Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan bizonyosodhatom meg...

Hogyan bizonyosodhatom meg arról, hogy Isten létezik?

Figyelt kérdés
Egy éve vagyok mélyen hívő ember, de az elmúlt hetekben meggyengült a hitem. Azt hittem, ha kérek, megadatik... És sosem adatik meg. Olyan érzésem van, hogy Isten mindig csak egy kis reményfoszlányt mutat fel nekem, én elhiszem, ami a naivitásomról tanúskodik. Aztán mindig semmi... Én akarok hinni, de nem tudok. Elveszítettem a hitem. Van módja visszanyerni?

2014. júl. 10. 19:09
1 2 3 4
 11/36 cli_hlt ***** válasza:
20%

Nem tudsz.

A hit lényege, hogy bizonyíték nélkül "csak úgy" elfogadd, ami a vallásod előír.

Gondolj csak arra, mi történt "hitetlen" Tamás apostollal.

Azt mondta neki Jézus: "OK tamás, láttál, megérintettél, meggyőződtél róla, hogy feltámadtam, tök jó neked. De annak milyen jó, aki soha nem látott, csak ezt olvassa most, és simán elhiszi".

Ez nekem sem fér bele (a másik 100 butasággal együtt). Én is ateista lettem. Olvasd el Dawkins-tól az "Isteni téveszme" című könyvet, és örülj, hogy nem hiszel.

2014. júl. 11. 09:32
 12/36 anonim ***** válasza:
2014. júl. 11. 10:43
 13/36 KZitus ***** válasza:
16%

Szervusz

A Biblia szerint meg lehet győződni(könnyen) Isten lézezéséről. Isten SOHA nem várt el az embertől vak hitet. Mindig arra tanít az Írás, hogy alaposan győződjünk meg arról, amiben hinni akarunk.

Mert mi is a hit?

"A hit a remélt dolgok BIZTOSÍTÉKOn alapuló várása, a nem látható VALÓSÁGOK NYILVÁNVALÓ BIZONYITÁSA. Mert ezáltal nyertek tanúságot a régi idők emberei." Zsidók 11:1,2

Dávid király ezt a tanácsot adta a fiának Salamonnak: "Te pedig, Salamon fiam, ismerd meg atyád Istenét, és szolgáld őt teljes szívvel és örömteli lélekkel; mert Jehova minden szívet megvizsgál, és érti a gondolatok minden hajlamát. Ha keresed őt, engedi, hogy megtaláld, de ha elhagyod őt, elvet téged mindörökre"1Krónikák 28:9 - ez a tanács ma is áll.

Dávid szavaiból viálogas kitűnik mennyire valóságos volt számára a Teremtője, mennyire ismerte és hitt benne.

Istent létezését tagadni annyi, mint tagadni anyád, vagy apád létezését. Ha soha nem láttad volna őket, akkor is tudnád, hogy valós, létező személyek!

2014. júl. 11. 10:48
 14/36 anonim ***** válasza:

"A Biblia szerint meg lehet győződni(könnyen) Isten lézezéséről."

Éspedig?

"Istent létezését tagadni annyi, mint tagadni anyád, vagy apád létezését."

Ez hazugság.

2014. júl. 11. 10:59
 15/36 anonim ***** válasza:
61%
Sziasztok először is szerintem Isten nem akar minket szegénységbe taszítani ,hogy majd nagyobb lesz a dicsőség mert Jézus elvitt mindent a keresztne és ha mi abban a tudatban élünk ,hogy az Úr szegénységbe tipor és ez a hit próbája és neked kell kimássznod egyedül akkor ez teljesítmény centrikus gondolkodás ezzel azt eredményezed ,hogy rajtad múlik az Istennel való jó kapcsolatod nem Isten kegyelmén. Először is ki kér kap ez így van, de lehet az Úr azért nem adott emrt milyen hívő az aki csak akkor van az Úrral ha ő ad neki valamit . Ez nem jó nem tudom meliyk példa volt ez. De ott pont ilyen esetről volt szó. Mondta az ördög az Úrnak ez az ember szeret téged mert házat,pénzt családot ,egésséget adtál neki így jó ,hogy szert . Erre az Úr:Megengedem vedd el a csaladját ,vedd el a vagyonát vedd el az egésségét és lásd meg még mindig hinni fog bennem. Erre az ördög: Jó megteszem el is vette . És az ember akitől el vette ugyanúgy hitt az Úrban ,ugyanúgy dicsőítette ezután az Úr még nagyobb családot és vagyont adott neki. Tehát itt a hiten alapszik minden. Ha hiszel kapsz el kell fogadnod ,hogy Jézus elvitt mindent a kereszten és neked már csak Jézus ajándét vagyis amit Jézus megérdemelt azt fogod megkapni. Mert ha azalapján kapnál dolgokat amialapján cselekszel akkor még életet se kéne kapj mivel valljuk be mindenki bűnhődik minden nap. Imádkozz adj hálát az úrnak minden napért amit túl élsz minden percedért. Mert az élet is ajándék csak sokan nem veszik észre! ÁMEN!
2014. júl. 11. 13:25
 16/36 A kérdező kommentje:
Az a probléma, hogy a szívem az Úr felé visz, de képtelen vagyok felfogni a létezését, és abban a pillanatban, hogy racionálisan kezdek el gondolkodni, nem tudom elképzelni, hogy legyen. De szeretném Őt (újra) megtalálni. Egyszer már sikerült! :)
2014. júl. 11. 14:47
 17/36 anonim ***** válasza:
Valld meg naponat ISten igéjét és úgy lassan a szívedbe költözik és imádkozz a hitért !
2014. júl. 11. 15:13
 18/36 anonim ***** válasza:
A sátán csinálja ezt a rossz dolgot a földön. Nem engedi az emberiség Isten szeretetét befogadni. Isten nem tud azonosulni a hitetlenekkel. Az ISten igenis jó mert ha hiszel benne segít. A sátán pedig rossz mivel ő hozza a gondokat a drogot a szexet az életedbe ha neked ez a 3 dolog a lényeg akkor az ő útján jársz. És ha meghalsz? Utána vagy le vvagy fel és az örökké fog tartani.
2014. júl. 11. 16:04
 19/36 anonim ***** válasza:
0%

Ha eljön az idő, örömmel lépek majd be a Pokol kapuján s átadom magam a Sátánnak.

Testem és vérem örökké szolgálja majd a Pokol seregét.

2014. júl. 11. 16:05
 20/36 anonim ***** válasza:
22%

Nézd ÉN nem vagyok az a fajta aki kábítószereken, drogokon él. Alkoholt szoktam fogyasztani ritkán, dohányozni egyáltalán nem dohányzom, drogozni meg akkor sem drogoznék ha kényszerítenének rá!

Úgy élek mint egy egészséges férfi, vannak szexuális vágyaim, amiket "kihasználok".

Fogyasztok alkoholt úgy mint egy egészséges férfi - mértékkel -. A gondjaimat megpróbálom megoldani, de nem hinném, hogy a Sátán okozná őket... inkább úgy látom, hogy Isten és hívei tehetnek a gondokról. Továbbá úgy gondolom, hogy az egészségügyi problémák nem Istentől vagy Sátántól eredendőek inkább önmagunktól! Ha úgy döntünk, hogy betegek leszünk azok leszünk, ha úgy döntünk, hogy egészségesek leszünk életünk végéig azok leszünk. Én saját magamnak vagyok az Istene. Az én életem felett nem uralkodhat sem Isten sem Sátán. De ha oldalt kell(ene) választanom nem Isten oldalára állnék hanem a Sátánéra. Sőt a Sátán jóval szimpatikusabb mint Isten.

2014. júl. 11. 16:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!