Már egy csomó helyen hallottam ezt az inluminátus izét, annyit tudok róla, hogy valami szekta féleség, meg a jelüket . valaki elmondaná ezeket: mikor alakult?, kik alapították?,milyen célból?, és mi van vele a napokban?
Az illuminátus rendet (latin illuminati „a megvilágosodottak”), más néven a bajor illuminátusok titkos társaságát, 1776. május 1-jén Adam Weishaupt ingolstadti filozófus, az egyházjog professzora alapította. A rendet rövid működés után Bajorországban, 1785-ben végleg betiltották, és azóta a szervezet hivatalosan nem folytatta tevékenységét.
2014. júl. 29. 17:03
2/11 anonim válasza:
Nincs ilyen. Illumináti lenne, ami az a nagy gonosz titkos háttérhatalom, mely a virágot annyira titokban uralja, hogy mindenki tud róluk meg a jeleikről.
2014. júl. 29. 17:03
3/11 anonim válasza:
folytatosá...
Célja az volt, hogy a felvilágosodás és az erkölcsi fejlődés révén az emberek feletti uralmat feleslegessé tegye. Tagjai erkölcsi fejlődését szigorúan ellenőrizte, és ennek alapján juttatta őket a rend magasabb fokozataiba. A kezdetben csak pár tagot számláló, inkább olvasókörre hasonlító szervezet Adolf Knigge belépésével komoly reformokon ment át. Tagjai a szabadkőműves páholyokba is beléptek, illetve onnan vettek fel erre érdemesnek tartott szabadkőműveseket. Létszáma fénykorában mintegy kétezer fő lehetett. Működése csúcsán a Német-római Birodalom hetven különböző városában, valamint Svájcban volt bizonyíthatóan jelen.
2014. júl. 29. 17:04
4/11 anonim válasza:
Persze a világot uralják, nem kertészek.
2014. júl. 29. 17:04
5/11 KZitus válasza:
Szia
Az idegen szavak és kifejezések szótára szerint:
"ILLUMINÁTUS/ok:
felvilágosultak, megvilágosultak ; a felvilágosodást terjesztő, a szabadkőművességhez hasonló különféle európai titkos társaságok tagjai a 16-18. században
2014. júl. 29. 17:37
6/11 anonim válasza:
előttem leírták, hogy ki, mikor, hol alapította, így ezt én most nem írom le ismétlésképp.. szerintem Te arra gondolsz, ami miatt sok helyen találkoztál ezzel, hogy a mai kor embere úgy véli, az Illiminati egy titkos, az elitből álló háttérhatalom, ami az Új Világrend, azaz egy egységes világkormány felé vezeti bolygónkat.
2014. júl. 29. 23:03
7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítséget! nagyon sokat segítettetek , és ha nem lenne nagy gond azt is megkérdezném, hogy manapság mi van ezzel a "rend"-el?(ha netán feloszlott akkor előre bocsássatok meg a hülye kérdésemért. :) )
2014. júl. 31. 20:49
8/11 anonim válasza:
ez az amit nem tudunk! Hivatalosan már nem létezik, de ez nem jelent semmit, és mint írtam is: "a mai kor embere úgy véli, az Illiminati egy titkos, az elitből álló háttérhatalom, ami az Új Világrend, azaz egy egységes világkormány felé vezeti bolygónkat."
2014. júl. 31. 20:54
9/11 Liababa válasza:
Az INLUMINÁTUS az egy szövetség . Isten hívők de mégis Én ugy tudok róla hogy Isten nevében öltek . Ez kicsit fura mert akkor a 10 parancsolatot elvetették ezek szerint szerintem .
2014. aug. 13. 18:49
10/11 Liababa válasza:
Folyt.
Ha ugy veszük hogy szülőröl gyerekre szált ez a INLUMINÁTUS "ťagság" akkor még mindig van , csak titokban szentem
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!