Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehet valaki mélyen vallásos...

Lehet valaki mélyen vallásos és Isten hívő, miközben folyton veszekedést és bajt hoz a másiki fejére?

Figyelt kérdés
Azt állítja magáról, hogy Ő mindig jó és igazságos és csak Isten útjait követi, közben, sokszor talán nincs is tudatában, hogy bajt idéz elő. Néha a puszta jelenlétével is. De előfordul nála szándékos rosszindulatú kavarás is mások ellen. Nem tudom eldönteni, hogy Őt próbálja uralni a Sátán, vagy engem. Valamelyikünket biztosan, mert azért nem tudjuk egymást elviselni. Néha dühkitörésem van, ha itt van, Ő mindig kimérten és nyugodtan viselkedik ilyenkor. Mi lehet a baj?
2014. júl. 8. 12:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
46%

Hitler végig mélyen vallásos volt, és pont emiatt tett rosszat.

Végülis Isten a Bibliában előírja a nemkeresztények kiírtását, a melegek kiírtását, az engedetlen gyermekek kiírtását, a szombaton dolgozók kiírtását...

Vegy emlékszel a történetre amiben az volt a vitt ajándék hogy hasbaszúrta a királyt?

Vagy mikor (Isten parancsára) megöltek minden férfit, nőt, gyereket, lovat, szamarat, marhát, tevét, miegymást?

A vallás nem jó. A vallás nem igazságos.

2014. júl. 8. 12:58
 2/13 anonim ***** válasza:
63%

Szia!

Meggyőződésem szerint minden nézőpont kérdése. Azért az elgondolkodtató, hogy amikor "dühkitörésed van, ha itt van, Ő mindig kimérten és nyugodtan viselkedik"...

A "szándékos rosszindulatú kavarás mások ellen" nagyon súlyos vád. Egy keresztény biztosan nem lehet szándékosan rosszindulatú.

Én úgy gondolom, hogy más és más személyiségtípusok vagytok. Te minden bizonnyal kolerikus természetű vagy, ő pedig minden bizonnyal melankolikus. Érdemes lenne mindkettőtöknek kitölteni egy-egy személyiségtesztet. Itt találtok egy egyszerűt: [link]

Ha ezt megtettétek olvassátok el a négy személyiségtípusról szóló írást: [link]

Illetve ajánlom figyelmetekbe még: [link]

Remélem ezekkel meg tudjátok válaszolni a kérdéseket, és le tudjátok zárni megnyugtatóan a konfliktust.

Üdv. Péter

2014. júl. 8. 13:16
 3/13 anonim ***** válasza:
31%

Egy keresztény MINDIG szándékosan rosszindulatú, hiszen még saját családját is gyűlölni köteles Jézus tanítása szerint.

Mindig távoltartja magát azoktól akik nem hajlandóak felvenni a keresztény hitet - ismét Jézus tanítása szerint.

És hát a keresztények nem békét jöttek hozni, hanem háborút - Jézus saját szavai.

2014. júl. 8. 13:23
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, egyelőre nem reagálok, elgondolkodom továbbra is.
2014. júl. 8. 13:26
 5/13 anonim ***** válasza:
2014. júl. 8. 13:45
 6/13 anonim ***** válasza:
50%

"Azt állítja magáról, hogy Ő mindig jó és igazságos és csak Isten útjait követi, közben, sokszor talán nincs is tudatában, hogy bajt idéz elő."

Én úgy tudtam hogy a keresztény nem attól keresztény hogy jobb mint a többi hanem hogy elismeri magáról hogy bűnös, tud bocsánatot kérni és igyekszik jót tenni (de nem tartja magát jónak). Hiszen Jézus is amikor valaki jónak mondta akkor azt mondta rá hogy egyedül Isten jó.

> "Néha dühkitörésem van, ha itt van"

Szerintem próbáld meg a csendes belső imát imádkozni, ilyen módon tudsz javítani a türelmeden.

2014. júl. 8. 15:51
 7/13 KZitus ***** válasza:

Szervusz

A kérdésedre a válasz - nem.

De ha elolvasom a kérdésed alatt a magyarázatot akkor, inkább személyiségbeli különbözőségről lehet szó, és az abból fakadó félreértésekről.

2014. júl. 8. 17:47
 8/13 A kérdező kommentje:
Nagyon jól látjátok, hogy személyiségbeli különbségek vannak, de az ilyesmi nekem alapból nem szokott problémát okozni más embereknél. Ezért gondolom úgy, hogy itt más probléma is van. Direkt nem meséltem el részleteket, bár ha elmondanám talán jobban értenétek a helyzetet, de tisztelem annyira a párom családját, hogy nem akarom kiadni, ezért igyekeztem inkább általánosságban feltenni a kérdést. Tudom, hogy áskálódik ellenem én meg néha tehetetlen dühömben nem túl bölcsen reagálok a helyzetre, ezért sokszor én jövök ki belőle rosszul, amivel csak tovább gerjesztem a problémát. Hogy jön ez a valláshoz? Úgy, hogy Ő mindig dicséri önmagát, nekünk meg azt mondja minden hibánkra, emberi gyarlóságainkra, hogy ez azért van, mert mi nem tértünk meg. Neki is vannak gyarlóságai, csak már nem veszi észre.
2014. júl. 9. 09:41
 9/13 anonim ***** válasza:
Ez az önigazult ember...Nézz magadba és nézz az emberre. Istennek egy a fontos a hit és a sok kicsit buta kommentelő miért hiszi ,hogy isten gonosz? Isten jó feláldozta értünk Jézus Krisztust.Akik azt mondják ,hogy Isten rossz azok azért mondják mert nem tudják ,hogy az amikor ISTEN HARAGUDOTT AZ EMBERRE az az ÓSzövetségben volt... Ma már Újszövetségben élünk Jézus elvitt minden bűnünket adósságunkat a kereszten.. A kérdés ,hogy kifogadja el?? Én elfgoadom Isten szeretetét ő nyújta a kezét neked is kérdés megfogod -e? Vagy élsz továbbra is Hit nélküli életben.
2014. júl. 9. 17:12
 10/13 anonim ***** válasza:
Emberek vagyunk és mind hibázunk! A kérdés kinek milyen, mekkora dühe van és mit okoz azzal.
2014. júl. 9. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!