Mi volt az oka annak, hogy Sátán fellázadt Isten ellen?
A történet szerint az ember megteremtése elött minden teremtésben részt vettek az angyalok.
Az ebert viszont isten egyedül teremtette és biztos volt a tökéletességében, Lucifer ez ellen lázadt, követelte a részét a teremtésből, amit meg is kapott az örök élet és a tudás fájának képében. Isten ezért tiltotta meg a két gyümölcs fogyasztását. Mikor Lucifernek sikerült rávennie őket hogy fogyazzanak belőle bebizonyította hogy isten nem teremtett tökéleteset. A folytatást már gondolom ismered nagyjából.
NEM lázadt fel ellene. Pontosabban: a Biblia egy szóval sem említi.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..
Az okot nem tudjuk, illetve csak annyit lehet tudni, hogy így döntött. Ez is beletartozik a rossz msztériumába.
anyata:
Ha szerinted nem lázadt föl, mivel magyarázod hogy gonosz?
Ha Isten és sátán között nincs ellenséges viszony, akkor a sátán nem lehet gonosz.
Ha viszont nem gonosz, honnan a szenvedés?
A Sátán is igazából egy középkori elképzelés, mely szerint, ha van Isten, aki ugye tökéletesen jó, akkor kell lennie egy ellentétnek is, aki "tökéletesen rossz".
Ezért nevetséges a kereszténység, mert túlságosan végletekben gondolkoznak. Pedig világunkban nem létezik jó, rossz, vagy bűn..Ami egyik esetben jó, a másikban lehet, hogy rossz, azaz bűnös. Sőt, lehet, hogy ami egyik ember számára jó, az a másik számára rossz.
ma 19:40 5-ös válaszoló!
Magyarázat nélkül bemásolom:
Ézs 45,7
Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!
Vagy máshol, neked a 'minden' mit jelent?
Jn 1,3
Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett.
De párhuzamos tanulmányozás céljából ajánlom még Róma 9
13. Miképen meg van írva: Jákóbot szerettem, Ézsaut pedig gyűlöltem.
14. Mit mondunk tehát: Vajjon nem igazságtalanság-é ez az Istentől? Távol legyen!
15. Mert Mózesnek ezt mondja: Könyörülök azon, a kin könyörülök, és kegyelmezek annak, a kinek kegyelmezek.
16. Annakokáért tehát nem azé, a ki akarja, sem nem azé, a ki fut, hanem a könyörülő Istené.
17. Mert azt mondja az írás a Faraónak, hogy: Azért támasztottalak téged, hogy megmutassam benned az én hatalmamat, és hogy hirdessék az én nevemet az egész földön.
18. Annakokáért a kin akar könyörül, a kit pedig akar, megkeményít.
Az első idézetet én a földi gonoszságra értem. A szellemi gonoszságra érteni ezt elég meredek, ugyanis ha az isten ténylegesen, közvetlenül gonoszt teremt, akkor egyszerűen gonosz. Namost ez nyilvánvalóan nem igaz.
A második:
A mindent szigorúan és kizárólag a jó dolgokra értem, beleértve persze az embert, a fizikai és a szellemi világot. Persze, a sátán és szellemei is része utóbbinak. Igen ám, csakhogy ők a saját döntésük eredményeképp szakadtak el istentől. Eredetileg őket is úgy alkotta meg isten, hogy "bennük volt", tőle függtek. Csak ezt a viszonyt önként felbontották. Tehát: isten nem teremt gonoszt. Ha ők nem hozzák meg ezt a döntést, most mindenhol tökéletes boldogság lenne. De akkor is az lenne, ha nincs a bűnbeesés. Akkor ezek csak magukkal szúrtak volna ki.
A többire most nem reagálok mert holnapig fogom írni.
Maradjunk annyiban, hogy isten ezt sem alkalmazza igazságtalanul, és nem fogja megtagadni a lényegét.
Pál Apostolnak az Efézusbeliekhez írt levele » 1. fejezet
17
Hogy a mi Urunk Jézus Krisztusnak Istene, a dicsőségnek Atyja adjon néktek bölcseségnek és kijelentésnek Lelkét az Ő megismerésében;
18
És világosítsa meg értelmetek szemeit, hogy tudhassátok, hogy mi az Ő elhívásának a reménysége, mi az Ő öröksége dicsőségének a gazdagsága a szentek között,
13
Akiben ti is, minekutána hallottátok az igazságnak beszédét, idvességetek evangyéliomát, amelyben hittetek is, megpecsételtettetek az ígéretnek ama Szent Lelkével.
Ezzel foglalkozzatok, a tinta nem fogy el. És az írás is megmarad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!