Hogyan bizonyosodhatom meg arról, hogy Isten létezik?
Nem tudsz.
A hit lényege, hogy bizonyíték nélkül "csak úgy" elfogadd, ami a vallásod előír.
Gondolj csak arra, mi történt "hitetlen" Tamás apostollal.
Azt mondta neki Jézus: "OK tamás, láttál, megérintettél, meggyőződtél róla, hogy feltámadtam, tök jó neked. De annak milyen jó, aki soha nem látott, csak ezt olvassa most, és simán elhiszi".
Ez nekem sem fér bele (a másik 100 butasággal együtt). Én is ateista lettem. Olvasd el Dawkins-tól az "Isteni téveszme" című könyvet, és örülj, hogy nem hiszel.
Szervusz
A Biblia szerint meg lehet győződni(könnyen) Isten lézezéséről. Isten SOHA nem várt el az embertől vak hitet. Mindig arra tanít az Írás, hogy alaposan győződjünk meg arról, amiben hinni akarunk.
Mert mi is a hit?
"A hit a remélt dolgok BIZTOSÍTÉKOn alapuló várása, a nem látható VALÓSÁGOK NYILVÁNVALÓ BIZONYITÁSA. Mert ezáltal nyertek tanúságot a régi idők emberei." Zsidók 11:1,2
Dávid király ezt a tanácsot adta a fiának Salamonnak: "Te pedig, Salamon fiam, ismerd meg atyád Istenét, és szolgáld őt teljes szívvel és örömteli lélekkel; mert Jehova minden szívet megvizsgál, és érti a gondolatok minden hajlamát. Ha keresed őt, engedi, hogy megtaláld, de ha elhagyod őt, elvet téged mindörökre"1Krónikák 28:9 - ez a tanács ma is áll.
Dávid szavaiból viálogas kitűnik mennyire valóságos volt számára a Teremtője, mennyire ismerte és hitt benne.
Istent létezését tagadni annyi, mint tagadni anyád, vagy apád létezését. Ha soha nem láttad volna őket, akkor is tudnád, hogy valós, létező személyek!
"A Biblia szerint meg lehet győződni(könnyen) Isten lézezéséről."
Éspedig?
"Istent létezését tagadni annyi, mint tagadni anyád, vagy apád létezését."
Ez hazugság.
Ha eljön az idő, örömmel lépek majd be a Pokol kapuján s átadom magam a Sátánnak.
Testem és vérem örökké szolgálja majd a Pokol seregét.
Nézd ÉN nem vagyok az a fajta aki kábítószereken, drogokon él. Alkoholt szoktam fogyasztani ritkán, dohányozni egyáltalán nem dohányzom, drogozni meg akkor sem drogoznék ha kényszerítenének rá!
Úgy élek mint egy egészséges férfi, vannak szexuális vágyaim, amiket "kihasználok".
Fogyasztok alkoholt úgy mint egy egészséges férfi - mértékkel -. A gondjaimat megpróbálom megoldani, de nem hinném, hogy a Sátán okozná őket... inkább úgy látom, hogy Isten és hívei tehetnek a gondokról. Továbbá úgy gondolom, hogy az egészségügyi problémák nem Istentől vagy Sátántól eredendőek inkább önmagunktól! Ha úgy döntünk, hogy betegek leszünk azok leszünk, ha úgy döntünk, hogy egészségesek leszünk életünk végéig azok leszünk. Én saját magamnak vagyok az Istene. Az én életem felett nem uralkodhat sem Isten sem Sátán. De ha oldalt kell(ene) választanom nem Isten oldalára állnék hanem a Sátánéra. Sőt a Sátán jóval szimpatikusabb mint Isten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!