Kell e fizetnünk a tizedet?
A Szentírás szerint Jézus senkitől sem kért tizedet és ő sem fizette azt.
Egyes evangelisták ki is követelik maguknak, ezt mondva: Ne legyetek irigyek! Mi az, hogy cigarettára van pénzetek,az én szolgálatomra meg nincsen ?
Jézus nem szedett tizedet, kénytelen is volt lopni!
De amúgy a földesúrnak is jár a tized, mega huszad, no meg az első éjszaka!
Az újszövetségben Isten Lelke már képes minden hívőt egyedileg vezetni, hogy hova adakozzanak, mennyit, mikor és kinek. Az újszövetségben mi már fiak vagyunk, akiknek mindenük közös az atyjukével.
A tizedszedést nem lehet megindokolni sem az ószövetséggel, sem Ábrahám és Lót történetével, sem egyéb, újszövetségi igékkel.
Aki a biblia félremagyarázásával, hamis lelkiismeretfurdalás keltésével tizedet szed, azt legszívesebben én magam pofoznám fel. Nem tilos ellenben tizedet fizetni. Isten műve pénzügyileg a hívők adakozásából áll fenn. Szabad-e 10%-ot adakozni? Igen szabad, még ennél többet is, de ennél kevesebbet is. Szerintem pontosan annyit kell adnunk, amennyivel a lelkiismeretünk tiszta. Az összegre azonban, a pontos %-ra nincsen szabály az újszövetségben. A tízes számnak nincsen "mágikus" hatása. Más és más terhet jelent 10%-ot fizetni egy gazdagnak, és egy szegénynek, egy hitben erősnek, és egy hitben még gyengének. Isten ezt egyedileg mérlegeli, és személyesen vezet, hogy mennyit adakozz. További infó a vonatkozó igék részletes elemzésével az alábbi linken érhető el:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!