Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásosak milyennek képzelite...

Vallásosak milyennek képzelitek el az életeteket Isten nélkül?

Figyelt kérdés
Miben lenne más az életetek, ha nem hinnétek Istenben? Milyen érzés lenne?

2014. júl. 8. 16:58
1 2 3
 11/21 r.sentinel ***** válasza:
0%

Kedves KZitus !!!

"De mi történik vele, amikor megtudja, hogy nem kellett a szüleinek? Vajon a jómód kárpótolni tudja a azülői szeretet hiányát? Hasonló helyzetben vagyunk, ha Isten nélkül élünk. Lehet, hogy úgy tűnik, hogy..., de előbb, vagy utóbb rá kell jönnünk, nem tudunk tartósan boldogan élni Isten nélkül. Ez teljesen biztos, mert egyszerűen úgy teremtett meg minket, hogy szükségünk van rá."

Kivancsi lennek az arckifejezesedre amikor rajossz hogy azt amit hittel a ilagodrol a vallasod szerint az egy teves eszme es az alapjai telyesen masok mint azt te hitted. Pl. a Bibliai "Isten" az megsem mindenhato Isten hanem egy kezzel foghato Teremto (jelzem nem Isten). A megigert viszzajovetel altal a Bibliai "Isten" megsem ereszkedik le a laban, de nagy zajjal, porfelhovel, fenyekkel ereszkedik le egy kezzel erzekelheto jarmuvel. A magadban es vallas altal kiszinezett "Isten" megsem vallig ero barna gondor haju FERFI, hanem talan egy hermafrodita. Tovabba raeszmelsz hogy a vilagban nem mi vagyunk az eggyetlen intelligens teremtmeny es bolygok millioin laknak kulombozo humanoid es nem humanoid tipusu szamodra idegen lenyek.Tovabba ra kell jonnod hogy az "Isteni" ihlet altal irodott versszakokbol kialakitott konyvnek nevezett Biblia, megsem Isten altal ihlet altal irodva all a kezedben, hanem annak csak 30%-a es nem szent konyvkent kellene ra tekinteni hanem az ember multbeli tortenetet leiro konyvre. Tovabba csodalkozva tudomasodra adjak hogy a multbeli fontos irasok a vilagunkrol epp a Vatikan oly feltve orzott konyvtaraban talalhatoak es te mint igazi "Isten" hivo az eleted soran soha nem fogsz tudni hozzaferni hogy a tudasodat fejleszthesd a vallast illetoen.

Amiben elsz es meg sokan elnek az egy olyan ALOMVILAG, amiben bizol es biznak, mint az arab alomvilagban elo buzgo hivok hogy ha felaldozzak magukat egy cel erdekeben akkor 7 felesgeuk lessz es rengeteg szuz leany all rendelkezesukre es termeszetesen az faorditva is ervenyes.

Az hulyeseg hogy ugy teremtett meg "Isten" hogy szuksegunk van ra ezt neked a vallasi iranyzatok, papok es media es Tv minden ezt hangoztassa hogy ti lekes birka hivok csak legyetek el a ti kodos vilagotokban es bizva bizzatok a Paradicsomi eletben, hat TEVES. Kedves hivok szellemileg fejlodni kell nem ott maradni szellemileg ahol voltak 2.000 evvel ezelott is. Az elet ertelme nem az hogy gazdag legyek es mindenem meglegyen, de az se hogy "Isten" szolgalataba alljak es az eletem minden idejet imadkozassal es Bilia olvasassal teljen, ez egyszeruen abszurdum lenne. Az eleted es leted a Foldon nem lehet es nem allhat abbol hogy megszules egy rakas elmenyt es tapasztalaot gyujts es azzal megszakad a film es massal kezdodik ez ujbol. Hogy miert nem ??? csak azert mert akkor artelmetlennek kellene vennunk hogy a vilagunkban az egysegi tenyezok uralkodnak. Minden energia es semmi sem szunik meg letezni csak atalakul es uj format alkot. Nincs olyan hogy lenyegtelen dolog a foldunkon, meg a porszem se. Tehat kedves hivo, olvass es ne csak a Bibliat !! mert az csak egy porszem a szellemi fejlodeshez es megcsak nem is a valosag egesszevel szembesulsz.

2014. júl. 9. 12:35
 12/21 A kérdező kommentje:

Kedves r.sentinel!

Mi lenne ha a kérdésemre válaszolnál és nem másokat oltogatnál? Oké hogy te ezt gondolod, de senki sem kérdezte. A borzalmas helyesírásodról nem is beszélve.

Amúgy nem értem miről beszélsz, te meg azt veszed biztosra hogy vannak földönkívüliek és majd el fognak jönni. Ő meg azt veszi biztosra hogy van Isten. Na és?

Kérek mindenkit hogy ha a kérdésre nem tud válaszolni, nem hisz istenben, vagy csak oltogatni akar, az NE írjon!

2014. júl. 9. 16:41
 13/21 anonim válasza:
23%
Az atheisták rohadtul feltudnak húzni..
2014. nov. 17. 15:07
 14/21 A kérdező kommentje:

*ateisták

nincs benne h

2014. nov. 17. 16:59
 15/21 KZitus ***** válasza:

Bocsánat kedves kérdező

a 11-esnek tudnia kell, (még ha nem is hiszi), mit mond neki a Teremtője:

Róma 9:20

Ó, ember, hát ki vagy te tulajdonképpen, hogy visszabeszélsz az Istennek?Mondja-e a megformált dolog a megformálójának: „Miért készítettél engem így?”

2014. nov. 17. 18:59
 16/21 anonim ***** válasza:
Ebben az életben semmi, de a következő életben, mert halhatatlanok vagyunk, csakis Istennel lehet élni.
2014. dec. 28. 21:48
 17/21 anonim ***** válasza:
Nem tudom, én még mindig kevésnek érzem magam ahhoz, hogy fel tudjam mérni ésszel. Talán 40 év múlva jobb választ tudok adni.
2014. dec. 28. 22:26
 18/21 openyoureye ***** válasza:

2-nek:

"mire jó olyanban hinni ami nem létezik,én hülyeségnek tartom szerintem ez egy fajta menekülés a problémák elől,mert segíteni nem segít elvenni viszont elvesz.."

- Tökéletesen egyetértek veled. A világon semmi értelme a nem létezőben hinni. Már csak azt mond meg mikor bizonyosodtál meg arról, hogy nem létezik és hogyan?

Kérdezőnek:

- Pont ugyan ilyennek mint most. Ha minden jel pontosan arra mutatna, hogy a világegyetem tökéletesen magától is kialakulhatott volna akkor alapból nem tételezném fel Isten létét sem.

2015. márc. 20. 00:47
 19/21 pelgrim ***** válasza:
Nem tudom elképzelni Isten nélkül, egyszerűen azét, mert nélküle nem léteznék. Nemlétemet eddig még nem sikerült elképzelnem.
2015. márc. 20. 13:49
 20/21 anonim ***** válasza:
#13 az ateistakat is rohadtul feltudjak huzni a hivok:DD
2016. okt. 3. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!