Hol járunk a jelenések könyvében?
Csak én érzem úgy, hogy nagyon a "végét járjuk" mint emberiség? Mit gondoltok manapság jeleknek?
(elsősorban keresztények válaszát várom)
#3:
"Nem tudom kedves kérdező,de a fenti prófécia még nem teljesedett be.
Viszont az előkészületek már láthatóak,csak a jeleket kell figyelni."
Egyrészt az előkészületek már kétezer éve folyamatosan láthatóak, és még jópárezer évig láthatóak lesznek. Legalábbis mindig lesz olyan történés, katasztrófa, háború, vagy bármi, amire rá lehet húzni az "előkészületek" megnevezést. Ez mindig is így volt és mindig is így lesz.
Másrészt aki várja a világvégét, az bármilyen történésben jeleket vél(het) felfedezni. Ilyen jel lehetett a mostani Ukrán helyzet, korábban a Fukusimai katasztrófa, korábban az óceániai cunami, korábban a Los Angelesi földrengés, korábban a csernobili katasztrófa, korábban a vietnami háború, korábban a '62-es atomválság, korábban a második VH, korábban a '29-es gazdasági világválság, korábban az első VH, korábban a tunguzkai meteorbecsapódás, korábban a New Yorki árhullám, korábban a ... . A történelem folyamán minden évtizedben volt legalább egy (de inkább több) olyan esemény, amelyet jelnek, előkészületnek lehet venni, ha valaki nagyon akarja. Mégis, meddig kéne még várni a gonosz bestia eljövetelére és a világ végére? Nem unalmas még, hogy csak várjátok és várjátok, kétezer éve folyamatosan látszanak az előkészületek, de kétezer éve nem akar bekövetkezni? Sőt, azóta csak nőtt az emberiség létszáma, jobb lett az életszínvonal, boldogabbak az emberek (még ha páran nem is érzik úgy), kellemesebb és hosszabb az élet, több a lehetőség, de persze azért az előkészületek folyamatosan látszódnak.
Húszezer év múlva is még ugyanitt fogtok tartani, és ezt fogjátok fújni, hogy már látszanak a vég jelei, az emberiség pusztulásának előkészületei...
Kedves 10-es! :)
Nem vagyok Katolikus,és nem védem őket mert....nem :) maradjunk ennyibe.
De mi van ha tévedünk?
Elég sok éven keresztűl én is abban a hitben voltam,hogy a "Szentatya" Isten helyébe akarja emelni magát Isten templomába és ő az "antikrisztus".
Viszont van itt valami amit nem igazán értek és ezért már nem vagyok benne biztos ha a "pajzsomat" jó irányba tartom.
Az ige azt írja,hogy;
"maga ül be mint Isten az Isten templomába,"
Hol van Isten temploma?
Rómában vagy netán Jeruzsálemben lesz.
Tudjuk,hogy a rómaiak lerombolták a templomot,viszont hallani ezt azt,hogy talán,esetleg újra lesz építve.
Nos ha ez tényleg megtörténik akkor már csak az a kérdés marad,hogy ki fog bele ülni mint Isten?
Mondom! Én is azt hittem,hogy a katolikus egyház a hamis próféta és a Pápa az antikrisztus.
De sok minden változott és sokan jőnek a "mélyből" felfele és sokkal nagyobb eretnekségeket hírdetnek mint valaha a Katolikus egyház.
Szeríntem nem kell elkapkodni a dolgokat mert az az érzésem,hogy lesznek még meglepetések. :)
Kedves Sceptik! :)
Unalmas!? :D
Nem egyáltalán nem tűnik unalmasnak mert nem monoton és legalább van egy örök téma.
A másik dolog meg a hit. :)
Nem tehetk róla ha egyszer hiszek.
Nem tudok nem hinni! Érted? :)
Mindegy,hogy mi fog történni de én megmaradok optimistának.
Kedves 12-es:
Igazad is lehet, persze. Én is csak elméletet írtam, ami szerintem van. De ne feledd kérlek, hogy sok antikrisztus támadt és támad is. :(
Meglepetések lesznek, az biztos. Már ez az egész közel-keleti gyilkolászás is sokkolt.
Igen, a pápa az antikrisztus! :D Amióta vannak újkeletű szekták, csak ezt tudják szajkózni.
Egyébként meg a Jelenések könyve sok olyan dolgot ír le, ami mindig is volt, van és lesz is, pl.: antikrisztus, hívők üldözése, háborúk, dögvész, stb. Jézus azt tanította, hogy "nem tudjátok sem a napot, sem az órát". Mikor a Jelenések könyve íródott, akkor az emberek azt hitték, hogy hamarosan eljön a világ vége, amint ledől a Római Birodalom. De nem jött el. A világvégét csak Isten tudja, kár nekünk itt tippelgetnünk.
Amikor a fügefa zsendül ,közel van a nyár.
Necsak a Jelenések könyvére figyelj,hanem a Zsidó nép nek adott próféciákra,Ézsiás,Ezékiel,Jeremiás könyvei.
#13: Rendben, megértettem, és tiszteletben tartom. Csak annak örülök, hogy én nem olyan neveltetést kaptam, hogy mindenben az antikrisztus eljövetelét lássam, és nem kell kvázi rettegésben leélnem az életem.
(Tudom hogy nem állandó rettegésben éled az életed, ezért írtam hogy "kvázi". Arra értettem, hogy ha történik valami csúnya dolog a nagyvilágban, akkor nem az jut róla először az eszembe, hogy "Jajj, csak nehogy ez a csúnya történés az antikrisztus eljövetelének előjele legyen!".)
Csak egy kérdés: Ha Isten mindenható, akkor egy ujjcsettintésével elintézhetné a sátánt, az antikrisztust, az ördögöt meg a többi gonosz karaktert is. Akkor vajon miért nem teszi? Elvégre az emberek a szíve csücskei, nekik nem szólhat bele az életébe a szabad akaratuk miatt, de ez elvileg nem vonatkozik a keresztény vallás mítoszának nem emberi, gonosz karaktereire. Akkor miért nem teszi?
Szia!
OFF!
Ha "Az Isten Lélek,...", ha "Az Isten országa nem szemmel láthatólag jő el. Sem azt nem mondják: Ímé itt, vagy: Ímé amott van; mert ímé az Isten országa tibennetek van", akkor miért a gonoszt várja az ember, miért a külső világba bámul és miért tesz úgy, mintha a létezés határa körülötte véget érne? Miért várja az ember kétezer éve,- többé-kevésbé öntudatlanul-, hogy a külső világ változzon, holott valódi kompetenciája ott korlátozott?
" Ha Isten mindenható, akkor egy ujjcsettintésével elintézhetné a sátánt, az antikrisztust, az ördögöt meg a többi gonosz karaktert is"
Valami ilyesmi fog történni, az idők végén, a Jelenések könyvében megtalálod a részletes leírását. Isten jelenleg tűr az emberiségnek, azt akarja, hogy minél többen szabad akaratukból megtérjenek, hogy megmenekülhessenek az eljövendő dolgoktól. Nekünk, keresztyéneknek, az a feladatunk, hogy a szabadulásról való örömüzenetet továbbadjuk mindenkinek, hogy minél többen megmenekülhessenek. A gond az, Sceptic, hogy nem a magad ura vagy, mert minden ember követett el bűnt, és a bűnnek következménye van: ugyanaz a sors, mint ami a sátánra vár. Ebből van szabadulás, de csak Istennél, ő vásárolt meg bennünket, hogy újra szabadok lehessünk.
A kérdésre válaszolva: Izrael mindenképpen fontos színtere a végidők eseményeinek. Az, hogy Izrael állama megalakult, emberileg teljesen lehetetlennek tűnt abban az időben, mégis megtörtént, mert a próféciáknak be kell teljesedni. A templom felépülése eléggé egyértelmű jel lesz, hiszen az antikrisztus oda fog beülni istenként mutogatva magát. Az Izrael elleni gyűlölet terjedése is arra utal, hogy közeledik az idő, hiszen meg van írva, hogy a népek össze fognak gyűlni és felvonulni Izrael ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!