Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ha szeretek egy fiút, és úgy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha szeretek egy fiút, és úgy gondolok rá mint a jövőbeli partneremre, akkor is "paráznaságnak" számít bárminemű testi kapcsolat?

Figyelt kérdés
Ezt azoktól kérdezem, akik keresztényi életet élnek:) Mert a Biblia ugyan egyértelműsítette, hogy csak házasság után lehet nemi kapcsolatot létesíteni, de a Bibliát több ezer éve írták, akkor még minden más volt... Bűnt követnék el azzal, hogy a szerelmemmel vagyok?
2011. júl. 20. 21:04
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

én is így vagyok =/

az egyház még mindig bűnnek tekinti, de szinte senki sem tartja be, viszont a több évezredes dolgok megváltoztatása valószínűleg hatalmas vitákhoz vezetne

ergó mindenki szeretkezik, aztán esetleg meggyónja

én lefeküdtem a barátommal és nem bántam meg, Isten látja szívem; szerelemből tettem (=

16/l

2011. júl. 20. 21:08
 2/17 A kérdező kommentje:
Hát de nem is az egyház... Nem előttük akarok megfelelni hanem Isten előtt. Nemtudom mi az igazi megoldás :S
2011. júl. 20. 21:10
 3/17 anonim ***** válasza:
46%

nem tudom, Isten mit gondolhat erről =S

szerintem ha az mellett szép életet élsz, simán jöhet egy adag mennyország (=

2011. júl. 20. 21:13
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi is így vagyunk. Nagyon nagyon nehéz, de igyekszünk! Annak számít, de mi nem csak keresztényi megfontolásból döntöttünk így. Ezt csak egy embernek szeretném odaadni, és ennek legbiztosabb módja, ha az a férjem:)
2011. júl. 20. 21:15
 5/17 anonim ***** válasza:
Ja, és nem főbűn, és Isten megbocsájt, de ez nem véletlen lett így kitalálva:) Tartsd meg a törvényt, és a törvény megtart téged:) Isten jófej, és ha végiggondolod, tényleg így az optimális, világi szemmel is, most nem mennék bele a részletekbe. Esetleg, ha szeretnél, írsz privit, akkor kifejtem:)
2011. júl. 20. 21:18
 6/17 anonim ***** válasza:
46%

Egyértelműsítette? Elvileg az a pogányokra (=zsidókon kívül mindenki) nem vonatkozik, na meg csak a házasságtörésről szól, amit meg annyifélén értelmeznek ahány ember +1. Meg elvileg a puszta behatolásról szól tulajdonképpen, avagy legyé' szűz, mikor a színe elé járulsz megházasodni. Ja, és nemmellesleg akkoriban a házasságok tizenéves korban történtek.

Bonyolult. Vagy fogod a Bibliát, és értelmezed, ahogy akarod, vagy egyenesen megkérdezed a Nagyfőnököt, bár ha válaszol, skizofrénnek titulálnak.

2011. júl. 20. 21:18
 7/17 A kérdező kommentje:
Hát igen... köszi a válaszokat, írjatok még. :) És mivan akkor, ha a másik fél ateiste teljes mértékben? akármennyire szeret, nem tudna elviselni több évet "anélkül". És én sem.. :D de ha csak, és csakis őt szeretném egész életemre akkor csak nem akkora vétség...
2011. júl. 20. 21:35
 8/17 anonim ***** válasza:

Igen, ez így szép is lenne, de mi arra a garancia, hogy nem fogtok szakítani?

Hűha, ateista barát/barátnő nem biztos, hogy fog ilyen "hülyeségre" várni... Ez már kicsit nehezebb kérdés így. Majd gondolkodom:D

2011. júl. 20. 21:40
 9/17 A kérdező kommentje:
Én úgy gondolkozom, hogy ha szakít nem lesz másik... És ha meghal, én is meghalok... Ez tényleg így van, legalábbis így érzem :/
2011. júl. 20. 21:44
 10/17 anonim ***** válasza:
Hány évesek vagytok?
2011. júl. 20. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!