Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen Biblia olvasási és...

Milyen Biblia olvasási és tanulmányozási rendszert használtok?

Figyelt kérdés

2014. júl. 31. 19:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Semmilyent. Elolvasok egy reszt, es ennyi.
2014. júl. 31. 19:47
 2/14 szabolcs1988 ***** válasza:
23%
Szia. Én sorba olvasom a fejezeteket. De nem a mennyiségre, hanem a minőségre megyek. Ez azt foglalja magában, hogy inkább kevesebb részt olvasok el, és jobban oda figyelek az olvasottakra. Azért hogy jobban megértsem, és elmélkedem, illetve azok a kifejezések, vagy gondolatok, amelyeket nem értek, kutatok utána, hogy megértsem. Van egy segédeszköz is, ami segíteni tud, hogy tartani tudjam magamat az olvasáshoz.
2014. júl. 31. 20:36
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Szabolcs?

Mi az a "segédeszköz"?

Gondolom, nem az imára vagy a Szentlélekre utalsz "segédeszközként". :)

2014. júl. 31. 20:51
 4/14 anonim ***** válasza:
0%

A megszólítás utáni kérdőjel helyett felkiáltó jelt akartam írni.

Elgépeltem.

2014. júl. 31. 20:53
 5/14 anonim ***** válasza:
23%
Mobil Biblia olvasási terveit használom. Most épp az Újszövetségi leveleket. De vannak tematikus tervek is.
2014. aug. 1. 09:46
 6/14 anonim ***** válasza:
23%
Én naponta 4,5 fejezetet olvasok. Igy 1 év alatt el lehet olvasni az egész Bibliát.
2014. aug. 2. 10:09
 7/14 anonim ***** válasza:
77%
Kedves válaszoló, aki Szabolcstól kérdeztél: ha arra gondolsz, hogy nem helyes valamilyen segédeszközt használni- gondolok itt könyvekre, térképekre, egyéb tematikus füzetekre- nem tudok veled egyet érteni. Természetesen mielőtt olvasná valaki a Bibliát, létfontosságú, hogy imádkozzunk, ezáltal segítséget kérünk e könyv Szerzőjétől. De mi rossz van abban, hogy valaki szeretné behatóbban tanulmányozni Isten Szavát. A lényeg, hogy ezek a kiadványok Isten Szaván alapuljanak.
2014. aug. 2. 14:11
 8/14 anonim ***** válasza:
23%

[link]

Ezt nézd meg!

2014. aug. 3. 13:44
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Én kérdeztem Szabolcstól, hogy konkrétabban milyen eszközt használ bibliaolvasáshoz.

Éppen azért kérdeztem, mert én is szeretnék valamilyen rendszer alapján olvasni.

Köszönöm szépen Szabolcs válaszát!

2014. aug. 3. 14:11
 10/14 anonim ***** válasza:
74%

Rühellem, amikor valaki saját tézisének igazolására Einsteinnel hozakodik elő. Engedtessék meg, hogy ezúttal mégis megtegyem:

"… Az Isten szó számomra nem más, mint az emberi gyengeség kifejeződése és terméke, a Biblia pedig kétségkívül tiszteletre méltó, ám mégis primitív legendák gyűjteménye, amelyek emellett meglehetősen gyerekesek is. Legyen az bármily kifinomult is, semmilyen magyarázat sem tud meggyőzni ennek ellenkezőjéről.”

2014. aug. 6. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!