Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kell e fizetnünk a tizedet?

Kell e fizetnünk a tizedet?

Figyelt kérdés

A Szentírás szerint Jézus senkitől sem kért tizedet és ő sem fizette azt.

Egyes evangelisták ki is követelik maguknak, ezt mondva: Ne legyetek irigyek! Mi az, hogy cigarettára van pénzetek,az én szolgálatomra meg nincsen ?

2014. júl. 14. 11:26
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
0%

Jézus nem szedett tizedet, kénytelen is volt lopni!

De amúgy a földesúrnak is jár a tized, mega huszad, no meg az első éjszaka!

2014. júl. 14. 21:05
 12/12 Luciusszimusz ***** válasza:

Az újszövetségben Isten Lelke már képes minden hívőt egyedileg vezetni, hogy hova adakozzanak, mennyit, mikor és kinek. Az újszövetségben mi már fiak vagyunk, akiknek mindenük közös az atyjukével.

A tizedszedést nem lehet megindokolni sem az ószövetséggel, sem Ábrahám és Lót történetével, sem egyéb, újszövetségi igékkel.

Aki a biblia félremagyarázásával, hamis lelkiismeretfurdalás keltésével tizedet szed, azt legszívesebben én magam pofoznám fel. Nem tilos ellenben tizedet fizetni. Isten műve pénzügyileg a hívők adakozásából áll fenn. Szabad-e 10%-ot adakozni? Igen szabad, még ennél többet is, de ennél kevesebbet is. Szerintem pontosan annyit kell adnunk, amennyivel a lelkiismeretünk tiszta. Az összegre azonban, a pontos %-ra nincsen szabály az újszövetségben. A tízes számnak nincsen "mágikus" hatása. Más és más terhet jelent 10%-ot fizetni egy gazdagnak, és egy szegénynek, egy hitben erősnek, és egy hitben még gyengének. Isten ezt egyedileg mérlegeli, és személyesen vezet, hogy mennyit adakozz. További infó a vonatkozó igék részletes elemzésével az alábbi linken érhető el:

[link]

2020. jún. 15. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!