Hogyan lehet megérteni a Bibliát?
Rengeteg féle magyarázattal találkozni itt ezen az oldalon.
Sokat vitáznak olyasmiról, aminek biztosan egyféle megyrázata van.
De az 5Mózes 30:11 ezt írja: "Hisz ez a parancsolat, melyet ma parancsolok neked, nem túl nehéz számodra, és nincs is messze."
Kedves Zitus!
Minden magyarázó meg van győződve arról, hogy nála az igazság. Te is meg vagy erről győződve, én is. Isten pedig jót mosolyog mindkettőnkön! :-)
Én úgy gondolom érdemes nyitott szívvel meghallgatni, elolvasni minden kommentet. Jómagam is így teszek, és megértem azokat, akik esetleg másképp látnak dolgokat. "Tülör által homályosan látunk" - írja Pál apostol, a lényeg, hogy mi van a szívünkben. Én azokat a hozzászólásokat szeretem, melyek építő jellegűek, melyek által az ember jobbá válik. Én is igyekszem mindig ilyeneket írni.
Szerintem a legfontosabb az alázat. Én már megtanultam, hogy nem minden kérdésre válaszolok, főképp azokat kerülöm, melyek egyértelműen értelmetlenek és nem előre visznek - csak vitatkozás miatt lettek feltéve. Van az a pont ahol nem érdemes erőltetni...
A Biblia megértése könnyű azoknak, akik megtértek, és nyitott szívvel: a megszentelődésre és a tökéletességre való törekvés vágyával olvassák: "akik éhezik és szomjúhozzák....mert ők megelégíttetnek"
Üdv. Péter
Szia!
Nem a Bibliát kell megérteni, hanem Istent. A Bibliát emberek írták, tele reális bölcsességgel, de hibákkal is. A lét teljességére kell törekedni, amelyet nem lehet egy könyv lapjaiba zárni.
Csia Lajos fordításból idéztem:
János 14,26 A Bátorító azonban, a Szent Szellem, akit az Atya nevemben küldeni fog, mindenre meg fog tanítani titeket, s mindenre emlékeztetni fog, amit mondottam nektek.
János 16,13 Ha azonban eljön ő, az igazság Szelleme, útmutatótok lesz a teljes igazságban. Mert nem magától fog beszélni, csak amit hall, azt mondja el, s a jövendőt tudatja veletek.
János 6,45 "És mindnyájan Istentől tanítottak lesznek."
Na de meddig is marad velünk a Szent Szellem? János 14,16 S majd kérni fogom az Atyát és ő más Bátorítót fog adni nektek, hogy az örökké veletek legyen: 17 Az igazság Szellemét, akit a világ nem képes befogadni, mert nem látja, s nem is ismeri őt, ti ellenben ismeritek őt, mert nálatok marad és bennetek lesz. 18 Nem hagylak titeket árvákul, eljövök hozzátok.
-------------------
Tudom, hogy jehova tanú vagy KZitus, de segíteni jöttem. Ha te úgy gondolod, hogy a Szent Szellem csak egy erő és már nem lehet jelen az életünkben (nyelveken szólás/prófétálás stb.), akkor számodra teljesen felesleges olvasnod a Bibliát és ilyen kérdéseken törnöd a fejed.
De tényleg, ha te ezeket nem tudod elfogadni, akkor a Bibliát nem neked írták!
Továbbá Jézus azt mondta, hogy nem hagy minket árvákul, megígérte, hogy a Szent Szelllem örökké velünk marad, te ezt elhiszed?
Hol van a Bibliában olyan megírva, hogy lesz majd egy szervezet, aki kimondja, hogy melyik évben jön vissza Jézus és, hogy a Szent Szellem meddig lesz velünk?
Ne hallgass rájuk! Ne emberek mondják meg neked, hogy meddig van lehetőséged Istent megismerni! Tanulhatsz és olvashatod órákig a Bibliát, de ha nem a Szent Szellem vezet téged akkor abból nem lesz semmi, sőt ha azt hiszed továbbra is, hogy te már nem részesülhetsz Isten ilyen hatalmas kegyelmében, hogy a Szellemével betöltsön téged, akkor számodra a Biblia csak egy történelem könyv lesz, semmi több! Olvasod, hogy miket éltek át az emberek régebben Isten Szellemével, váóó... és mi lesz velem? - kérdezheted.
Az Úr oda van az emberért kimondhatatlanul és alig várja, hogy téged is megismerhessen és, hogy bemeríthessen téged Szent Szellemben.
Ezt pedig neked küldeném, hallgasd meg, áldásomat kívánom rád:
"Az evangéliumot megérteni annyi, mint nem a tanítást, hanem a normális ember élettechnikáját megérteni.
[...]
Keresztény annyi, mint ember."
/Hamvas Béla/
Köszönöm a válaszokat.
Elolvasva mindet, tényleg igazad van kedves Péter :)
Mi lenne ha elolvasnád mint akármelyik másik szöveget?
Végülis le van fordítva agyarra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!