Mit gondoltok a buddhistákról?
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem, mert érdekel, hogy mások mit gondolnak a buddhistákról :)
1. Ti mit gondoltok magáról a buddhizmusról? Mennyire ismeritek?
2. Mit gondoltok a buddhistákról? Milyen tapasztalataitok vannak velük kapcsolatban?
Elsősorban ateisták válaszát várom, de írhat bárki :)
A Buddhizmus keleti vallás, vannak dolgok amiket furcsán szemlél. Az emberek viselkedését viszont jobban fedi, mint a keresztény vallásoknál a gonosz általad cselekszik magyarázatok.
Tisztelik az életet és elfogadják más vallását is. Nagyjából ennyit tudok róluk. Amúgy nem gyávák, a Shaolin Kungfu is az ő találmányuk. Nem találkoztam egy ilyen emberrel sem, nincs személyes tapasztalatom.
Van annak is ezernyi ága, DE
találtam egy idézetet a Dalai Lámától, miszerint ha bizonyítékot szolgáltatnak neki hogy téves a hite, felszámolja az egészet.
Szerintem szaván kellene fognunk!
Tök jók!!!
Hisznek a Nagákban és a lila elefántban is!!!:)
"a buddhizmus oltárán még nem mészároltak le milliókat"
De igen, csak ezt nálunk nem tanítják történelem órán :D
Hogy a kérdésre is válaszoljak:
1. A Buddhista Főiskolára jártam, tehát valamivel többet tudok róla, mint az átlag. Leginkább az tetszik benne, hogy nem hitre alapul, hanem tapasztalásra, megismerésre.
2. A főiskolán lehetőségem volt megismerni sok buddhistát, ezek között jó néhány szimpatikus ember volt, olyanok, akiktől volt mit tanulni, mert a bölcsességük messze meghaladja az enyémet.
Persze volt példa az ellenkezőjére is, a buddhisták sem mind szentek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!