Mit tennétek, ha a katolikus egyház bevezetné a tizedet?
Figyelt kérdés
2014. máj. 25. 15:51
1/10 Shai-Hulud válasza:
Áttérnék az iszlám hitre.
Esetleg a sintóra, ezt majd akkor eldöntöm.
:-D
2/10 anonim válasza:
Édesmindegy, csak az állam vethet ki adót.
3/10 anonim válasza:
Van olyan egyház ami szedi.
Engem nem érint, mert bármit is írjanak holmi alaptörvénybe, max. nem tekintem magam állampolgárnak, és nemhogy egy kanyit nem fizetek semmilyen vallásnak, de még tagnak sem ismerem el magam.
4/10 A kérdező kommentje:
Azért ennyire durva dologra nem gondoltam, hogy küldik a csekkeket :D
2014. máj. 25. 16:26
5/10 anonim válasza:
Református vagyok, úgyhogy nem izgatna :)
6/10 anonim válasza:
Röhögnék az összes balekon aki fizetné :D
7/10 anonim válasza:
Erre azért nem kerülhet sor, mert előtte az államnak ki kellene egyeznie az egyházzal, hogy az egyházi és állami feladatok keveredhetnek. Egyfelől ez eltartana egy darabig, másfelől jó sok szervezet (pl. Unió) ebbe beleszólna, harmadszor, reménykedem, hogy a sok birka akit a politikusok megvezethetnek, erre föl mégiscsak gondolkodó lénnyé változna. És legalább a politikusokat úgy elküldené, hogy a dolog egyszer s mindenkorra lekerüljön a napirendről.
8/10 anonim válasza:
Elvileg nincs eltörölve, csak már nem így hívják és nem úgy szedik, mint régen. Én most is fizetem, bár nem kötelező, de a jövedelmem 10-ét adom az Egyháznak évente.
Egyébként van olyan ország, pl.: Németország ilyen, hogy közvetlenül a fizetésből levonják (nem tudom, hogy pont tizedet-e), és minden felekezet. Ott azt csinálják sokan, hogy külön nyilatkoznak, hogy nem tagjai semmilyen vallásnak és akkor nem vonják le.
9/10 anonim válasza:
Szerintem kitörne a közbotrány.
10/10 anonim válasza:
Vezesse, de akkor a bibliai feltételek mellett. Mármint, hogy ez az EGYETLEN adó amit fizetni kell, ebből megvan az állam teljes fenntartása. 10% adó nem is lenne rossz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!