Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » "Rendetlen" keresztény vagyok,...

"Rendetlen" keresztény vagyok, ez nagy baj?

Figyelt kérdés

Próbálok rendes keresztény lenni, engedelmes, aki nem irigykedik, nem kíván másnak rosszat, él lelki életet, de nem megy.

Járok misére, imádkozok, hálát adok, a tisztaság útján vagyok, szoktam böjtölni. Ezeket betartom, és önkéntes is vagyok több helyen, de a személyiségem nem olyan, mint az engem körülvevő hívőknek. Én az állatkínzókat, gyerekgyilkosokat mélyen elítélem, pedig tudom, nem szabadna. Állandóan fecsegek (butaságokat is), humorizálok (többnyire fanyarul,ironikusan), sokszor vagyok a középpontban, mondjuk erre nem tudatosan kerül sor, csak a nagy szám miatt ez sokszor így alakul.

Összességében, ha jellemezni kéne egy hívő lányt, mondjuk 5 szóban, hát rám nem sok jelző illene. Akaratos vagyok, makacs és törekvő. Nem tudom ezt másképp leírni, de törekvéseim ellenére a természetem kilóg a sorból. Változtatnom kéne? (az az igazság, hogy én nem érzem, hogy kéne, csak látom, hogy más vagyok a keresztényekhez képest is, és a világiakhoz képest is)

2014. jún. 9. 20:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
19%
Ha a pokol nem zavar, akkor rendetlenkedj csak.
2014. jún. 9. 20:35
 2/11 anonim ***** válasza:
13%
Sajnálom, a modern embernek fáj az igazság. Képtelen elfogadni, hogy a pokolra jut, kerülőket, belemagyarázásokat akar. Pokol.
2014. jún. 9. 20:45
 3/11 anonim ***** válasza:
92%
Egy "rendes" keresztény nem abból áll, hogy búskomor, egy sarokban csücsül és állandóan égnek néz. Nézd meg a szenteket, a nagy többségük olyan volt, mint te, vagy még más is.
2014. jún. 9. 20:59
 4/11 anonim ***** válasza:
Igen, biztos a pokolra jut azért, mert humorizál, megveti az állatkínzókat és a gyilkosokat (mást nem is érdemelnek), stb.:D Sajnállak, ha te egy ilyen kegyetlen Istenben hiszel, mert Isten nem ilyen.
2014. jún. 9. 22:25
 5/11 anonim ***** válasza:
Teljesen jól vagy így.
2014. jún. 9. 22:37
 6/11 anonim ***** válasza:
46%

Ne nyomorítsd meg magadat olyan dolgok magadra kényszerítésével ami nem vagy. Ember vagy, embernek lenni bőven elég.

Ne engedd, hogy fanatikus kényszer szabályok tönkretegyenek, és frusztráljanak.

2014. jún. 10. 13:37
 7/11 A kérdező kommentje:
Ide írok, mert kaptam pár privátot is. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, sokat segítettek! Áldott estét nektek! :)
2014. jún. 10. 18:55
 8/11 anonim ***** válasza:
63%

Nem kell változnod. Honnan veszed, hogy a keresztényeknek mind egyformának kell lenniük? A keresztények között is sokféle ember van. Miért tartod magad "rendetlennek"? Az, hogy akaratos vagy és törekvő, inkább jó dolog - már ha jóra használod, és nem arra, hogy átgázolj más embereken. Az ítélkezés valóban nem szép dolog, de egy gyerekgyilkost vagy egy állatkínzót tényleg nehéz nem elítélni... Nagy a szád, ez sem feltétlenül rossz, sőt! Csak jóra használd ezt a tulajdonságodat, hasznosítsd a jó beszélőkédet pl. olyan formában, hogy kiállsz mások mellett, akiket bántanak, vagy hogy szórakoztatod az embereket, jókedvet csinálsz nekik, vagy ha látod, hogy valaki egyedül van, akkor odamész hozzá és beszélgetsz vele.

Összességében tehát nincs veled semmi baj, nem is értem, hogyan találtál ki olyat, hogy esetleg ne lennél jó keresztény...? o_O

2014. jún. 11. 02:56
 9/11 anonim ***** válasza:
Deggial valószínűleg hülyéskedik.
2014. jún. 11. 02:58
 10/11 anonim ***** válasza:
deggial nem ateista, belépett a hitesekhez két hete.
2014. jún. 11. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!