Ez paráznaságnak számít?
Attól függ, kitől..Egy katolikus fundamentalista azt mondaná, hogy igen, paráznaság volt. Egy szabadabb gondolkodású már azt, hogy nem. (Ezzel nem a katolikusokat akartam sértegetni, ne értse félre senki.)
Szerintem nem. Az számít, hogy lélekben mit érzel, nem az, hogy van-e papírod róla, vagy nincs. Ha lélekben összeházasodtatok, akkor szerintem nem bűn.
Ha megmondod, hogy Ádámot és Évát ki adta össze, és milyen ceremóniával, és idézed a több, mint 600 törvényből azt a részt, ami arra vonatkozik, hogy egy jegyes milyen ceremónia folytán lesz házas, akkor meglesz valószínű a válasz a kérdésedre.
(u.i: A paráznaság jelentése házasságtörés)
Nem. Sok boldogságot!
(azokkal az elmerogyantakkal pedig akik titeket, s ha volna gyerekeitek akkor őket is elítélnék, nem kell foglalkozni).
Miért nem Istent kérdezed, ha ennyire számít látszólag a véleménye? Az, hogy ne legyen szex házasság előtt, annak a tanácsnak oka van, viszont nem minden ember képes megérteni. Hogy paráznaság e? Igen, és még Jézus is beszélt erről.
Ádámot és Évát maga Isten adta össze, ha valaki ír ebben a témában, legalább ennyi ismerete legyen.
A másik pedig: a Biblia egyértelműen kimondja, bár lucifer nagyon szeret okoskodni, pedig az egészről semmi ismerete, hogy kötelesek vagyunk az államunk törvényeit is betartani, ami szerint egy házasság nem a szexel kezdődik, hanem a házassági ceremóniával az anyakönyvvezető előtt. Tudom, hogy akiket a test vezérel, azok szeretik kiforgatni az igét, de kérdező így se, meg úgy se fogsz önuralmat gyakorolni A többiekkel együtt, akkor meg nem tök mindegy neked, hogy Isten hogyan vélekedik erről és valójában miért szeretné a szexet a házasságon belül tudni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!