Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kommunista biblia elejébe...

Kommunista biblia elejébe tényleg bele van írva valami olyasmi, hogy "a most következő nézetek már (tudományosan) túlhaladottak (értsd: meg vannak cáfolva) "? XD

Figyelt kérdés
2010. jan. 8. 12:52
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

"Egyik fentebbi író írta, hogy a Biblia szerint a Föld bolygó 12ezer éves. Nos, ez ez népszerű butaság, csak sajnos nem igaz.

Már az ókorban is sok teológus és egyházatya mondta, hogy a 6 nap az nyilván nem egy 6x24 órás periódust jelent, hanem csak a megtörtént események képi leírása, az adott kor szinvonalának megfelelő módon."

A 12000évet nem a 6 napos teremtésből számolták ki, hanem a biblia többi eseményéből. Vagy akkor Jézus is mondjuk 73 éves volt valójában a halálakor, csak az adott kor színvonalának megfelelő módon ez kevesebbnek tűnt?

LOL

Nem baj, ha valaki feltétel nélkül elhisz mindent ami a bibliában van. A baj az, ha azt bizonygatja, hogy ezek TUDOMÁNYOSAN BIZONYÍTOTT TÉNYEK.

Nem azok. Ezek nem bizonyított hittételek. Ezekben hinni kell, mert bizonyítani nem lehet őket.

Ne keverd össze a tudományt és a hitet!

Rámen.

2010. jan. 9. 09:28
 22/30 anonim ***** válasza:
2010. jan. 9. 09:40
 23/30 anonim ***** válasza:
Eszem ágában sincs bizonyítani a Biblia igazát! néhány évtized és mind megtudjuk ki tévedett, egészen pontosan a halálunk napján. De őszintén megmondom, nem sok emberrel találkoztam még, aki ha nagy bajban volt, csak meghúzta a vállát és ennyit mondott: semmi baj, végül is az életem csak egy biokémia reakció! Inkább olyanról tudok: Istenem csak most az egyszer segíts! Szóval most nem a Biblia nyelvén fogalmazva: Ha nyakig ér a szar, szart sem ér a tudományod!
2010. jan. 9. 19:55
 24/30 anonim ***** válasza:

"csak meghúzta a vállát és ennyit mondott: semmi baj, végül is az életem csak egy biokémia reakció! Inkább olyanról tudok: Istenem csak most az egyszer segíts!"

Én meg még olyannal nem találkoztam, aki azt mondta volna, hogy "nem félek a haláltól, mert a mennyországban tök jó lesz nekem".

Ha a hívők el is hinnék a baromságaikat, akkor nem félnének a haláltól, de ugyanúgy félnek mint a többi ember, mert a lelkük mélyén ők is tudják, hogy ez az egész HAZUGSÁG, te túl gyávák beismerni önmaguknak, mert kényelmesebb azzal az illúzióval együtt élni, hogy valaki vigyáz rájuk.

2010. jan. 9. 20:31
 25/30 anonim ***** válasza:
Érdekes, amikor az ember beteg lesz, nem a papot hívatja, hanem az orvosát. Lehet, hogy a tudomány mégis csak többet használ, mint a hit, ha igazán bajban vagyunk?
2010. jan. 9. 21:12
 26/30 anonim ***** válasza:
Bocs, kicsit nézz utána a római birodalomban hogyan végezték ki a keresztyéneket, és főleg annak, ők hogyan haltak meg. Ezek olyan történelmi tények, amit az ateista tudomány sem tagad!
2010. jan. 10. 16:44
 27/30 anonim ***** válasza:
Papot ne hívass szerintem se, hívd Istent, Ő még az orvos kezéből is meg tud menteni!
2010. jan. 10. 16:46
 28/30 anonim ***** válasza:
A rómaiak sajnos nem végeztek elég alapos munkát.
2010. jan. 10. 17:04
 29/30 anonim ***** válasza:
egyházfinak csak püspöki engedéllyel szabad megnyilatkoznia bizonyos kérdésekben, mint például a sors determináltsága, mert már az egyszerü elgondolkodás is veszélyes az egyszerü hivőnek. ha ugyanis Isten mindent előre lát és eldönt, akkor ő akarata szerint vannak a nem hivők is, akik a tulvilág hite nélkül is elvannak.meg vetni sem kell, ugyis Isten dönti el, hogy kinöl e a vetés a földön. hiszen a kapanyél is elsülhet.
2010. jan. 11. 03:52
 30/30 anonim ***** válasza:
Isten küldi a betegséget is meg a gyógyulást is. ennek van értelme? És tud olyan erős falat húzni, amit Ő sem tud áttörni?
2010. jan. 11. 03:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!