Amíg Ádám és Éva nem evett a jó és rossz tudásának fájáról, addig honnan a fenéből tudhatták volna, hogy rossz az, amit cselekszenek?!
Isten útjai kifürkészhetetlenek.
Az állatok mért eszik meg egymást?
Mért nem inkább napelemmel működnek? :)
Engem ezzel kapcsolatban a következő érdekelne..
Ugye isten tud mindent, számára nem számít az idő, hisz mindenható. Mindenhol ott van. S ő teremtette Ádámot, és Évát.
Akkor miért teremtette kíváncsinak őket, és miért teremtette olyannak, hogy a természetükből adódóan vétkeztek? Sőt továbbmegyek, miután kiteltek tiltva a paradicsomból, tudjuk hogy alakult a történelem. Azonban akkor miért a bűnősöknek kell vétkezniük? Hisz nem ők tehetnek róla, isten a mindenható akarata irányítja az emberiséget, s az ő képe kéne hogy megtestesüljön az emberekben, nem? Mert nem arról volt szó, hogy saját képére teremtette őket? Ezek szerint Isten is vétkezik? Isten gonosz? Isten = sátánnal? Vagy Isten azért nem tereli az emberiséget jó útra, mert azzal van elfoglalva, hogy saját vétségeit vezekelje? :P
Najó csak vicceltem. :)
Ádám és Éva lehet akár metafora, nem kell szó szerint értelmezni. Legalábbis ezzel szoktak hárítani a vallásos egyének.
Ettől függetlenül én nem hiszek benne, és az egyházat viselkedésük miatt tartom egy viccnek, s nem a kreált történeteik miatt. Számomra a tettek számítanak, és nem a szavak. Az egyház tetteivel meg már rég elásta magát, kb a keresztesháborúk korában, de lehet már előtte is. :)
Utolsó hozzászóló: sokan hiszik azt, hogy a mennybejutáshoz a tettek is számítanak. Ez kizárt dolog! Csak hit által igazulhatsz meg! Nézd meg a következő videót: http://www.youtube.com/watch?v=tfuZVP1uMx0
Azért teremtette meg Isten úgy ádámot, hogy saját akaratuk legyen, hogy ők választhassák meg mit akarnak! Másképp robotok lettek volna! Te szeretnél robot lenni és csak egy dolgot csinálni? Szerintem nem. Istenneg már azelőtt megvolt a Megváltási Terv, mielőtt az embert megteremtette volna, mert tudta, hogy valamikor vétkezni fognak
"Ha jól tudom Isten mondta nekik, hogy annak a fának a gyümölcséből nem ehetnek."
- A kígyó meg azt mondta, hogy ehetnek. Tudás nélküliség = hiszékenység.
Egyébként erre a kérdésre egyetlen teológus sem tud választ adni.
"A hívők azért hívők, mert őket nem zavarja ennek az egésznek mítosznak az ellentmondásossága. "
XDXD
Mért, te mivel támasztottad alá, hogy ellentmondásos?
Számomra nem az. Az alma a bűn, vagy materistául a törvények megszegése. Ez valóban egy jelkép. Mert mit is jelképez a dolog? És most tekintsünk el attól, hogy isten.
Tehát arról van szó, a világ nem össze-vissza, hanem törvények szerint működik. Ha megszeged a törvényeket akkor a világ kivet magából, nincs helyed benne. Tehát tanuld meg a törvényeket, és a szerint próbálj minél inkább összhangban működni a világgal. Mindegy milyen törvényekről van szó: fizikai, emberi, társadalmi,stb
Mondok egy példát. Ugye vannak bizonyos fizikai törvények. Tételezzük fel, nem akarsz meghalni. Ha ennek ellenére kiugrassz a 40. emeletről (mert figyelmen kívül hagytál néhány szabályt) akkor azért drága árat kell fizetned. Nem Isten büntet, mert rossz voltál. A világ olyan amilyen, nekünk pedig alkalmazkodnunk kell a benne uralkodó törvényekhez, ha jót akarunk magunknak.
Ilyen pofon egyszerű a dolog, hol van itt ellentmondás?
Nem kell ehhez vallásosnak lenni, csak józannak. Hiába szeretnénk repülni, vagy esik nehezünkre betartani a törvényeket, szabályokat, ha megszegjük, meg kell érte fizetnünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!