Jézust befogadása automatikus újjászületéssel jár?
"Valakik pedig befogadák őt, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, akik az ő nevében hisznek; Akik nem vérből, sem a testnek akaratából, sem a férfiúnak indulatjából, hanem Istentől születtek." Ján 1:12-13
Aki befogadja Őt, az azonnal újjászületik, vagy csupán hatalmat kap arra, hogy Isten fiává legyen? Jézus tanítványai esetében ez hogyan történt? A Jézussal való első találkozásukkor újjászülettek, vagy követniük kellett Őt, és Vele kellett járniuk ahhoz, hogy ezt átéljék?
Egyáltalán Jézust kell befogadni? Vagy pedig Isten Igéjét és a világosságot (ld: Ján 1:1-11)? Bár Jézus az Isten Igéje és Ő a világosság, de ennek a fogalmi eltérésnek van jelentősége? Lehetséges az, hogy valaki azt mondja, hogy ő "befogadta Jézust", és azt hiszi, hogy újjászületett, de közben nem fogadta be a világosságot és nem fogadta be Isten Igéjét?
A világosság, és Isten Igéjének befogadása csupán egy pillanat? Az újjászületés csupán egy pillanat egy elmondott imádság után? Egy terhes asszony is a fogantatást követően egy pillanat alatt meg szokta szülni a gyermekét?
Köszönöm a válaszokat!
Kérem, Jehova Tanúi hagyjanak a 144 ezrükkel.
Akkor Jézus az Urad, ha engedelmes is vagy neki, különben HAZUG vagy, amikor Uradnak hívod Őt.
Nézd meg, mit hirdetett Keresztelő János:
"Aki HISZ a Fiúban, örök élete van; aki pedig NEM ENGEDELMESKEDIK a Fiúnak, nem lát életet, hanem az Isten haragja marad rajta."
A (valódi) hit ellentéte az engedetlenség.
A hegyi beszéd végén Jézus beszélt a keskeny útról, ami az örök életre vezet, és azt mondta, hogy kevesen találják meg ezt.
És nem véletlenül.
Közvetlenül ezután beszélt ugyanis a hamis prófétákról, akik úgy néznek ki, mint a juhok, de valójában farkasok.
Majd ezt követően beszélt az "Uram, Uram"-ozó keresztényekről. Ők a hamis próféták, hamis tanítók áldozatai!
És tudod, miről beszélt ezután? AZ ENGEDELMESSÉGRŐL!!!
Vedd komolyan Jézus szavait, és engedelmeskedj Neki! És ne csak valld hogy Ő az Úr, mert vannak, akik a szájukkal VALLJÁK ugyan, hogy Istent ismerik, de a CSELEKEDETEIKKEL TAGADJÁK! Legyen valóban Ő az Urad, nehogy kint maradva SÍRVA, ZÖRGETVE AZ AJTÓ ELŐTT találd magad!
Isten áldjon!

A kérdezőnek teljes mértékben igaza van.
A bűnöd csak akkor lesz elfelejtve, ha megbánod a bűnöd (illetve másoknak is megbocsájtasz).
Ha krisztust követed szellemiségben, akkor vagy keresztény. Nem pedig hatalmát kaptál a terrora, miután a krisztus szívét szétroncsoltátok.
Felszegezted és vallod, hogy ez tök jó, tehát most már tönkre teheted mások életét, gyerekeket mészárolhatsz és disznókkal paráználodhatsz, krisztus lemészárolására és a szabadságra hivatkozva?
Távol legyen!

Mit jelent hinni a krisztusban?
Hogy meghalt miattam és most már én vagyok az Úr?
Eretnekség, távol legyen!
A hinni szó nem hiszéeknység, hanem bizalom.
Én mi nem abban bízunk, hogy a krisztus halála mindenre feljogosít, hanem a tanításába bízunk és abban, hogy őt helyes követni, még ha nehéz is.

Vallod, hogy a krisztus az urad? Őt szolgálod?
Máté 24,
48
Ha pedig ama gonosz szolga így szólna az ő szívében: Halogatja még az én uram a hazajövetelt;
49
És az ő szolgatársait verni kezdené, a részegesekkel pedig enni és inni kezdene:
50
Megjő annak a szolgának az ura, amely napon nem várja és amely órában nem gondolja,
51
És ketté vágatja őt, és a képmutatók sorsára juttatja; ott lészen sírás és fogcsikorgatás.

Szeretetből kellene tenni a jót és értelemből. De még mindig jobb képmutatásból is, mint rosszat tenni és megpróbálni elsumákolni ill. konzerválni magunkat a bűnbe.
Egészségedre a nevetést. Akkor azért küldte el a krisztus a gazdag embert, hogy adja el a dolgait a szegényeknek, mert úgy gondolta, hogy elég a gazadgnak csak hinni?
Azért zavarta ki a kereskedőket a templomból is?
Tudod mi jutott eszembe? A máté 25. Javaslom, hogy végig olvasd alaposan.
Én egy szóval sem írtam olyat, hogy nem kell elfogadni vagy el kell fogadni a krisztus vagy az áldozatát.
Én azt írtam, hogy amíg nem bánod meg a bűnöd, addig bűn marad.
És ha gonosz vagy, édes kevés, hogy mit hazudsz a hitedről. (nem úgy értem, hogy te hazudsz, általánosságban írom).
Áldott szép álmokat testvérem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!