Sokan szentekhez imádkoznak. Azt mondják, ennek írásos
alapja van. Hol?
11/35 A kérdező kommentje:
mi alapján? szerintem csak Isten mondhat ilyet valakiről. Ő meg miért tenné?
Én már megadtam a Katolikus Egyház Katekizmusának a linkjét. Ha valamit nem értesz, itt utánajárhatsz, választ kaphatsz a kérdéseidre. A Tárgymutatóra kattintva ABC sorrendben fogalmakat találsz, aztán kikeresheted a neked megfelelő témákat.
2010. jan. 2. 10:02
13/35 A kérdező kommentje:
ne haragudj, én a te személyes véleményedre vagyok kíváncsi. nem nyitok meg ilyen linkeket, mert néhányakat a szeretet arra késztet, hogy különböző trójai vírusokat helyezzenek el az ilyen linkeken. jobb félni, mint megijedni.
en szerintem ne keverjuk a Biblat az emberi hagyomanyokkal. ami benne van a Bibliaban, az ihletett es szent, ami nem az azert nincs benne mert nincs ra szukseg. a tiz parancsolat szerint ne keszitsenek kepmasokat hogy azok altal kozeledjenek hozza, es kizarolagos odaadast var el. a zsoltarok 65:2 szerint Isten az "ima meghallgatoja", ezt a feladatot nem bizta ra masra. a Biblia nem beszel emberek szentte nyilvanitasarol, es arrol sem hogy imadkozni kellene hozzajuk, ok nem kozbenjarok, mert csak egy kozbenjaro van Isten es ember kozott, Jezus. (1timoteusz 2:5 "mert egy Isten van, es egy kozvetito Isten es emberek kozott...Krisztus Jezus"). amit a Biblia tanit azt ne emberi hagyomanyok valtsak fel, vagy potoljak ki. Jezus e;litelte az ilyesmit. mate 15:3-7 "hat az miert van, hogy ti si athagjatok az Isten parancsolatat a hagyomanyotok miatt?...ervenytelenne tettetekk az Isten szavat a hagyomanyotok miatt, kepmutatok" - es ezt Isten fia mondta, hogy tanithattak az apostolok a szentek imadatat csak hogy nem irtak le a Bibliaba...? eleg az embernek annyit betartania amit az Isten elvar tole, ne meg emberek hagyomanyaival terheljek oket
2010. jan. 2. 10:15
De be lehet szerezni könyv formájában is a Katolikus Katekizmust. Pl. a könyvtárból kikölcsönözni.
2010. jan. 2. 10:15
Jézus kifejezetten azt mondta, hogy NE imádkozz senki máshoz - még őhozzá se! - csak az istenhez.
Ettől azóta a katolikus egyház már "kissé" eltért - mint ahogy sok minden mástól is... ítéld meg magad, hogy ez helyes-e?
2010. jan. 2. 11:35
A Szentírás egy helyen írja, hogy Jézus azt mondta: "amit a nevemben kértek, azt megteszem nektek, hogy az Atya megdicsőüljön a Fiúban, bármit kértek a nevemben, megteszem nektek." Tehát ez arra utal, hogy Jézushoz (is) kell imádkozni.
2010. jan. 2. 11:55
Nem tudom, mi nem volt érthető: kifejezetten azt mondta, hogy NE IMÁDKOZZATOK MÁSHOZ!
Szerinted ezt hányféleképpen lehet még értelmezni?
"amit a nevemben kértek"
Tehát NEM tőlem, HANEM a nevemben! De az istentől kell kérni továbbra is!
2010. jan. 2. 12:55
19/35 A kérdező kommentje:
A szenteket nem imádjuk, csak tiszteljük őket azért, amit életükben tettek. Nem mutatunk be nekik áldozatot, és nem tiszteljük őket istenként. Gondoljátok, hogy mi nem ismerjük a Bibliát? Csak ti értitek félre a szentek tiszteletét, és bálványimádást láttok benne, holott egyáltalán nem erről van szó.
Kíváncsi vagyok, hogy akik elutasítják a szenteket, vajon hányan lennének közülük azok, akik képesek lennének oly hitet tanúsítani és oly áldozatokat hozni, amilyet ezek az emberek tettek az életükben. Vállalnátok a vértanúságot, gyötrelmes halált a hitetekért? Vagy eldobni minden vagyonotokat, és koldusként élni hátralévő időtöket, csak azért, hogy segítsetek másokon? Mert azt tudom, hogy én nem volnék rá képes...
2010. jan. 2. 14:17
Kapcsolódó kérdések: