Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan kell nyáron öltözködnie...

Hogyan kell nyáron öltözködnie egy keresztény nőnek?

Figyelt kérdés

Tudom, tisztességesen meg visszafogottan, de lehet ezt definiálni? Tehát szerintetek fel lehet állítani egy általános szabályt, hogy ma, a 21. században milyen ruhadarabok nem megengedettek? A felekezetednek van erre valamilyen konkrét előírása? És ha igen, akkor azt be szokták tartani?

És mi a helyzet a stranddal?

Csak normális válaszokat kérek, ha lehet, köszi.

Ja, és nem tanácstalan vagyok, mert nekem van véleményem, csak érdekel, a többiek mit gondolnak erről.

2014. jún. 29. 07:24
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
100%

Majdnem Kedves Pietrosol!

Az, hogy te nem érted a kérdést, ennek megfelelően pedig a választ sem, a te problémád. De ne akarj olyat rám olvasni, amit egyrészt nem írtam, másrészt határozottan cáfoltam, mert az nem farizeusi, hanem diabolikus magatartás. A Bibliától elrugaszkodott érveléseddel nem értek egyet, és ezen nem fog változtatni, ha még egy pár kedves sort írsz, úgyhogy a magam részéről lezárom a témát, legalábbis veled. Gondolj rólam, amit akarsz, én pedig tőled függetlenül, továbbra is maradok az, aki eddig.

2014. jún. 30. 05:15
 32/33 Szeressük egymást ***** válasza:
82%

"Hogyan kell nyáron öltözködnie egy keresztény

nőnek?"

Szerintem a 'tisztességes' és 'szemérmetes' öltözködésbe nem fér bele a miniszoknya, a testhez simuló, a mély dekoltázs, a trikó, de a strandon a tanga sem.

"Sőt, egy egész

felekezetet tudok, ahol ez a hivatalos álláspont, de ott

a tagok jó része ezt a hétköznapokban nemigen tartja

be."

Illetve azokat akiket ismersz, azoknak jó része. Szerintem nyáron sokan az árral való sodródás miatt elfeledkeznek az Istenfélelemről. Vagy csak nincs visszametszegetve a kisasszonyok szíve. Ugyanis onnan belülről jön a szemérmetlenség (Márk 7:22), ami aztán a szemtelen öltözködésben ölt testet. Ha megnézzük a démonizált gadarénus történetét, na, rajta egyáltalán nem volt ruha. Épp azon csodálkoztak a Tízvárosbeliek, hogy miután megszabadult, fel volt öltözködve és eszénél volt. Én párválasztás előtt állok, és arra is odafigyelek a hölgyeknél, hogy tisztességesen öltözködnek-e a hétköznapokban is, és nem kényszernek érzik az Istentiszteleten való normális öltözködést, hanem ez belülről fakad és az életvitelükben is gyakorolják.

2014. jún. 30. 07:04
 33/33 Pietrosol ***** válasza:

Asperrimus!

Ahhoz képest, hogy szerinted a soraim a Bibliától elrugaszkodottak Jézus a Hegyi Beszéd alkalmával így szól: "Én pedig azt mondom nektek, hogy aki bűnös vággyal asszonyra néz, szívében már házasságtörést követett el vele. Ezért ha jobb szemed megbotránkoztat, vájd ki és dobd el! Inkább egy tagod vesszen oda, mintsem az egész tested a kárhozatra jusson. Ha jobb kezed visz bűnbe, vágd le és dobd el! Inkább egy tagod vesszen oda, mintsem az egész tested pokolba kerüljön."

Egy szó sem esik arról, hogy a másikat fel kell öltöztetni, sőt minden szó magadra mutat. De ha ez a Bibliában nem lenne leírva, akkor is evidens, mert így tisztességes. Az embernek magán kell kezdeni, nem máson. Ha az órád rosszul jár és mindig elkésel, akkor nem az a korrekt eljárás, hogy a világ összes óráját a magadéhoz igazítod. Állítsd be az órád Koma!

2014. jún. 30. 09:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!