Jézus eme példamondatát hogyan kellene értelmezni?
"Aki atyját és anyját nem gyűlöli, nem lehet tanítványom."
???
Hosszabb fejtegetéshez ott a google, röviden pedig ennyi a válasz: Istennek kell lenni az első helyen, nem másnak.
Amúgy ezzel a kérdéssel tele a net, ha választ akarsz valóban, akkor keress rá.
De itt van egy páldául (a google-t használtam):
Nem jó a fordítás. Arról van szó, hogyha jobban szereti, mint Jézust, akkor nem lehet a tanítványa.
A család tisztelete elő van írva a zsidóknak is, meg később Pál leveleiben is.
Hasra csapva hogy mondjak egy másik megközelítést azt mondanám, hogy aki örül annak, hogy megszületett és nem átkozza azt a napot, az nem keresztény.
Látod sok minden érdekességet ki lehet hozni egy ilyen kiragadásból. Pedig elég volna csak elolvasni például a lukács 14-ből.
A lényeg, hogy aki a Krisztus helyett mást választ (szeretet, igazság), az nem keresztény. (ezt a választ a krisztus az atya fia annál a példánal mondta, amikor emberek kifogást kerestek, hogy kövessék őt!)
Ezt a két mondatot meg mindenkinek üzenem:
27
És valaki nem hordozza az ő keresztjét, és én utánam jő, nem lehet az én tanítványom.
33
Ezenképpen azért valaki közületek búcsút nem vesz minden javaitól, nem lehet az én tanítványom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!