Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi lett volna, ha Ádám és Éva...

Lynn-it kérdése:

Mi lett volna, ha Ádám és Éva nem vétkezik, nem űzetnek ki a Paradicsomból - hogyan lett volna tovább?

Figyelt kérdés

2014. jún. 20. 13:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Ebből következik, hogy nincs semmiféle szövetség, vagy dualizmus a kettő között."

Te olyan világban élsz,ahol minden tökéletes? Akkor te soha nem szenvedsz,értem már...

"Én abban hiszek, hogy a jó nagyobb mint a rossz."

Tehát akkor hiszel benne,hogy van dualizmus...

"Ez sátáni tanítás, nem véletlen, hogy a legtöbb okkult irányzatban (pl New Age, keleti vallások, stb) megtalálható. De nem igaz."

Akkor tudj róla,hogy a Bibliában is van sátáni tanítás:

"Ésa. 45,7 "békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!"

De akkor te most hiszel Istenben vagy nem?

Nem javaslom a rosszal való kibekulest, még a végén oda számol az Isten aztán nézhetsz.

2014. nov. 28. 16:58
 12/14 anonim ***** válasza:

Nem azt állítottam, hogy nincs rossz. Azt állítom, hogy nyomtalanul el fog tűnni, és azt, hogy nincs köztük szövetség. Szövegértés.

Az a "gonoszt teremtek" a földi büntető csapasokra utal. Isten ugyanis azt állítja magáról, hogy benne nincs sötétség. Úgyhogy nincs sátáni tanítás a bibliában.

Az utolsó kérdést meg nem értem.

2014. nov. 28. 20:22
 13/14 anonim ***** válasza:
Nos mit szoltok , engedjük a bibliát válaszolni e témába, nézzük meg mit mondott isten az emberpárnak a bünbeesés előtt az Èden kertbe?-,,szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet,, tehát Isten eredeti szándékában ez állt, hogy tökéletes emberek töltsék be a tökéletes szenyezettlen tiszta földet.Természetesen nem tudjuk pontosan, hogy Jehova hogyan szervezte volna meg a föld feletti uralmat, ha Ádám és Éva hűséges maradt volna hozzá. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy ha az egész emberiség elfogadta volna Jehova uralmát, akkor egy olyan uralom alatt élhettek volna, melyet szeretet és pártatlanság jellemez.(Zsolt 145:16). Egyszóval tökéletes uralom lett volna (5Móz 32:4). Milyen szomorú, hogy az emberek elutasították.De isten nem mondott le a szándékárol hogy a földet paradicsommá tegye ahogy majd a tökéletes emberek laknak rajta.hogy részesei leszünk e ennek az uralomnak vagy sem az teljesen tölünk függ.azaz hogy most jelenleg engedjükmagu kat isten szava által vezérelni vagy az embereknek kívánunk tetszeni annak a világna kmelyről azt írja a biblia bogy,az egész világ agonosz hatalmába van
2014. dec. 20. 03:26
 14/14 anonim ***** válasza:

"Nem azt állítottam, hogy nincs rossz. Azt állítom, hogy nyomtalanul el fog tűnni, és azt, hogy nincs köztük szövetség. Szövegértés."

Meg azt,hogy nincs dualizmus....De akkor nem tudom te mit értesz dualizmus alatt.

Ezt írtad:

"A rossznak is, és a jónak is személy a forrása, ezért szükségszerű, hogy a kettejük közti erő- és hatalomkulonbseg valamikor végleges eredményt hozzon. Én abban hiszek, hogy a jó nagyobb mint a rossz. Abban is hiszek, hogy Istenben nincs rossz, nem tőle származik.

Ebből következik, hogy nincs semmiféle szövetség, vagy dualizmus a kettő között."

Ha abban hiszel,hogy a jó nagyobb mint a rossz,akkor abból,hogy következik az,hogy nincs a világban dualizmus? Hiszen meg van osztva,lehet,hogy nem egyenlő arányban,de ketté van osztva.És ha elolvasod az Ószövetséget,ott Isten már eleve duálisnak van leírva,ugyanis szeret,aztán gyűlöl,haragszik.Kettős lény.

Azzal,hogy nincs köztük szövetség,értem mire akarsz célozni,de azért ne rohanjunk tovább:

"Az a "gonoszt teremtek" a földi büntető csapasokra utal. Isten ugyanis azt állítja magáról, hogy benne nincs sötétség. Úgyhogy nincs sátáni tanítás a bibliában."

Amikor Isten büntető csapásokat mért a földre,elpusztultak-e ártatlan csecsemők,állatok is? Bizony el.

Akkor most melyik Isten állítja magáról,hogy nincs benne sötétség? Nincs semmi sátáni tanítás a Bibliában?

2014. dec. 20. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!