Lehet valaki mélyen vallásos és Isten hívő, miközben folyton veszekedést és bajt hoz a másiki fejére?
Hitler végig mélyen vallásos volt, és pont emiatt tett rosszat.
Végülis Isten a Bibliában előírja a nemkeresztények kiírtását, a melegek kiírtását, az engedetlen gyermekek kiírtását, a szombaton dolgozók kiírtását...
Vegy emlékszel a történetre amiben az volt a vitt ajándék hogy hasbaszúrta a királyt?
Vagy mikor (Isten parancsára) megöltek minden férfit, nőt, gyereket, lovat, szamarat, marhát, tevét, miegymást?
A vallás nem jó. A vallás nem igazságos.
Szia!
Meggyőződésem szerint minden nézőpont kérdése. Azért az elgondolkodtató, hogy amikor "dühkitörésed van, ha itt van, Ő mindig kimérten és nyugodtan viselkedik"...
A "szándékos rosszindulatú kavarás mások ellen" nagyon súlyos vád. Egy keresztény biztosan nem lehet szándékosan rosszindulatú.
Én úgy gondolom, hogy más és más személyiségtípusok vagytok. Te minden bizonnyal kolerikus természetű vagy, ő pedig minden bizonnyal melankolikus. Érdemes lenne mindkettőtöknek kitölteni egy-egy személyiségtesztet. Itt találtok egy egyszerűt: [link]
Ha ezt megtettétek olvassátok el a négy személyiségtípusról szóló írást: [link]
Illetve ajánlom figyelmetekbe még: [link]
Remélem ezekkel meg tudjátok válaszolni a kérdéseket, és le tudjátok zárni megnyugtatóan a konfliktust.
Üdv. Péter
Egy keresztény MINDIG szándékosan rosszindulatú, hiszen még saját családját is gyűlölni köteles Jézus tanítása szerint.
Mindig távoltartja magát azoktól akik nem hajlandóak felvenni a keresztény hitet - ismét Jézus tanítása szerint.
És hát a keresztények nem békét jöttek hozni, hanem háborút - Jézus saját szavai.
"Azt állítja magáról, hogy Ő mindig jó és igazságos és csak Isten útjait követi, közben, sokszor talán nincs is tudatában, hogy bajt idéz elő."
Én úgy tudtam hogy a keresztény nem attól keresztény hogy jobb mint a többi hanem hogy elismeri magáról hogy bűnös, tud bocsánatot kérni és igyekszik jót tenni (de nem tartja magát jónak). Hiszen Jézus is amikor valaki jónak mondta akkor azt mondta rá hogy egyedül Isten jó.
> "Néha dühkitörésem van, ha itt van"
Szerintem próbáld meg a csendes belső imát imádkozni, ilyen módon tudsz javítani a türelmeden.
Szervusz
A kérdésedre a válasz - nem.
De ha elolvasom a kérdésed alatt a magyarázatot akkor, inkább személyiségbeli különbözőségről lehet szó, és az abból fakadó félreértésekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!