Jehova Tanúi, ti miért hívjátok magatokat kereszténynek?
Kedves kérdező!
A keresztény vagy helyesebben a keresztyén szónak semmi köze a kereszthez abban az értelemben ahogy te leírtad.
A keresztyének Krisztusi vagy Krisztus követőt jelent.
A Jehova "tisztelt" Tanúi nem keresztyének!
Benne van a nevükben,hogy kik ők valójában.
Krisztusról múlt időben beszélnek van is egy könyvük aminek a címe "A legnagyobb ember aki valaha élt".
Szerintük Jézus mennybemenetele után újra Mihály arkangyal lett csak nagyobb hatalommal.
Szóval nekik Krisztus a múlté és Mihály a jövőjé,egy angyalt tisztelnek!
Egy igaz keresztyénnek a Megváltója Jézus Krisztus és nem egy hatalmas angyal.
Jézus volt,van és lesz!
"Jézus Krisztus tegnap és ma és örökké ugyanaz. Különböző és idegen tudományok által ne hagyjátok magatokat félrevezettetni; mert jó dolog, hogy kegyelemmel erősíttessék meg a szív,"(Zsid.13:9)
Ne higyj nekik mert ők NEM keresztyének!
Ezért kedves kérdezö, itt a felelet
Cselekedetek 11:26 ....Cselekedetek 26:28
1.Péter 4:16
Az elsö században kezdték a tanítványokat keresztényeknek nevezni. Elötte így voltak ismeretesek Cselekedetek 9:2
Ugyanabban hiszünk, ugyanúgy elfogadjuk a Bibliát Jehova Isten szavának, mint ahogyan azt az elsö századbeli keresztények tették
Kedves kérdező! A kérdésedre pontos választ kaptál, mely természetesen nem egyezik meg a te elképzeléseddel.
Viszont a 7-es válaszolónak üzenem, hogy a jól teszi, ha leállítja magát ezen manipulatív név alatt, mivel beteges amit csinál! Jól jellemzi is őt.
A 11-es viszont valójában többségében hazugságokat ír!!! Még önmagának is ellent mond szegény.
Az igaz keresztényeket ma éppúgy, mint az első században, meg kell hogy különböztesse az életmódjuk a körülöttük élőktől. Ennek megfelelően Jehova Tanúi törekszenek arra, hogy szorosan ragaszkodjanak azokhoz az alapelvekhez, melyeket először a korai keresztények gyakoroltak. Erőfeszítéseik, hogy a Biblia tanításaihoz igazítsák az életüket.
Például a New Catholic Encyclopedia elismeri, hogy Jehova Tanúi közismerten az egyik legjobb magaviseletű csoport a világon. A Salt Lake City-i (Utah) Deseret News arról számolt be, hogy Jehova Tanúinak fontos a szoros családi kötelék, és az, hogy a társadalom hasznos, tisztességes polgárai legyenek. Az újság hozzáfűzte még: Tagjaik szigorú erkölcsi törvényekhez szabják magukat. Vallják, hogy a dohányzás, a túlzott ivás, a kábítószerezés, a szerencsejátékok, a szabados nemi élet és a homoszexualitás szellemileg romboló szokások. Tisztességre és szorgalmas munkára tanítanak.
A Tanúk azt is komolyan veszik, hogy felelősségük buzgón hirdetni az evangéliumot. A New Catholic Encyclopedia a következőket mondja erről: Minden egyes tagnak alapvető kötelessége, hogy tanúskodjon Jehováról, hirdetve közelgő Királyságát . . . Ahhoz, hogy igaz Tanú legyen valaki, ténylegesen prédikálnia kell valamilyen formában.
Nyilvánvaló, hogy az igaz keresztényiség sokkal több annál, mint hogy valaki a tagja a kereszténység számos egyháza közül valamelyiknek. Maga Jézus is beszélt arról, hogy sok hamis keresztény lesz (Máté 7:22, 23). Jehova Tanúi arra buzdítanak, hogy ismerd meg, mit tanított Jézus. És ültesd át a tanultakat a gyakorlatba. Ez jelenti azt, hogy valaki keresztény. Jézus azt mondta: Ha tudjátok ezeket, boldogok vagytok, ha meg is teszitek (János 13:17).
Az a szó, melyet sok modern bibliafordítás kereszt-nek (az ÚV kínoszlop-nak) fordít, a görög nyelvben a sztaurosz. A klasszikus görögben ez csupán egyenes oszlopot vagy karót jelentett. Később olyan kivégzőoszlopra is alkalmazták a megjelölést, amelyre keresztgerendát erősítettek. Ezt a The Imperial Bible-Dictionary a következőképpen erősíti meg: A keresztnek [sztaurosz] megfelelő görög szó helyénvalóan oszlopot, egyenes rudat vagy karódarabot jelölt, melyre bármit fel lehetett akasztani, vagy amelyet egy darab föld bekerítésénél használhattak... Úgy tűnik, hogy a crux szó (amelyből a mi kereszt szavunk származik) még a rómaiak körében is eredetileg egyenes rudat jelentett (P. Fairbairn kiadásában [London, 1874] I. köt., 376. o.).
Galata3:13 Krisztus megvásárlás által megszabadított minket a Törvény átkától azzal, hogy átokká lett helyettünk, mert meg van írva: Átkozott mindenki, aki oszlopra van akasztva.
5Mózes 21:22, 23 Ha valaki olyan bűnt követ el, hogy halálbüntetést érdemel, és megölik, te pedig oszlopra akasztod, ne maradjon holtteste egész éjjel az oszlopon, hanem temesd el őt még aznap, mert átkozott Isten előtt a felakasztott ember; és ne szennyezd be földedet, melyet Jehova, a te Istened ad neked örökségül.
Én meg azt üzenem a #13 válaszolónak,hogy ne nevezzen engem hazugnak!!!
Milyen jogon ítélkezel te felettem sáska!? Te vagy a hazug és az egész őrtorony maskarád!!
Ti vagytok az álcázás legnagyobb művészei, és még te mondod ki felettem,hogy én hazug vagyok!?
Szánalmas banda....
Dugulj el mert mégjobban lejáratod magad...nem veszed észre,hogy mindenki utál a nagyképűséged miatt, sáska?
Kedves kérdező ők NEM KERESZTÉNYEK HANEM POGÁNYOK,egy nevet imádnak ami mellé kapcsolják az isten szót. Szajkozzák a Háromságot miközben pont ők azok akik hisznek több istenségben akitől jehova istent meg kell különböztetni és ezért van szükség,hogy nevén nevezzék istenüket.
Nem keresztények!!
"Én meg azt üzenem a #13 válaszolónak,hogy ne nevezzen engem hazugnak!!!"
Miért személyeskedsz??? Én nem azt mondtam, amivel vádolsz!!!! Én azt mondtam, hogy nagyrészt "hazugság, amit írtál". Ezzel nem téged neveztelek hazugnak. Nem semmi, milyen fanatikusan állsz a hazugság védelmezéséhez ... Kiváló példát állítottál arra, hogy a "sáskák", milyen fájdalmat okozok az olyanoknak, mint te! :-) Ettől hitelesebben nem is tudtad volna bizonyítani, amit a Biblia megprófétált!
Majd Krisztus Jézus mondja meg, hogy ki volt az ő követője, azaz igaz keresztény.
Jakab 4:11,12= "Ne beszéljetek tovább egymás ellen, testvérek. Aki a testvére ellen beszél, vagy megítéli a testvérét, az törvény ellen beszél, és törvényt ítél meg. Mármost, ha törvényt ítélsz meg, akkor nem törvényt cselekvő vagy, hanem bíró. Egy van, aki törvényadó és bíró, az, aki képes megmenteni és elpusztítani. De te, ki vagy te, hogy megítéled a felebarátodat?"
Gusev
Igazad van Gusev!
Én elnézést kérek a kirobbanásom miat,csak rosszúl eset,hogy hazugnak neveztek és már késő este volt meg fáradt is voltam meg érzékenyebb a kelletnél.
Ha a véleményemre azt mondják,hogy hazugság akkor egyértelmű,hogy engem is azzal vádolnak.
Szóval elnézést a bunkóságomért!
Jehova Tanúi nem keresztények:
eredetük egyfelől az ariánizmusra nyúlik vissza, amelyik egy eretnek szekta:
"arianizmus: →Arius által alapított krisztológiai eretnekség és iskola, mely szerint a Fiú nem egylényegű az Atyával. Tört-ileg ma már nehéz kimutatni, hogy Arius mit vett át elődeitől, s mi az ő saját tanítása, hiszen mesterének, Lukianosznak írásaiból is csak töredékek maradtak meg. Arius szerint az egyetlen örök létező Isten, aki nem lett sem teremtés, sem nemzés által (agennetosz). Ő ilyen értelemben az Atya, aki a világ teremtése céljából létet adott a Fiúnak, a Logosznak. A Fiú az idők előtt lett, közvetlenül az Atyától, azért ő nem egyszerűen a teremtmények egyike, de nem az Atya lényegéből való, ezért nem egylényegű, nem homoousziosz vele."
Forrás:
Más részről az adventistáktól vettek át tévatnításokat, a millerista mozgalomhoz is közük van.
Harmadrészt sok közös vonást mutatnak egy ex-katolikus pap tanításaival, aki hitehagyott spiritiszta médium lett:
"Az Őrtorony Társulat és Johannes Greber - hasonlóságok egy spiritiszta és a Társulat tanításai között
Johannes Greber
Johannes Greber (1874-1944) németországi katolikus pap volt, aki a betegek gyógyítása céljából létrehozta a Segítő Szövetséget (1918). 1923-ban meghívták egy 'magán-Istentiszteletre', ahol addigi hitével teljesen ellentétes dolgokat hallott 'Isten egy küldöttétől'egy médium által. Ennek és későbbi tapasztalatainak hatására kilépett a katolikus egyházból, majd kivándorolt az USA-ba, ahol gyógyító Istentiszteleteket tartott, lefordította az Újszövetséget - mindezt a szellemvilágból kapott üzenetek segítségével."
Negyedrészt, hogy mennyire nem keresztények, egy hivatkozás saját honlapjukról, amely az 1998 május 1-i Őrtoronyból idéz, íme:
"A kereszténység ’napja’ – felvilágosultságának látszata – elsötétedett, és „a levegő” sűrűvé vált az isteni ítélet hirdetése révén, mivel napvilágra került, hogy e világ ura, vagyis „a levegő hatalmának uralkodója” a kereszténység istene"
és:
"A kereszténység papsága ahelyett, hogy bejelentette volna Isten eljövendő Királyságát, azt választotta, hogy kitart Sátán világa mellett. Nem akarja, hogy bármi köze is legyen a sáskahadhoz és annak Királyához, akivel kapcsolatban János megjegyzi: „Egy király van felettük, a mélység angyala. A neve héberül Abaddon [jelentése: ’pusztulás’], görögül pedig az Apollüón [jelentése: ’pusztító’] nevet viseli” (Jelenések 9:11). Jézus mint „a mélység angyala” és mint „Pusztító” valóban csapásszerű jajt bocsátott a kereszténységre."
forrás:
Tehát Jehova Tanúi nyilvánvalóan NEM KERESZTÉNYEK.
kimaradt a forrás ezzel kapcsolatban:
Harmadrészt sok közös vonást mutatnak egy ex-katolikus pap tanításaival, aki hitehagyott spiritiszta médium lett:
"Az Őrtorony Társulat és Johannes Greber - hasonlóságok egy spiritiszta és a Társulat tanításai között
Johannes Greber
Johannes Greber (1874-1944) németországi katolikus pap volt, aki a betegek gyógyítása céljából létrehozta a Segítő Szövetséget (1918). 1923-ban meghívták egy 'magán-Istentiszteletre', ahol addigi hitével teljesen ellentétes dolgokat hallott 'Isten egy küldöttétől'egy médium által. Ennek és későbbi tapasztalatainak hatására kilépett a katolikus egyházból, majd kivándorolt az USA-ba, ahol gyógyító Istentiszteleteket tartott, lefordította az Újszövetséget - mindezt a szellemvilágból kapott üzenetek segítségével."
Íme tehát a forrás megjelölés:
Ezt egy ex-jehovista írta, aki megtért tévtanításaikból, Istennek hála.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!