Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szükséges-e engedelmeskedni a...

Szükséges-e engedelmeskedni a Krisztusnak, az Atya gyermekének?

Figyelt kérdés

2014. júl. 28. 21:14
1 2
 11/15 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Igen, szükséges. Miért?

Ezért:

János 3:36" Aki hitet gyakorol a Fiúban, annak örök élete van; aki nem engedelmeskedik a Fiúnak, az nem lát majd életet, hanem az Isten haragja marad rajta."

János 3:16, 17 " Mert az Isten annyira szerette a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy mindaz, aki hitet gyakorol benne, el ne pusztuljon, hanem örök élete legyen. 17 Mert az Isten nem azért küldte el a Fiát a világba, hogy megítélje a világot, hanem hogy a világ megmentésben részesüljön általa."

Cselekedetek 4:12 " Továbbá senki másban nincs megmentés, mert nincs más név az ég alatt, amely az emberek között adatott, amely által megmentést nyerhetünk.”

2014. júl. 29. 18:12
 12/15 A kérdező kommentje:

"Úgy tudom,hogy te Tanú vagy (javíts ki ha nem igaz)."

Ha szabad megkérdeznem, ki az informátorod kedves válaszoló, illetve pontosabban, miből gondoltad ezt??:)

Mert már nem az első eset, hogy valaki valamilyen okból kifolyólag tanúnak néz :D

Lehet, hogy azért mert nem vagyok ellenük beoltva és emberként kezelem őket.

Római katolikusnak neveltek volna, de nem tartozom egy valláshoz, egy egyházhoz sem. Azokat az egyéneket tartom szimpatikusnak, akik nem ítélkeznek/rágalmaznak, hanem embereknek segítenek és adnak szeretetet, igazságot, bölcsességet.

A nevem igazából a Lucius Fernando rövidítése is lehetne. (múltkor azzal viccelődtem egy tanú barátommal, hogy kicsi koromban rámtetoválták Times New Roman 6 -os betűtípussal stb..).

De valójában:

3+1 oka volt annak, hogy ezt a nevet választottam. A +1 ok véletlen volt.

- Meg akartam viccelni az oldalt látogató embereket. El akartam őket gondolkodtatni (talán a lelkem mélyén megbotránkoztatni), hogy ha Lucifer is a keresztények mellett áll, keresztény próbál lenni, akkor ez már a világvége. De az is lehet, hogy szimplán csak feltűnési viszketegségem van (pl. egy cry for help melllékhatásaként).

- A másik ok, ami miatt választottam, hogy szeretem a több értelmű dolgokat (illetve a titokzatos, varázslatos dolgok is vonzanak, de nem az zugezotéria). Szeretném, hogy az emberek ne a külsőségeknél ragadjanak meg és ne a neveket nézzék, tehát ne ítélkezzenek. A gőgös/bigott/gyűlölködő emberek bűneit, pedig könnyebb visszatükrözni így.

- A harmadik ok végül, hogy volt bennem egy olyan remény, hogy bizonyos egyházak rombolása után talán jobban elgondolkodnak néhányan a tanácsaimon, jobban befogadják őket (kevesebb előítélettel és több racionalitással), amelyek remélhetőleg nem annyira destruktívak... Hangsúlyozni akartam, hogy nem tartozom szervezetekhez és nem korlátozhatnak, szabad vagyok, de az Atyáé.

A +1 ok meg tényleg véletlen volt.

Ha jobban megnézed a nevemet, akkor -666 van odaírva.

Szóval azt lehet rajtani érteni, amit belelátsz. Tükör.

Utána meg megszerettem, mert közel éreztem magamhoz.

Ennyi a nagy titok :P

2014. júl. 29. 19:35
 13/15 A kérdező kommentje:

Én voltam/vagyok a:

Kárhozottak mennyors, Lost in the Darkness (R.I.P.), Rivulets of Silver Tears, Voices-of-Echoes nevezetű felhasználók személyes tulajdonosa is.

Régebben volt még nálam az ldsq8 ha jól emlékszem (ezzel a felhasználóval ebbe a témába még nem írtam), h.gabor80 követte. Ő félúton lépett ide.

(nem vagyok Gábor és nem 80 -ban születtem).

Most már sok mindent elárultam neked. Te vagy az első.

2014. júl. 29. 19:45
 14/15 anonim ***** válasza:

Húú ha! :D

Nagyon köszönöm! Megtisztelve érzem magam,hogy ennyi információt elárultál magadrol az én kedvemért. :)

Informálni senki nem informált semmiről nekem van egy "hülye"szokásom,hogy meg szoktam figyelni ezt azt és te is a látó körömbe kerültél :D és azt tapasztaltam,hogy a Jehova Tanúi felé "bókolsz".

De most már megértelek :D ugyanis Darknes "korodban" volt pár kitünő beszélgetésünk egymással.Volt olyan is,hogy egyoldalon álltunk,de a legtöbb,hogy nem.

Mégegyszer köszönöm a megtiszteltetést kedves Lucifer! :)

2014. júl. 29. 20:58
 15/15 A kérdező kommentje:

Igazán nincs mit kedves válaszadó, de amúgy nagyon szívesen :D

Megkérdezhetem, hogy benned kit tisztelhetek?

Nagyon kíváncsi lettem :P

2014. júl. 29. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!