Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A buzgó, Bibliát készpénznek...

A buzgó, Bibliát készpénznek vevő hívők hisznek a dinoszauruszokban?

Figyelt kérdés
Vagy azokra is van magyarázatuk hogy miért vannak/voltak a földben?
2010. jan. 4. 21:12
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
De az embert nem 7 nappal azután teremtette meg, miután a Földet? Vagy hogy van ez? Most lehet hülyeséget mondtam de lusta vagyok utánanézni..
2010. jan. 21. 22:00
 22/36 anonim ***** válasza:
Dínók közt is voltak apróak, mint egy csirke és növényevők.
2010. jan. 22. 00:47
 23/36 Srapnel ***** válasza:
31%

Nem beszélve arról, hogy

1. Noé hogyan épített akkora bárkát mindenféle technológia nélkül, amibe az összes akkor élő állat két egyede befért? Ha szimbolikusan értelmezzük, akkor:

1.a Pláne hogy fért be minden "fajból" 2-nél több?

1.b Ha nem bárka volt, akkor mi?

1.c Ha nem özönvíz volt, akkor mi? Miért haltak volna ki az állatok?

2. A nagy magyarázatok közepette mindenki elfelejti azt a MOST IS MEGFIGYELHETŐ és ellenőrizhető tényt (tehát nem, nem a múltban, nem távol, nem másol, hanem ITT), hogy a Földön élő élőlények ökoszisztémát alkotnak, egy komplett rendszert, ahol szabályok és szoros egymásra hatások vannak. Amellett szigorú mennyiségi arányok. Az sajnos nem fog menni, hogy 2 tigris, meg 2 méh, meg egy barackfa, stb., ugyanis ezek szépen kihalnának egymás után. A szél porozta gyomok megmaradnak, meg hasonló, de ennyi.

2010. jan. 22. 10:41
 24/36 Srapnel ***** válasza:
35%
Nem beszélve arról, hogy az evolúciót kizáró gondolatrendszerek még több állatot kell, hogy feltételezzenek, mert ugye számukra a faj az egy rigid, átjárhatatlan határ (mert nincs evolúció, ami egyikből másikat csinálna), tehát tényleg minden apró fajt el kellett, hogy szállásoljon Noé. Az meg aztán hab a tortán, hogy ezeket szét is kellett vinni a világon, olyan helyekre is, amik akkor még nem is voltak felfedezve, pl. az egész amerikai kontinens. Vagy a pingvinek. Szóval ennek fényében nem nagyon értem, hogy miért ne kellene a 6000 éves Föld + Noé történetét - ha szó szerint kötelező érteni - szimplán marhaságnak nevezni? Ha egy szép és találó mesének vesszük, abban én is kiegyezek és rendben vagyunk.
2010. jan. 22. 10:45
 25/36 Srapnel ***** válasza:
35%

Ja, és természetesen Noé repülő, vonat, autó és minden nélkül a Föld összes zugába 2x is(!) eljutott, a mély óceánok fenekétől a még modern eszközökkel is alig megközelíthető hegységekig, egyszer a begyűjtéskor, egyszer meg a szétterjesztéskor, hogy az olyan fajok is megmaradjanak mind a mai napig, amik esetében az élőhely mindössze pl. egyetlen egy barlangra koncentrálódik. Mert kialakulni nem alakulhattak, hiszen nincs evolúció, ugye.

Aki Isten mellett az evolúcióban is hisz, annak mondjuk könnyebb a dolga ebben az esetben.

2010. jan. 22. 10:52
 26/36 anonim ***** válasza:
az embert a hatodik nap vegen teremtette
2010. jan. 22. 13:55
 27/36 A kérdező kommentje:

Tehát ha az ember 6000 éves akkor a Föld 6000+6, nem? :)

Azt a marhaságot hogy a Bibliát nem szószerint kell érteni, egyszerűen kiröhögöm. A biblia elleni bizonyítékokat próbálják ezzel cáfolni, de akkor isten létét miért veszik szószerint.

2010. jan. 22. 14:37
 28/36 anonim ***** válasza:
Most akkor ateista vagy teista?
2010. jan. 22. 15:23
 29/36 A kérdező kommentje:
én inkább ateista vagyok, ha jól értelmeztem amit írtál.
2010. jan. 22. 15:36
 30/36 anonim ***** válasza:
65%

Noé bárkája 150 méter hosszú 30 méter széles és 12 méter magas volt, három szint volt benne, egy-egy szint 4 méter. A Biblia egy szóval sem írja, hogy Noé szegény ember volt, és arról sincs szó, hogy nem fogadhatott fel embereket a bárka építésére, az állatok összeszedésére. Érdekes, azt senki nem gondolja, hogy a piramist egyedül az a fáraó építette, akiről a történelem feljegyzi. Valószínűleg egy követ nem rakott arrébb, de ő építette és kész. És ezzel nektek semmi bajotok. De ha a Biblia ír valamit, mindjárt tilos gondolkodni? És mi van akkor, ha a földrészek egybe függtek az özön víz előtt, és csak az özönvizet kiváltó meteor becspodása okozta a kontinensek szétválását? Nem tudom, hogy így volt-e, mert a Biblia ezt nem tartotta fontosnak, hogy feljegyezze, a Biblia ugyan is nem lép fel tudományos igénnyel magával szemben, csak arról beszél, ami az ember üdvössége szempontjából lényeges. Hogy a dinók az özönvízben pusztultak el, vagy az azt követő klímaváltozás miatt haltak ki, a kárhozat szempontjából teljesen lényegtelen.

A Jézusba vetet hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit.

2010. jan. 22. 16:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!