Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok a Mormon egyházr...

Mit gondoltok a Mormon egyházról? Igaz vajon amit hirdetnek, vagy tévúton járnak?

Figyelt kérdés

2014. júl. 12. 15:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
52%
Ja igen, és természetesen a mormonoknál nincs poligámia és a nők egyenrangúak a férfiakkal. Ezek csupán azon közkeletű tévedések közé tartoznak, amelyek nagyon nehezen akarnak kimenni a divatból, köztudatból.
2014. júl. 12. 18:15
 12/19 anonim ***** válasza:
37%

Nem, nem tévedés hogy a mormonok poligámok.

Még saját mafuk is bevallják hogy csak komoly bírósági ítéletek miatt utólag változtattak a dogmájukon.

Nem köll hazudni.

2014. júl. 12. 20:18
 13/19 anonim ***** válasza:
18%

HLevente!

Nem lett semmilyen egyház visszaállítva, mint ahogyan a hamis prófétátok állítja. Jézus azt mondta, hogy Ő megalapítja az Ő egyházát, és a pokol kapui se vesznek rajta diadalmat. Ti ennek az ellenkezőjét tanítjátok. Bár sok elhajlás történt, de mindig is voltak igaz keresztények.

2014. júl. 12. 20:54
 14/19 Szeressük egymást ***** válasza:
60%
A mormonok sajnos mennek a lecsóba mivel tévúton járnak. Ez tuti.
2014. júl. 12. 23:43
 15/19 anonim ***** válasza:
52%

Tényleg szép dolog, mikor hozzá nem értő, hozzá nem olvasó emberek próbálnak véleményt alkotni olyan dolgokról, amikről fogalmuk sincsen, és nem is járnak utána, megelégszenek azzal a forrással, ami az ő "igazságukat" megerősíti, majd utána azt hangosan kiabálva elhiszik, hogy nekik van igazuk.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházában nincs poligámia. Egy férfi, egy feleség.

Volt régen, hogy poligámiában éltek? Igen.

A Bibliában volt, hogy poligámiában éltek? Igen.

Egyik pillanatban a Bibliával megcáfolja valaki az Egyházat, a másik pillanatban pedig más egy olyan dolog miatt kritizálja, ami benne van a Bibliában.

A Jelenések könyvének a vége, miszerint senki ne adjon hozzá ehhez azt hittem már lerágott csont. Érdemes utána járni, hogy milyen sorrendben vannak az adott könyvek az Újszövetségben, vajon mennyire tükrözi azok keletkezésének időrendjét. Esetleg azon is lehetne gondolkodni, hogy a katolikus zsinatokon mely írásokat vették ki, vagy változtatták át a Bibliában.

Ha nem veszett el az egyház, akkor vajon ki örökölte Jézus Krisztus által adott felhatalmazásokat az apostolok halála után?

Felmerült egy idézet a Bibliából:

"De én is mondom néked, hogy te Péter vagy, és ezen a kősziklán építem fel az én anyaszentegyházamat, és a pokol kapui sem vesznek rajta diadalmat."

Ebben sokan arra gondolhatnak, hogy Péter a kőszikla, pedig több más szentírásrészletből tudhatjuk, hogy a kőszikla maga Jézus Krisztus.

1Kor 10:4, Ef 2,20 , Zsolt 18:3

Amikor megismerkedtem az egyházzal, talán én voltam az egyik legszkeptikusabb érdeklődő. Aztán rájöttem egy fontos dologra. Mindenre ott van a megoldás, csak hittel kell keresni, és megtalálhatjuk.

2014. júl. 13. 17:26
 16/19 anonim ***** válasza:
53%

Ha ennyire biztos vagy a hitedben, nem bánod, ha ajánlanék neked egy könyvet?

"Mormonism — Shadow or Reality?"

Ha megadsz egy email címet, elküldöm neked pdf-ben.

2014. júl. 13. 18:05
 17/19 anonim ***** válasza:
39%

Hogy mi az igazság Isten dolgaiban, melyik egyház hirdet igaz dolgokat, vagy egyáltalán bármelyik vallásnak van-e bármilyen igazságtartalma, létezik-e egyáltalán bármiféle Isten, mi emberek nem válaszolhatjuk meg, mert nem tudjuk.

A kérdező azt kérdezte, hogy mit gondolunk.

Szerintem a mormonok még úgy viszonylag a leginkább normális társaság. Felvilágosultak, család-centrikusak, liberálisok, kedvesek.

A South Park mormonos epizódja alapján kifejezetten szimpatikusak is nekem. Talán az én ízlésemhez képest túl komolyan veszek bizonyos dolgokat, de legalább másoknak nem mondják meg, hogy mit csináljanak. Értelmes emberek és a tanításaik csak jóra vezetnek.

Az már egy más kérdés, hogy akar-e valaki úgy élni mint ők. Nekem ez a szeressünk mindenkit, osszuk meg a vagyonunkat, időnket, jaj de jó a gyülekezet őskeresztény szemlélet kicsit naiv és túl nyálas, de rosszat nem tudok róluk mondani. Ha nekik jó, akkor csinálják, tévútról biztosan nincs szó.

2014. júl. 13. 20:31
 18/19 anonim ***** válasza:
pff South Park epizódban láttál mormonokat, ezért szimpik :DDDDDDDDDD aztarohadt...figyi, ne nézz meg róluk semmilyen más forrást. Ne tájékozódj. Hiszen ott megmondták neked, hogy a mormonok jóarcok :DDDD Bazzz ennyi hülyét :DDD
2017. aug. 23. 01:44
 19/19 anonim ***** válasza:

Sok hasznos dolgot olvastam,különösen a 6. Hsz.-ban.

Ezek mellé néhány fontos információ:

A mormon egyház,egy igen modern szervezet.

Jól megszervezett propagandájuk van,melyet tudományos megfigyelésekre építettek.

Kiváló szociális rendszerük,melynek finanszírozását jól megszervezett felekezeti vállalkozások segítik.A vállalkozások pedig egymást gerjesztik.

Az oktatási rendszerük is jól működik.

A helyi közösségek élete is jól szervezett.Aki közéjük megy,egy nagy családban találja magát.

A sikerük kulcsa,a szervezettségük.

Sajnos,sok tévtant tanítanak.

A legveszélyesebb,a direkt inspirációs elképzelésük,mely szerint a Mormon Könyvét prófétájuk aranylemezeken kapta angyali nyelven,melynek ismeretét,csak az angolra fordítás idejére kapta meg,s azután elfelejtette.Emiatt nincs kételyre,kritikára lehetősége senkinek.

Bár hisznek a Biblia ihletettségében,nincs elképzelésük,hogy miért kellett Istennek a 4 evangélista részére 4 különböző szöveget diktálni.

A mormon fiatalokat a szervezet tartja bent.

Segítik egyetemi tanulmányaikat(aki házalást vállal 2 évre,ingyen tanulhat).Vállalkozások kezdésére társakat,tőkét kaphatnak a mormonoktól.

Hihetetlen mértékben segítik egymást.

Gyakorlatilag hitetlenek is jól el vannak köztük.(Nincsenek extrém elvárásaik a tagsággal szemben.)

2017. aug. 23. 03:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!