Hogyan kell kérni istent?
Eléggé sz@r helyzetben vagyok, és még csak nem is látom a gödör alját. Jó lenne, ha isten segítene egy kicsit, de hiába kértem eddig, sz@rt a fejemre. Lehetséges, hogy tanítani akar valamit, de arra a kérdésre sem érkezett válasz, hogy mit? Szóval, vagy válasz kell, vagy segítség.
Mit tegyek, hogy valamelyik a kettő közül megérkezzen?
Hittérítők kíméljenek! Köszönöm!
Mit találtál a gödör alján és hogy juttottál oda?
Mi a baj?
Az Istennel is ugyanúgy lehet kommunikálni mint egy normális emberrel. Bár nem szokta elsietni a választ, az is biztos. Szóval kitartónak kell lenni, nincs különleges technika. Az Ószövetségben volt hogy aki akart valamit tőle, áldozatot mutatott be, de ez Jézus óta nincs.
Megtéréssel, újjászületéssel hogy állsz? Nem, nem akarlak sehova megtéríteni, csak kérdezem.
#1: A gödör alján káosz és kilátástalanság van, valamint reményvesztés.
#2. Pont az újjászületés az egyik gond. Volt korábban hasonlóban részem, de jelenleg két világ között vergődöm szellemileg, fizikai síkon pedig az összeomlás szélén. Kellene válasz, hogy mit érdemes folytatni, mit kellene abbahagyni és van e értelme pár dolognak.
Szia!
Figyelj befelé és vedd észre az aggódó, borúlátó gondolatokat és az érzelmeket, amelyeket keltenek a születésük pillanatában! Csak figyeld azokat pártatlanul, ne fogalmazz meg velük kapcsolatban semmit, csak nézd meg őket!
Nem titok, csak általánosabb (máskor is használható) válaszokat vártam volna. Munkanélküliség, pénztelenség, betegségek anyagi síkon; beszorulva két(egymásnak csakk egyoldalúan) ellentmondó nézet közé szellemi síkon; továblépésre képtelen szerelem szimultán mindkét síkon.
Bocs, de ennél konkrétabban nem akarom megfogalmazni, mert az nagyon elvinné már a válaszokat, és nem szolgállhatna másoknak olulásul.
Bibliát szoktad olvasni?
Különleges ötletet nem tudok mondani, az Isten se olyan bonyolult lélek. Mi az a két világnézet amiről beszélsz?
Most nem másoknak kell segítség, hanem neked kell segítség.
Biztos vagyok benne, hogy egy normális keresztény gyülekezetben adnak neked valamilyen ideiglenes munkát, hogy ha szeretnéd. Illetve annyi ételt meg italt, hogy ne éhezzél.
Keresd fel a Baptistákat és kérj tőlük tanácsot.
Munkát pedig akkor fogsz találni, ha nyomulsz és nem vársz.
Szívesen imádkozom érted, ha gondolod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!