaponta.
Hitgyülis nem lennék, csak akkor, ha választanom kéne a kettő között, de akkor örömmel, mert a katolikus egyház bűneit mindenki látja, aki felébredt, erre sok testvérem a tanú, akik ugyanazt élték át, amit én. Minden tanítása Biblia ellenes és a Biblia Isten szava, nem pedig a katolikus szenthagyomány. Kit imádtok? Istent vagy embert?
Jaj, szegénykém, látod, mennyit vitatkoznak a keresztények butaságokon. Ti ne tegyétek.
A HGy-sek azért tartják bálványimádóknak a katolikusokat, mert valójában nem ismerik őket. A katolikusok azért tartják pénzéhes szektának a HGy-t, mert valójában nem ismerik igazán.
Járjatok el egymás gyülekezetébe, ismerkedjetek meg a másik felekezettel, vádaskodás helyett értsétek meg az ő tanításukat, fedezzétek fel az értékes dolgokat. Ez nem jelenti azt, hogy ne lehetnének bennetek kritikák, de azok valós ismereteken, és ne előítéleteken alapuljanak.
Ez mindkettőtöknek javára válik. Utána pedig majd eldöntitek, hogy mi legyen. Én azt javaslom, hogy mindenki maradjon meg a maga vallásában, azon belül próbáljon minél jobb ember, minél jobb keresztény lenni, és eközben becsülje, tisztelje, és minél jobban ismerje meg a másik világnézetét.
Szívesen :)
Még három jótanács:
(nekem is van sok mindenféle felekezetű barátom, tapasztalatból beszélek)
1. Lesz, aki azt mondja majd nektek, hogy nem barátkozhattok más vallásúval. Nem mond igazat. Aki jóra, szeretetre, igazságra törekvő barátságokat ellenez, az nem a kereszténység jegyében cselekszik - akármilyen felekezetűnek is mondja magát.
2. Ne váltsatok túl könnyen vallást. Pusztán csak azért, mert az ottani pap/lelkész, vagy az ottani közösség jobban tetszik a sajátodnál, még ne térj át. A vallásodnak (főleg, ha gyakorlod is) sokkal mélyebb gyökerei vannak benned egy puszta élménynél vagy közösségnél. Ahhoz, hogy egy ilyen döntés megérlelődjön benned, sok évre, és mindkét felekezet alapos (több lelkészre/papra, több közösségre) kiterjedő ismerete szükséges.
3. Ne legyen egyoldalú a dolog. Ha te elmész a barátoddal gyülekezetbe, ő is menjen el veled. Ha meghallgatod az érvelését valamiről, ő is hallgasson meg téged. Ez nagyon fontos, és egyszerűnek tűnik, de könnyű elrontani! Mindig van, aki lelkesebb, vagy akinek a gyülekezete befogadóbb, hívogatóbb. De mindkettőtök érdekében nagyon fontos, hogy ne hanyagoljátok el a másik vallást!
koszonom a jotanacsokat, tényleg megfogadom:))
amugy tok rossz hogy a vallas igy befolyasolja a baratsagokat...:OO
"amugy tok rossz hogy a vallas igy befolyasolja a baratsagokat...:OO"
Nem a vallás befolyásolja. Emberfüggő. Nekem (katolikus vagyok) sok jó barátom református, van evangélikus is, sőt olyan is nem egy, aki meg sincs keresztelve és nem foglalkozik a vallásokkal. Egyik se bálványimádózott le. Intelligencia kérdése. Én se szidom a protestánsokat, hogy "eretnekek". Szerintem gond, hogy a barátnőd közölte, hogy a katolikusok bálványimádók, mikor pontosan tudta, hogy ez sértő a számodra. De a szektákkal sajnos nekem is ez a tapasztalatom.
Elmehetsz, de gondold meg, hogy mi az, ami ellentmond az egyház tanításainak, és azt tedd helyre magadban, vagy egy pappal!
Ne mise helyett menj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!