Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A kereszténység miért ül a...

A kereszténység miért ül a seggén szótlanul és nem tesz semmit az ellen, ami Szíriában és Irakban folyik?

Figyelt kérdés

Miért lettek ilyen beszari meghunyászkodók a keresztények? Szerintem ez lett a legmeghunyászkodóbb vallás mára. Még a buddhisták is harcolnak azért, amiben hisznek, nem csak tétlenül nézik a dolgokat.

Lehet túl indulatos vagyok, de tényleg ezt gondolom. A pápa sem csinál semmit, csak szóban tiltakoznak (köszönjük, baromi nagy segítség).

A keresztények, vagy más vallások követői nem is tudják mit művelnek a híveikkel és más vallások híveivel a közel-keleten?

Akkor mutatok pár videót, de csakis erős idegzetűeknek:

[link]

[link]

És ezeknek a vallásoknak a követőit fogadják be itt Európában tárt karokkal..

2014. júl. 30. 13:47
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
54%

Visszautalok előző hsz.-em (#19) 4.: pontjára.

A #1-as hsz.-edben: "Én azért nem csinálok semmit, mert nem vagyok vallásos."

Ezek szerint te nem csupán "békeharcos" vagy (#19/4), hanem keresztényellenes is.

Az általad felháborítónak tartott háború/népirtás megszüntetésére küldenéd a keresztényeket, ám szerinted az az ő dolguk és te a fotelból néznéd végig, hogy ők kiirtsák a másik vallás hívőit.

Különleges -és sajnos, ma egyre terjedőbb -"etika.

Egyre inkább úgy látom, te csak értelmetlen vitát akartál kérdéseddel gerjeszteni, összeugrasztani az ide kommentelőket.

2014. júl. 31. 06:22
 22/36 anonim válasza:
0%
Szerinted miért van dávid-csillag a pápa süvegén?
2014. júl. 31. 07:31
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező az erős idegzetűeknek, az neked is szól. :-)

Eljutottunk idáig, hogy már vannak emberek, akik nem titokban mint hitler meg sztálin, hanem nyíltan és büszkén a világhálón posztolva csinálják a népírtást. Európa nem tud mit kezdeni a közelkeleti fanatikusokkal, mert szinte hadserege sincs. A közelkelet viszont rendkivül fel van fegyverezve. Valljuk be nem csak az ásványkincsek miatt, hanem ideológiai okokból is.

2014. júl. 31. 07:35
 24/36 anonim ***** válasza:
2014. júl. 31. 08:05
 25/36 homo ludensz ***** válasza:
0%
16/24 az egész Pest nézte végig nem én ahogyan a "védett" házakból kiterelték az utcára a zsidókat.Az is valós hogy a Vatikán és élen a pápa annak örvendezett hogy békén hagyják.Az akkori helyzet és a mai közel keleti hasonlatos abban hogy én megmondom ki a te ellenséged és te levadászod. A színtér változik de a vallási vagy etikai gyűlölet öröklődik. A gyűlölet oka lehet vallásbeli,bőrszín vagy csak faji,törzsi különbség lásd a Luandában történteket néhány éve.
2014. júl. 31. 08:36
 26/36 anonim ***** válasza:
100%

Látszik nem foglalkoztál még sekély mértékben sem vallásokkal, ezen belül a keresztény vallással sem!

.

Jézus zsidónak született - ráadásul Dávid házából!- zsidónak nevelkedett és zsidóként halt meg.

Követői Pontifex Maximus-a miért is ne használhatná Jézus őseinek jelképét?

2014. júl. 31. 13:54
 27/36 A kérdező kommentje:

Szerintem igenis tennünk kell, elvégre egy bolygón élünk, mi is e világból valók vagyunk. És ha velünk tennék ugyanezt, ugyanúgy elvárnánk a segítséget.

Én nem küldenék senkit harcba szívem szerint, de szép szavakkal nem lehet új világot építeni, egy jobb világot építeni.

dubitus, azt nem tudom, hogy hogyan vetted ki a szavaimból azt, hogy keresztényellenes vagyok.. ha itthon csinálnának mondjuk a muszlimok valamit, akkor a keresztények oldalára állnék, nem nézném végig csak úgy, hogy legyilkolják a népemet vagy anyuékat. És nem akartam összeugrasztani a kommentelőket sem, csak nem értem, hogy nézheti ezt bárki is ölbe tett kézzel? Persze lehet szép szólamokat hangoztatni, meg minden nap templomba járni és imádkozni,de vajon hány ember életét mentette meg eddig a golyótól az itt elmondott ima? Szerintem egyét sem. Szerintem itt csak a cselekvés hozhatna megoldást.

Egyébként meg nem értem miért védik a keresztények a zsidóságot, hiszen ők ölték meg Jézust, nem? Ezért is volt anno annyi keresztes hadjárat arra a földre. De mégis ki az, aki bocsánatért esedezik itt is? A pápa. Annyira elgyengült ez a vallás.. és nem rosszból mondom, tényleg ezt látom.

Azt sem értem hogy mondható Jézusról, hogy zsidó lenne, hiszen az ő apja a Szentlélek, az ő faji hovatartozását meg aligha lehet megvizsgálni.

2014. aug. 1. 00:22
 28/36 anonim ***** válasza:
13%
Szerintem hagyni kéne a Jézus, Szentlélek, Biblia és egyéb többezer éves marhaságokat, mint hivatkozási alapot. Ezek mitől lennének jogos hivatkozási alapok? Izrael egyszerűen területet akar lopni egy szomszédos országtól, és ezt mindenféle ideológiai, vallási hazugságáradattal palástolja. A vallási ideológiától nincs aljasabb ok mások megalázására. Törekvéseinek csak politikai okai vannak, a térség egyeduralmára törekszik, Amerika hallgatólagos beleegyezésével, amerikai zsidók és a média támogatásával. Az a kérdés, hogy más országos arra a sok aljasságra, hogy reagálnak? Mert egyszerűen csak ártatlan embereket, gyerekeket gyilkolnak, rosszabbak, mint a nácik voltak.
2014. aug. 1. 03:03
 29/36 anonim ***** válasza:

1. Az Egyháznak már nincs olyan hatalma, hogy pusztán azért, mert a pàpa azt mondja, le tudná állítani a háborùt. Több száz éve nincs így, fel nem tudom fogni, hogy néhány ember miért gondolja úgy, hogy a Vatikán, a maga 44 hektáros területével majd érdemben be fog avatkozni.

2. Amit szerintem többen elfelejtenek: gyakorlatban a Vatikán leghatékonyabb eszköze a diplomáciájában van. Majdnem minden országban van nunciatúrája, ezek úgy müködnek, mint bármely más ország nagykövetsége, ezeken keresztül folyamatosan kapja az információkat aaz adott országban élõ emberek helyzetérõl. Ezt felhasználva tájékoztathatja a közvéleményt olyan dolgokról, amit egyébként nem tudnánk meg, illetve ezeket felhasználhatja egy fegyverszünetkor vagy béketárgyaláson (zárójelben megjegyzem: nem véletlenül tiltották ki a Vatikánt, mint semleges országot mind az elsõ, mind a második világháborù utáni bèkekonferenciáról). Nyilván a pápa egy szavára nem fogja Netanjau letenni a fegyvert, de nem csak az van, amit a média elénkrak, a háttérben levõ dolgokról nem fogunk tudni innen sokat.

2014. aug. 1. 08:48
 30/36 Szeressük egymást ***** válasza:
81%
Filoszmen eleresztett egy antiszemita féloldalas hamaszpropagandát, aminek semmi köze a kérdéshez.
2014. aug. 1. 08:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!