Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A kereszténység miért ül a...

A kereszténység miért ül a seggén szótlanul és nem tesz semmit az ellen, ami Szíriában és Irakban folyik?

Figyelt kérdés

Miért lettek ilyen beszari meghunyászkodók a keresztények? Szerintem ez lett a legmeghunyászkodóbb vallás mára. Még a buddhisták is harcolnak azért, amiben hisznek, nem csak tétlenül nézik a dolgokat.

Lehet túl indulatos vagyok, de tényleg ezt gondolom. A pápa sem csinál semmit, csak szóban tiltakoznak (köszönjük, baromi nagy segítség).

A keresztények, vagy más vallások követői nem is tudják mit művelnek a híveikkel és más vallások híveivel a közel-keleten?

Akkor mutatok pár videót, de csakis erős idegzetűeknek:

[link]

[link]

És ezeknek a vallásoknak a követőit fogadják be itt Európában tárt karokkal..

2014. júl. 30. 13:47
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

"Szerintem igenis tennünk kell, elvégre egy bolygón élünk, mi is e világból valók vagyunk. És ha velünk tennék ugyanezt, ugyanúgy elvárnánk a segítséget. "

Hol vagyunk még attól, hogy minden embernek kollektív felelősségérzete legyen minden ember iránt?Ha így lenne, nem is lennének háborúk.Sokára esik le az embereknek, hogy mind egy egységet kellene alkossunk.

2014. aug. 1. 13:25
 32/36 A kérdező kommentje:
Utolsó hozzászóló, szerintem neked elment az eszed. Vagy csak nehezen tudod értelmezni a szöveget.
2014. aug. 1. 14:16
 33/36 A kérdező kommentje:
2014. aug. 1. 15:09
 34/36 anonim ***** válasza:

Miért, talán nincs igazam?Az emberek nem érzik azt, hogy egymás iránt is felelősek vagyunk, mert mindenki elfoglalt azzal, hogy magának kapar.Így épül fel a világunk.

Például ezért nem akar senki beavatkozni a háborúba, hogy véget vessen neki.

2014. aug. 1. 15:12
 35/36 A kérdező kommentje:

Az utolsó hozzászólóval egyet értek, valóban nem érzik felelősnek magukat az emberek egymás iránt. Még ha ugyanazon a bolygón is élünk..

Találtam egy érdekességet az ISIS-szel kapcsolatban, hogy milyen törvénykezést vezetnek be:

"Az elfoglalt területeken kemény törvénykezést vezetnek be: a dohányzásért levághatják bárki ujját, míg a tolvajok a kezükkel fizethetnek – az „árulásért" azonban már keresztre feszítés jár. Raqqában azok a nők, akik férfi kísérő, vagy pedig a teljes testet fedő ruha nélkül lépnek utcára brutális verést kaphatnak, amit gyakran más nők hajtanak végre, írja a The Atlantic.

A szunnitákéval ellentétes hitet valló muszlimokra nyilvános kivégzés várhat, míg a keresztények Raqqában és Moszulban is ultimátumot kaptak: vagy áttérnek az iszlámra, fizetnek nagyjából 14 grammnyi aranynak megfelelő összeget a biztonságukért cserébe, vagy pedig meghalnak."

2014. aug. 1. 15:41
 36/36 anonim ***** válasza:

Mit lehetne tenni, te mit tennél?

Igen az emberek kaparnak, de nem laptévéért, meg medencéért, hanem megélhetésért. Így nem jut rá idő, meg senkit sem hatna meg, és van közöny is. A törvények is úgy vannak megcsinálva, hogy semmi joga nincs már az embernek, a rendőrség, és a tek sem az embert védi, hanem a kormányt, hogy ne lázadj ellene.A kormány sem az emberek, hanem a tőke érdekeit védi, mert a kezükben vannak.Ezeket a háborúkat nem mezei emberek csinálják, hanem tőkések a háttérből. Vigyázni kell, mert a média is manipulálva van, azt mutatnak, hitetnek el, amit el akarnak, hogy higgyél.A Magyar földeket most vásárolják fel a külföldiek. Sorolhatnám.

2014. aug. 5. 11:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!