A Biblia hogyan vélekedik a dinoszauruszokról?
De említi.
Amúgy meg alapozónak itt van ez a cikk (valós és megtörtént!): idokjelei.hu/2014/07/elbocsatottak-a-professzort-mert-felfedezese-a-dinoszauruszok-es-az-ember-egyideju-letezesere-mutat/
Másrészt javaslom a teremtes.com oldalról megnézni a negyedik részt, ami ugyancsak ezt a témát dolgozza fel. Idáig rosszul tudtál mindent, ideje felébredni.
Leginkább semmit. Itt-ott vannak belemagyarázások, amire mondhatom, hogyha én ezt így és így értelmezem, akkor azt arra és arra rá lehet fogni - de ennyi. Ennél tovább a legizzadságszagúbb érveléssel sem sikerült jutniuk a vallásosoknak.
Végeredményben általában kiderül, hogy az amúgy a Sátán műve. Te meg pokolra jutsz, ha tovább feszegeted a témát... :)
A dinoszauruszok és a Biblia
Üsd be a google képkeresőjébe a "leviathan" szót.
Ézsaiás könyve 27,1 Ama napon meglátogatja az Úr kemény, nagy és erős kardjával Leviatánt, a futó kígyót, Leviatánt, a keringő kígyót, és megöli a sárkányt, mely a tengerben van.
--------------
Köztudottan a dinoszaurusz szó később jelent meg, mint a Biblia. Viszont a sárkány szót mindenki ismerte. A dinoszaurusz szót sokan nem is ismerték a 20 század elejéig.
Nehémiás 2,13 És kimenék a völgynek kapuján éjjel, és pedig a sárkányok forrása felé...
Zsoltárok 91,13 Oroszlánon és áspiskígyón jársz, megtaposod az oroszlánkölyköt és a sárkányt.
Ézsaiás könyve 14,29 Ne örvendj oly nagyon Filisztea, hogy eltört a téged verőnek vesszeje, mert a kígyó magvából baziliskus jő ki, amelytől szárnyas sárkány származik.
Leviatán, baziliskus, szárnyas sárkány.....
Hogyan vélekedne a Biblia a dinoszauruszokról? :) Nem is értem a kérdést. Pont úgy, mint a szúnyogokról meg az egerekről. Sehogy.
A Biblia történeti része valamikor négyezer évvel ezelőtt kezdődik, és végig emberekről szól, akik ráadásul még nem is tudtak a dinoszauruszokról. A Biblia tartalmi része, mondanivalója az ember és Isten kapcsolatáról és a helyes erkölcsről szól, aminek szintén a világon semmi köze nincs a dinoszauruszokhoz.
Nem tudok róla, hogy bármelyik keresztény Egyház valaha mondott volna bármit is a dinoszauruszokkal kapcsolatban.*
(* Én is tisztában vagyok vele, hogy bizonyos "kisebb" felekezetek a Bibliára hivatkozva tagadják az őstörténet létezését, de ez... hát ne sértődjön meg senki, de finoman szólva is nehezen komolyan vehető álláspont, főleg, hogy ugyanarra a Bibliára sok más vallás is hivatkozik, akik nem foglalkoznak az őslényekkel.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!