Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tennétek, ha a katolikus...

Mit tennétek, ha a katolikus egyház bevezetné a tizedet?

Figyelt kérdés

2014. máj. 25. 15:51
 1/10 Shai-Hulud ***** válasza:

Áttérnék az iszlám hitre.

Esetleg a sintóra, ezt majd akkor eldöntöm.

:-D

2014. máj. 25. 16:04
 2/10 anonim ***** válasza:
Édesmindegy, csak az állam vethet ki adót.
2014. máj. 25. 16:04
 3/10 anonim ***** válasza:

Van olyan egyház ami szedi.

Engem nem érint, mert bármit is írjanak holmi alaptörvénybe, max. nem tekintem magam állampolgárnak, és nemhogy egy kanyit nem fizetek semmilyen vallásnak, de még tagnak sem ismerem el magam.

2014. máj. 25. 16:07
 4/10 A kérdező kommentje:
Azért ennyire durva dologra nem gondoltam, hogy küldik a csekkeket :D
2014. máj. 25. 16:26
 5/10 anonim ***** válasza:
Református vagyok, úgyhogy nem izgatna :)
2014. máj. 25. 17:25
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Röhögnék az összes balekon aki fizetné :D
2014. máj. 25. 18:05
 7/10 anonim ***** válasza:
Erre azért nem kerülhet sor, mert előtte az államnak ki kellene egyeznie az egyházzal, hogy az egyházi és állami feladatok keveredhetnek. Egyfelől ez eltartana egy darabig, másfelől jó sok szervezet (pl. Unió) ebbe beleszólna, harmadszor, reménykedem, hogy a sok birka akit a politikusok megvezethetnek, erre föl mégiscsak gondolkodó lénnyé változna. És legalább a politikusokat úgy elküldené, hogy a dolog egyszer s mindenkorra lekerüljön a napirendről.
2014. máj. 25. 18:52
 8/10 anonim ***** válasza:

Elvileg nincs eltörölve, csak már nem így hívják és nem úgy szedik, mint régen. Én most is fizetem, bár nem kötelező, de a jövedelmem 10-ét adom az Egyháznak évente.

Egyébként van olyan ország, pl.: Németország ilyen, hogy közvetlenül a fizetésből levonják (nem tudom, hogy pont tizedet-e), és minden felekezet. Ott azt csinálják sokan, hogy külön nyilatkoznak, hogy nem tagjai semmilyen vallásnak és akkor nem vonják le.

2014. máj. 25. 18:53
 9/10 anonim ***** válasza:
Szerintem kitörne a közbotrány.
2014. máj. 25. 21:43
 10/10 anonim ***** válasza:
Vezesse, de akkor a bibliai feltételek mellett. Mármint, hogy ez az EGYETLEN adó amit fizetni kell, ebből megvan az állam teljes fenntartása. 10% adó nem is lenne rossz. :)
2014. máj. 25. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!